Crosst.hr

Donacija PBZ-a Nogometnom klubu Ivanska

2016 11 nkivanska 5

Potpisan Ugovor o donaciji od 10 tisuća kuna

U prostorijama Nogometnog kluba „Ivanska“ u mjestu Utiskani, potpisan je Ugovor između PBZ-a i Nogometnog kluba. Ugovor su potpisali Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb i predsjednik Nogometnog kluba Ivanska, Darko Grgić uz prisustvo župana Damira Bajsa i načelnika Općine Ivanska Josipa Bartolčića.

Naime, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, potpisali su Sporazum o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Potpisani Sporazum temelj je za daljnje potpisivanje Ugovora između Privredne banke Zagreb i naših udruga i ustanova koje će ostvariti donacije veće od 600 tisuća kuna, a riječ je o pedesetak udruga i ustanova koje djeluju na području županije.

Tim je povodom potpisan Ugovor o donaciji od 10 tisuća kuna, a koliko to znači Nogometnom klubu rekao je Darko Grgić, predsjednik Nogometnog kluba „Ivanska“.
– Zahvaljujući ovoj donaciji Nogometni klub Ivanska obnovit će dio sportske opreme, rekao je predsjednik i upoznao prisutne s Nogometnim klubom Ivanska, istaknuvši da se klub natječe u I. županijskoj ligi, da broji 60 registriranih igrača u tri uzrasta, i da je namjera kluba ponovno formirati mlađu skupinu U-11, kako bi se djeca do 11 godina uključila u sportske aktivnosti.

Sve nazočne na potpisivanju Ugovora, pozdravio je Josip Bartolčić, načelnik Općine Ivanska. On je pohvalio suradnju općine sa Privrednom bankom Zagreb, istaknuvši da je i Općina klijent PBZ-a. Načelnik je pohvalio i suradnju općine sa županijom i županom Damirom Bajsom.
– Ovo je tek jedan u nizu projekata, možda ne tako financijski bitan, ali je itekako bitan u smislu pokazivanja tendencija u suradnji općine i županije u protekle tri godine. U suradnji sa županijom, sve projekte koje smo planirali i dogovarali, do sada smo i realizirali. To nam je posebno važno, ali posebno mi zadovoljstvo to sada istaći, rekao je Bartolčić i nastavio o projektima na kojima surađuje županija i općina, i koji se provode prema dogovoru.

Načelnik je također izrazio zadovoljstvo da je nakon društvenog života i sport došao na red.
– Lijepo je vidjeti da na ovakav način pokazujemo da je važno voditi brigu i skrb o sportskom životu naših žitelja posebno najmlađih, kazao je načelnik Bartolčić.

Potpisivanju ugovora sa NK Ivanska nazočio je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs koji je također pohvalio suradnju između Županije i Općine i najavio nastavak suradnje u 2017. godini na vodovodnoj mreži, asfaltiranju te kompletnu obnovu ambulante u općini Ivanska. Osim ovakve suradnje, župan je istaknuo i potpisivanje ovog ugovora koji je posebno važan za najmlađe.
– Deset tisuća kuna za neki veliki klub ne bi značilo puno, ali vjerujem da će našim mladima iz NK Ivanska pomoći da obnove bar dio sportske opreme za svoju ekipu, rekao je župan Bajs.

Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.