Crosst.hr

(FOTO) Ivana Šojat dobitnica nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman „Oblak čvoraka”

2022 06 02 lovrakovi dani kulture 80

U Domu kulture Mato Lovrak u Velikom Grđevcu, u četvrtak 3. lipnja održana je svečana dodjela nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman tiskan u 2021. godini. Tiskovnoj konferenciji u Osnovnoj školi Mate Lovraka nazočio je i predsjednik prosudbenog povjerenstva prof. emer. Stjepan Hranjec koji je ujedno i obrazložio odluku o dodjeli ovogodišnje nagrade, nakon čega je uslijedio službeni dio svečanosti uručivanja nagrade odabranoj književnici, kao i predstavnicima izdavačke kuće. 

Za najbolji dječji roman tiskan u 2021. godini proglašen je roman autorice Ivane Šojat pod nazivom „Oblak čvoraka” u izdanju Naklade Ljevak. Naime, riječ je o spisateljici iz Osijeka, koja je imala čast nagradu primiti u sklopu održavanja Lovrakovih dana kulture koji se organiziraju i održavaju u rodnom mjestu poznatog novinara i jednog od najpoznatijih hrvatskih pisaca za djecu već 35. godinu zaredom. 

Sretan sam što smo se nakon poduže pauze uspjeli vratiti u stare i normalne okolnosti, okupiti se i na jedan svečan i dostojan način organizirati dodjelu ove vrijedne i značajne nagrade. Želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji i realizaciji, a veliko hvala upućujem i našim značajnim sponzorima. Autorici Šojat čestitam na izboru za najbolji roman, kao i Nakladi Ljevak, istaknuo je Drago Trošćan, predsjednik Organizacijskog odbora Lovrakovih dana kulture

Za načelnika Općine Veliki Grđevac, organizacija dodjele nagrade Mato Lovrak i Lovrakovih dana kulture iziskuje puno vremena, truda i organizacijskih vještina. 

Da nemamo tako vrijedne ljude koji bez problema znaju ostvariti zadane ciljeve i suočiti se s preprekama, mislim da danas ni ne bismo bili ovdje. Općina ovu priču podupire i pomaže koliko je god moguće, no zasluge najviše idu u smjeru Organizacijskog odbora Lovrakovih dana kulture i Osnovne škole Mato Lovrak. Ponosni smo što na svome području imamo tako lijepu i značajnu kulturnu manifestaciju, poručio je Tomislav Pavlečić

Ispred Bjelovarsko – bilogorske županije, podršku ovom kulturnom događaju pružila je zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana. 

Županija ostavštinu i kulturu baštinu Mate Lovraka istinski cijeni  i poštuje. Riječ je o značajnom, velikom i nezamjenjivom doprinosu hrvatskoj kulturi našeg kraja. Autorici prvenstveno čestitam na posvećivanju pažnje pričama, porukama i idejama koje promovira putem svog nagrađenog romana, kazala je zamjenica Marija Jungić

Dodajmo kako je na natječaj ove godine pristiglo 20 dječjih romana, zbog čega Organizacijski odbor nije imao nimalo jednostavan zadatak. Posao odabira bio je uvelike zahtjevan, dok je naposljetku odluka pala na “Oblak čvoraka” koji progovara o vršnjačkom nasilju u klupama osnovnih škola. Kako je rečeno u službenom osvrtu, riječ je o temi koja se kroz suvremena djela za djecu proteže usputno, dok je u Šojatinom romanu ona obrađena direktno i dominantno. 

“Kvaka” ovog romana je definitivno u odabranoj temi. Mjesto zbivanja je škola u kojoj se nekoliko nazovimo ih terorista udružuje u čopor. Dolazi do teroriziranja ostalih učenika i to na sve moguće načine, ne samo u verbalnom, već i fizičkom obliku, osobito na društvenim mrežama. Ustrašeni učenici ne pronalaze način na koji bi se suprotstavili zlostavljačima, sve dok Luciji, inače glavnoj junakinji romana ne prekipi. Dakle, ekipa se udružuje i uzvraća udarac, čemu u prilog ide i sam naslov romana. Oblak čvoraka se odnosi na uspomenu glavne junakinje s jednog izleta kada ugleda pravo jato čvoraka koje se udružilo pred opasnošću. Ovaj roman se doslovno može pročitati u dahu i moram napomenuti da on nije namijenjen samo mladima, već i roditeljima, nastavnicima, školskim djelatnicima. Pored glavne teme, imamo i dvije podteme, jedna je obitelj, a druga škola. Djelo na najplemenitiji, što znači na književnoumjetnički način izvršava svoje poslanje. Ovo je djelo koje djeluje, poručio je Stjepan Hranjec, predsjednik prosudbenog povjerenstva.

Lovrakovi dani kulture ove su godine u utorak 31. svibnja započeli Igrama družbe Pere Kvržice na kojima su snage odmjerile ekipe iz ukupno sedam hrvatskih osnovnih škola, a 14 ekipa s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. Na samom kraju svečanosti, okupljenima se obratila i autorica nagrađenog romana. 

2022 06 02 lovrakovi dani kulture 68
Ivana Šojat, dobitnica nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman „Oblak čvoraka” s zamjenicom bjelovarsko-bilogorskog župana Marijom Jungić i predsjednikom prosudbenog povjerenstva Stjepanom Hranjecom

Iskreno sam se radovala ovom natječaju, a još više i osvajanju nagrade. Razlog leži u činjenici što sam odrasla na knjigama Mate Lovraka, gledala filmove snimljene prema njegovim djelima. Lovrak je duboko vezan za moje djetinjstvo koje je samo po sebi osnova svakog čovjeka. Svi smo mi bili djeca i ono što smo danas je rezultat onoga što smo proživjeli u našoj najranijoj dobi. Pisati romane za djecu i mlade je vrlo izazovno i zahtjevno. Ponudimo li mladima lošu literaturu, oni ju više nikada neće željeti čitati. Na nama je zaista ogromna odgovornost. Za mene je pisanje beskrajna radost i zaista sam sretna, ispunjena i ponosna što ste prepoznali vrijednost moga rada, pojasnila je Ivana Šojat, dobitnica nagrade Mato Lovrak za dječji roman. 

 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_4
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_9
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_21
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_68
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_81
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_35
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_36
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_43
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_49
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_89
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_98
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_104
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_108
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_63
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_113
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_130
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_144
 • 2022_06_02_lovrakovi_dani_kulture_145
 • lovrakovi dani kulture (1)
 • lovrakovi dani kulture (2)
 • lovrakovi dani kulture (3)
 • lovrakovi dani kulture

LOVRAKOVI DANI KULTURE  – REZULTATI NATJEČAJA ZA NAJBOLJE LITERARNE, NOVINARSKE  I LIKOVNE OSTVARAJE NA TEMU DJETINJSTVO

Odlukom Prosudbenog povjerenstva za najbolje literarne i novinarske ostvaraje  (Marina Nejedli, predsjednica;  Ivana Ontl Horvat, članica; Lana Stilinović, članica; Ljerka Vodopija, članica) nagrađeni su sljedeći učenici:

 

LITERARNI OSTVARAJI

 

UČENICI OD 1. DO 4. RAZREDA:

Tonka Novosel, 4. razred, Djetinjstvo, OŠ Ivana Gorana Kovačića, Vinkovci, voditeljica: Branka Gale

Stipe Bartulović, 4. razred, Neću reć…, OŠ Bijaći, Kaštel Novi, voditeljica: Katarina Radman

Ema Dujmović, 4. razred, Moje šareno djetinjstvo, OŠ Milana Langa, Bregana, voditeljica: Ivančica Huđek

Lana Barišić, 4. razred, Djetinjstvo, OŠ l. N. jemeršića, Grubišno Polje, voditeljica: Sanela Glamočić

Gabriela Tadić, 3. razred, Vatromet, III. OŠ Bjelovar, voditeljica: Suzana  Turković

 

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA:

Marija Gazdek, 6. razred, Život kao rođendanska svijeća, OŠ Novi Marof, voditeljica: Sunčica Križan-Kadi

Emanuela Gudelj, 8. razred, Djevojčica s vrućeg hercegovačkog kamena, OŠ Brestje, voditeljica: Petra Pokas

Petra Totgergeli, 8. razred, Dvije bake ijedan djed, OŠ J. N. jemeršića, Grubišno Polje, voditeljica: Marina Miletić

Luka Plantosar, 7. razred, Važno je zadržati taj osjećaj, OŠ Mate Lovraka, Kutina, voditeljica: Marija Lenić

Vibor Drenjak, 8. razred, Moje urevolucionarno”  djetinjstvo, OŠ Nikola Tesla, Rijeka, voditeljica:Ivana Smolčić Padjen

Za najbolju selekciju literarnih ostvaraja nagrađuje se OŠ Bijaći, Kaštel Novi (učenici od 1. do 4. razreda) i Nikola Tesla, Rijeka (učenici od S. do B. razreda).

 

NOVINARSKI OSTVARAJI

Josipa Ivanda, B. razred, Kako si?, OŠ Marije jurić Zagorke, Zagreb, voditeljica: Nataša Jakob

Klara Samoborec, 7. razred, Što se krije na dnu potoka?, OŠ Šemovec, voditeljica: Maja Vitković

Ivana Megla, 7. razred, Oni su glavne face u razredu, OŠ Brestje, voditeljica: Ankica Blažinović­ Kljajo

Elena Kolić, 6. razred, Moje dvije škole, OŠ Nikola Tesla, Rijeka, voditeljica: Irena Peić Rančić

Dora Kopjar, 8. razred, Edukido edukacija s legićima, OŠ Novi Marof, voditeljica: Sunčica Križan­ Kadi

Za najbolju selekciju novinarskih ostvaraja nagrađuje  se OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb.

 

LIKOVNI OSTVARAJI

Odlukom Prosudbenog povjerenstva za likovne ostvaraje (Igor Taritaš, predsjednik; Andreja Glazer, članica; Marica Čičak, članica) nagrađeni su sljedeći učenici:

 

UČENICI OD 1. DO 4. RAZREDA:

Ema Dujmović, 4. razred, OŠ Milana Langa, Bregana, voditeljica: Ivančica Huđek

Borna Strah, 2. razred, OŠ “Braća Radić’: Koprivnica, voditeljica: Ines Turk

Ileana Rončević, 2. razred, OŠ Podmurvice, voditeljica: Lorena Andreškić

Anamarija  Tičić, 4. razred, OŠ Brestje, voditeljica: Majda Bučanac

Jana Klarić, 4. razred, Ill. OŠ Bjelovar, voditeljica: Nataša Brekalo

Gabriela Ditrih, 4. razred, OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac, voditeljica: Ana Nakani

 

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA:

Bruno Petrak, 7. razred, OŠ Matka  Laginje, Zagreb, voditelj: Zoran Kakša Majda Tiršek, 7. razred, OŠ Vojnić, voditeljica: Anica Globan Kovačić Tamara Šišak, 8. razred, OŠ Matka Laginje, Zagreb, voditelj: Zoran Kakša

Lara Keresman, 7. razred, OŠ Milana Langa, Bregana, voditeljica:  Dominique jurić Lana jembrih, 8. razred, OŠ Dobriše Cesarića, Zagreb, voditeljica:  Danica Bobinac Lucija Majdandžić, 8. razred, OŠ Žitnjak, Zagreb, voditelj: Ante Vlašić

 

NASLOVNICA ZBORNIKA:

Martina Kosar, 7. razred, IV. OŠ Bjelovar, Bjelovar, voditeljica: Željka Kalabek

Za najbolju selekciju likovnih ostvaraja  nagrađuje se III. OŠ Bjelovar (učenici od 1. do 4. razreda) i Žitnjak, Zagreb (učenici  od 5. do 8. razreda).

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.