Crosst.hr

(FOTO) Bjelovarska bolnica: Stanje je ozbiljno i teško, povećan je broj kreveta na 142 ležaja, trenutno je u bolnici 66 pacijenata

2020 12 05 bolnica 56

U subotu 5. prosinca Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs te ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch obišli su sa suradnicima dodatne smještajne kapacitete u Općoj bolnici Bjelovar namijenjene liječenju pacijenata oboljelih od koronavirusa. S obzirom da pandemija koronavirusa ne jenjava, već se svakodnevni broj novozaraženih povećava, razloga za brigu je iz dana u dan sve više.

O trenutnoj situaciju u Općoj bolnici Bjelovar, detaljno je izvijestio ravnatelj bolnice prim. Ali Allouch dr.med.

2020 12 05 bolnica 75

– Epidemiološka situacija u cijeloj zemlji je vrlo ozbiljna. Na samom početku moram istaknuti da je situacija u našoj bolnici pod kontrolom, zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovnosti svih naših djelatnika. Već na početku veljače ove godine, mi smo problem pandemije shvatili vrlo ozbiljno i na vrijeme krenuli sa pripremama za smještaj i liječenje pacijenata. Nije bilo lako prenamijeniti prostore, posebno iz razloga što je bolnica paviljonskog tipa. Do jučer smo na raspolaganju imali 80 COVID 19 kreveta. S obzirom da je broj teško oboljelih osoba sve veći i veći, bolnica mora ići na dodatno proširenje kapaciteta. Od danas imamo INTERNU B sa 27 kreveta i radimo na bivšoj školskoj medicini gdje ćemo imati 28 novih ležajeva. U petak 4. prosinca osposobili smo šest kontejnera sa devet dodatnih mjesta. Kada podvučemo crtu, do kraja slijedećeg tjedna imat ćemo oko 142 mjesta. Smatram da je to zasada dovoljan broj. Našim sugrađanima želim poslati poruku da se ne brinu i ne plaše. Imamo dovoljno prostora, opreme i odličnu stručnu ekipu koja se brine o COVID bolesnicima. Sve građane molimo da slušaju upute stožera i da se pridržavaju propisanih mjera. Ovo je ozbiljna pandemija i sada vidimo koliko je ona otišla daleko. Stanje je zaista ozbiljno i teško. Bez solidarnosti građanstva, svima će nam biti još teže, poručio je ravnatelj Allouch.

Trenutno se u Općoj bolnici Bjelovar na COVID 19 odjelima nalazi 66 pacijenata, od čega je pet na respiratoru. Do nedavno je na respiratoru bilo osam osoba, a troje ih je uspješno maknuto sa njega. Bjelovarska bolnica posjeduje 20 respiratora, dva su trenutno na posudbi bolnicama u Sisku i Zagrebu, dok ubrzo u bjelovarsku bolnicu pristižu još četiri nova respiratora. Zbog zaraze koronavirusom oko 40 zdravstvenih djelatnika je izvan „pogona“.

Jedna od osoba koja se svakodnevno nalazi na prvoj crti obrane od koronavirusa je liječnica Karmela Caparin. Koliko je situacija zaista zabrinjavajuća, dokazuje da ova liječnica sa dugogodišnjim medicinskim stažem na konferenciji za novinare nije mogla prikriti emocije.

2020 12 05 bolnica 111

– Imamo pacijente koji su u vrlo teškom stanju. Zbog povećanja broja oboljelih, morali smo ići na povećanje kapaciteta, opremanje soba sa kisikom, monitorima. Svi radimo strašno puno, posao je težak, iscrpljujući, i itekako zahtjevan. Imamo ukupno tri infektologa, a sada nam se jedna kolegica razboljela. Međutim, u pomoć su nam priskočili i drugi liječnici te specijalisti. Sve građane zaista molim da shvate ozbiljnost ove situacije, kako bismo čim prije smanjili broj hospitalizacija. Cjepivo je relativno daleko i sa njim se neće krenuti sutra. Svim kolegama se ovim putem želim zahvaliti na trudu, zalaganju i profesionalnosti, iako su na rubu snaga. Tijekom jednog dana primimo tri do četiri nova COVID pacijenta. Smjene odrađujemo po propisima, a po savjesti smo na raspolaganju 24 sata. Ne spavamo normalno, ponekad nikako, telefoni neprestano zvone, međusobno se savjetujemo, a sa Klinikom dr. Fran Mihaljević imamo odličnu suradnju,  poručila je liječnica Karmela Caparin.

2020 12 05 bolnica 98

– U Općoj bolnici Bjelovar očekuju novi val teško oboljelih pacijenata, zbog čega je obavezno proširenje kapaciteta. Zasada možemo odgovorno tvrditi da nitko od pacijenata kojima je potrebna medicinska pomoć neće biti zbrinut u šatoru ili nekom drugom objektu, već jedino i samo u bjelovarskoj bolnici u kojoj svi djelatnici ulažu nadljudske napore. Na nama je da njima  pružimo mogućnost da obavljaju svoj posao. Bjelovarsko – bilogorska županija se još uvijek nalazi pri samom dnu ljestvice prema broju oboljelih na 100 tisuća stanovnika. Pred nama je zima koju ćemo morati provesti prema propisanim epidemiološkim mjerama, ukoliko želimo da se ova situacija napokon krene smirivati. Županija je osigurala sredstva koja su potrebna za opremu i sve ono što moramo imati u ovoj borbi sa koronavirusom. Zasada smo na vrijeme uspjeli učiniti sve predradnje i zbog toga je situacija pod kontrolom, rekao je župan Damir Bajs.

Podsjetimo, prije nekoliko dana došlo je do velikog povećanja broja novooboljelih u Domu za starije i nemoćne u Daruvaru. Na zamolbu gradonačelnika Daruvara, župan Bajs i Opća bolnica Bjelovar osigurali su osam medicinskih sestara koje će biti upućene na ispomoć u tu ustanovu, u ponedjeljak 7. prosinca.

– U tom domu su nažalost zaraženi gotovo svi korisnici, ali i svi oni koji o njima brinu. Neovisno što je zdravstveni sustav u cijeloj županiji u jednom teškom položaju, mi se moramo solidarizirati i pomoći. Još u ponedjeljak smo tamo poslali dodatnu zaštitnu opremu. Temeljm zdravstvenog nadzora, zaduženi liječnik nije preporučio premještaj zaraženih korisnika u Opću bolnicu Bjelovar. No, ukoliko će to biti potrebno, odmah ćemo organizirati premještaj oboljelih, pojasnio je župan.  
 • 2020_12_05_bolnica_43
 • 2020_12_05_bolnica_45
 • 2020_12_05_bolnica_41
 • 2020_12_05_bolnica_40
 • 2020_12_05_bolnica_65
 • 2020_12_05_bolnica_58
 • 2020_12_05_bolnica_56
 • 2020_12_05_bolnica_48
 • 2020_12_05_bolnica_36
 • 2020_12_05_bolnica_29
 • 2020_12_05_bolnica_108
 • 2020_12_05_bolnica_79
 • 2020_12_05_bolnica_111
 • 2020_12_05_bolnica_75
 • 2020_12_05_bolnica_98
2020 11 04 101419
Digitalna komora

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.