Crosst.hr

Dodijeljena priznanja – Prvak dobrote

2016 10 djeca 888

Natječaj je imao za cilj potvrđivanje temeljnih ljudskih vrijednosti koja pridonose razvoju humanijeg društva u našoj zajednici

U petak navečer u Domu kulture u Bjelovaru uručene su nagrade i priznanja povodom završnice natječaja “Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara”. Riječ je o natječaju Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara, bjelovarskog Društva naša djeca i Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar. Natječaj je imao za cilj potvrđivanje temeljnih ljudskih vrijednosti koja pridonose razvoju humanijeg društva u našoj zajednici.

Natječaj je raspisan krajem kolovoza i trajao je sve do kraja rujna. Svi su mogli prijaviti dijete u dobi od pet do četrnaest godina. Najviše su prijavljivali roditelji i odgajateljice, zatim djeca svoje prijatelje i braću. Ukupno je pristiglo trideset dvije prijave. Nakon pristiglih prijava, odgovorni su odlučili da će svi prijavljeni dobiti priznanja i titulu Prvaka dobrote jer su sva dobra djela jednako vrijedna.
Prema riječima organizatora, prijavu je trebalo obrazložiti s nekoliko riječi, pa su s prijavama pristigle i zanimljive priče o dobrim djelima i dobrim srcima naših malih sugrađana.
-Ovim Natječajem željeli smo istaknuti svu onu djecu našeg grada koja svojim ponašanjem iskazuju istinsku dobrotu, empatiju, altruizam i humanost te su zaslužili da ih se posebno pohvali i istakne i da svi ti mali ljudi velika srca i velikih djela postanu pozitivni vršnjački uzori, rekli su glavni i odgovorni organizatori ovog natječaja.

Tim povodom je u sklopu Dječjeg tjedna, održana i ova svečana dodjela priznanja “Prvak dobrote”, kojoj su prisustvovali svi nagrađeni mali humanitarci, zajedno sa svojim obiteljima, prijateljima, odgajateljima i učiteljima.

Priznanja i simbolične nagrade uručili su gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec i zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.