29. srpnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Erste banka za opremanje Veleučilišta u Bjelovaru donirala sto tisuća kuna

81

Kako bi osigurali što bolje uvjete studiranja Erste banka je odlučila priskočiti u pomoć i donirati 100 tisuća kuna za opremanja nove računalne dvorane na Veleučilištu u Bjelovaru. U povodu toga, održana je  konferencija za novinare u utorak, 7. studenoga 2017. u vijećnici Veleučilišta u Bjelovaru. Na konferenciji za medije bili su prisutni Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara, Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke, Zdenko Matak, član Uprave Erste banke, Valna Bastijančić Erjavec, zamjenica gradonačelnika, Tatjana Badrov, prodekanica Veleučilišta u Bjelovaru, Alan Mutka, voditelj preddiplomskog stručnog studija Računarstvo, Goran Belošević, direktor Regionalne direkcije te Igor Topljak, direktor Komercijalnog centra Bjelovar. Na samom početku konferencije, prodekanica Badrov izrazila je sreću i veliko zadovoljstvo što je Visoka tehnička škola u Bjelovaru službeno postala Veleučilište u Bjelovaru.

PB070061

– Prije godinu dana Erste banka i tada Visoka tehnička škola Bjelovar potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu čiji je glavni cilj bio osnivanje trećeg studijskog smjera Računarstvo, te su nam njihovi zaposlenici svojim konstruktivnim prijedlogom pomogli u osmišljavanju kurikuluma. Dopusnica za treći studij dobivena je u srpnju ove godine. Otvaranjem trećeg studija otvorili su se uvjeti da Visoka tehnička škola preraste u veleučilište, stoga smo 30. listopada ove godine preimenovani u Veleučilište Bjelovar. U međuvremenu, upisali smo 43 studenta na novi smjer i radi poboljšanja njihovih uvjeta studiranja, naš strateški partner Erste banka donirala nam je 100 tisuća kuna za opremanje dvorane i svega ostalog što nam je potrebno. Naša dvorana popularno nosi naziv „Dvorana 5“ i imati će 31 mjesto sa kompjuterima i licenciranim softwerom. Uz to dolazi i klimatizacija, soboslikarski i ostali radovi koji su upravo u tijeku. Vrijednost svega što ćemo napraviti je 302 tisuće i 741 kuna. U podmirenju navedenih troškova sudjeluju Grad Bjelovar, Erste banka i Veleučilište u Bjelovaru, rekla je dekanica Zrinka Puharić.

PB070062

– Ovo je definitivno jedna nova razina u visokoškolskom obrazovanju u Bjelovaru. Nedostaje nam mlade snage i mladih stručnjaka i zbog toga je bitno da u Bjelovaru imamo dva specifična i bitna inženjerska studija, Mehatroniku i Računarstvo, nikako ne podcjenjujući Studij sestrinstva. Ukupno 743 studenta su upisana u akademskoj godini 2017./2018., a zanimljivo je da oko 80 posto studenata koji završe Mehatroniku odmah nakon diplome pronađe posao. Vjerujem da je upravo to prepoznala i Erste banka koja u Bjelovaru ima i svoj centar za informatiku. Cilj nam je u našem gradu zadržati kvalitetne mlade stručnjake. Erste banci se zahvaljujem na suradnji i nadam se da će se ona u budućnosti samo razvijati i ići naprijed. U kontaktu sam sa mnogim investitorima koji dolaze u Bjelovar i svi me pitaju da li ćemo imati dovoljno radne snage. Oskudica pravih i kvalitetnih stručnjaka je veliki problem, ne samo kod nas, nego i u ostatku Hrvatske. Možemo se pohvaliti da nam stručnjaka koji izlaze iz našeg veleučilišta zaista ne manjka, rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

PB070058

– Izrazito mi je drago da smo danas ovdje i domaćinima prvenstveno čestitam na njihovom novom statusu. Vjerujemo da će jedan dio studenata i studentica nakon studija i ostati u Bjelovaru. Isto tako se nadamo i vjerujemo da će i mnogi iz drugih gradova u Bjelovar doći studirati. Znamo da imate puno planova, potreba i ciljeva. Zbog toga nam je drago da vam je banka svojom donacijom upravo sada izašla u susret. Volja postoji tako da smatram da ćemo i na godinu moći ponoviti istu stvar. Također, razgovarati ćemo o mogućnosti odrađivanja prakse u banci za studente, što će im sasvim sigurno dati dodatnu priliku za učenje i stjecanje iskustva, rekao je Zdenko Matak, član Uprave Erste Banke.

 

– Već dugi niz godina u svom smo poslovanju poznati da širimo društveno odgovorno poslovanje. Stoga ćemo danas u obrazovanje, zdravstvo i znanost uložiti ukupno 225 tisuća kuna. Uz Veleučilište Bjelovar, tu je donacija i za Opću bolnicu Bjelovar u istom iznosu od 100 tisuća kuna. Novac je namijenjen Odjelu kardiologije. Ostatak novca biti će raspodijeljen na bjelovarskih pet osnovnih škola. Svakoj je školi namijenjeno pet tisuća kuna. Podsjećam da Erste banka u Bjelovaru sudjeluje i u mnogim drugim donacijama i sponzorstvima tijekom cijele godine. To su primjerice Bok fest, Terezijana, Dokuart, Božićni gala koncert niz drugih potreba i manifestacija, udruga, organizacija. Sretni smo i zadovoljni što na taj način možemo pomoći lokalnoj zajednici. U takve se svrhe na godišnjoj razini plasira više od milijun kuna, istaknuo je Goran Belošević, direktor Regionalne direkcije.

Na našem Veleučilištu imamo 743 studenta i svi oni u nekom obliku koriste današnju učionicu broj 7, gdje imamo samo 30 računala. Kroz ovu ćemo donaciju tako nabaviti 30 plus jedno računalo, što će svakako olakšati naš rad. Računala smo već odabrali i smatramo da će prema svojim karakteristikama studentima pomoći pri odrađivanju njihovih zadataka. Od 1. prosinca nam je plan kompletno realizirati učionicu. Istovremeno, s Erste bankom smo potaknuli i drugu razinu suradnje, a radi se o samim zaposlenicima iz Razvojnog sektora. Dogovor je da u prosincu dva stručnjaka, odnosno programera dođu k nama na Veleučilište i studentima Računarstva predstave samo područje programiranja u bankarskom sektoru. Naravno, u planu nam je kasnije pozvati i druge poslodavce koji će programiranje prikazati kroz svoje područje rada, rekao je na samom kraju Alan Mutka, voditelj preddiplomskog stručnog studija Računarstvo.

 

PB070076

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.