Crosst.hr

Državna izložba malih životinja otvorena na Bjelovarskom sajmu

2016 09 MED 73

Male čistokrvne životinje uzgoj 2016. godine

Udruga uzgajatelja malih životinja ”Mali uzgajatelj” Bjelovar i ove je godine domaćin 12. Državne izložbe mladog uzgoja malih životinja i 3. jesenske izložbe zamorčića.

Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika rekla je da Udruga uzgajatelja malih životinja “Mali uzgajatelj” Bjelovar je jedna od vrijednih bjelovarskih udruga koja postoji od 1937. godine, od kada se vodi računa o uzgoju čistokrvnih životinja i očuvanju domaćih pasmina.
– Danas je došlo vrijeme da se brine još više zbog načina života i nametanja koje-kakvog brzog uzgoja. Stoga veliko hvala udruzi uzgajatelja malih životinja i svima koji se bavite ovakvim uzgojem, što čuvate i promiče-te uzgoj malih životinja, ali posebno što nastojite očuvati domaće pasmine. Grad Bjelovar prepoznaje marljive i uspješne udruge te onima koji promiču ovakve pozitivne vrijednosti pomaže u njihovom radu osiguranjem prostora i financijskom podrškom, rekla je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel na otvorenju Državne izložbe malih životinja na Bjelovarskom sajmu.

Grad je u posljednje vrijeme podržao brojne programe potpore u poljoprivredi sa oko 23 milijuna kuna iz proračuna, a postojao je i program poticanja uzgoja koka hrvatica. Predsjednik udruge rekao je da je izloženo 630 životinja.
– U pet kategorija imamo 170 kunića, 200 golubova, oko 200 razne peradi 50 zamoraca, 25 ptica i razne ukrasne peradi; patki pijevaca-boraca. Sudjeluje 70 uzgajivača iz cijele države, rekao je Davor Konjević, predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja“Mali uzgajatelj” Bjelovar.

Izložba će biti otvorena u subotu od 09:00 do 18:00 h, u nedjelju od 07:00 do 13:00 h.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.