20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

DVD Vagovina dobilo vatrogasno spremište

2016 06 vagovina 1

U DVD Vagovina aktivno je tridesetak članova koji ulažu dosta truda i rada na uređenje vatrogasnog doma.

DVD Vagovina je nakon jednog razdoblja neaktivnosti u zadnje 4 godine intenziviralo svoj rad , a trenutno je aktivno tridesetak članova koji ulažu dosta truda i rada na uređenje vatrogasnog doma. U nedjelju 26. lipnja održana je Skupština društva, a prije nje svečano je otvoreno vatrogasno spremište koje je u zadnja tri mjeseca uz pomoć Vatrogasne zajednice i Grada Čazme uređeno i opremljeno.

– Kompletno smo uredili spremište, od žbukanja do postavljanja nove stolarije, nabavili smo tri kompleta zaštitne opreme za požare otvorenog tipa. U suradnji sa Gradom i Vatrogasnom zajednicom Grada Čazme planiramo nastavak daljnjih radova. Društvo planira pojačati rad s mladeži, pa se tako uz jednu ekipu od 10 članova planira napraviti još jedna ekipa mladeži – rekao je predsjednik DVD-a Vagovina, Ivica Osman.

Spremište je svečano, rezanjem vrpce otvorio gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak. Tom prilikom je rekao – Domovi gdje su vatrogasci domaćini uvijek su domovi o kojima netko brine. Gdje nema vatrogasaca u selu tu je uvijek i zajednička imovina u pitanju, no gdje su vatrogasci tu i stvari bitno bolje stoje. Danas na dan DVD-a Vagovina obišli smo vatrogasni dom koji je već dugo u izgradnji, a odlučili smo krenuti sa spremištem, pomoći u izgradnji i opremanju, no treba nastaviti i dalje. Gdje ima inicijative Grad uvijek rado pomaže.

Slične objave