26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Doček Sare Rajčević, zlatne sportašice koja pronosi svijetom ime grada Bjelovara

2016 07 22 sara rajcevicj 3

Bjelovarčanka Sara Rajčević osvojila je zlatnu i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu gluhih u taekwondou, u Samsunu u Turskoj

Bjelovarčanka Sara Rajčević osvojila je zlatnu i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu gluhih u taekwondou, u Samsunu u Turskoj. Na natjecanju koje je trajalo od 17. do 21. srpnja Sara je osvojila zlato u kategoriji do 67 kilograma, i broncu u formama. U čast sportašice koja je još jednom svijetom pronijela ime Bjelovara, Grad je u njenom matičnom klubu „Fox“ organizirao doček 22. srpnja.

-Unatoč dosta nepovoljnoj klimi, jer je bilo jako vruće, dala sam sve od sebe za najbolji rezultat. Finalna borba završila je rezultatom 11:1. Nisam baš zadovoljna suđenjem tijekom natjecanja, ali nema se tu što reći. Na kraju, nisu mogli mene kazniti koliko sam ja bila bolja od svojih suparnica. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a zastupljene su bile skoro sve države svijeta. Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim Gradu na potpori, jer uz njihovu pomoć i pratnju trenera mogla sam se koncentrirati na natjecanje što je dovelo do dobrih rezultata – reka je Sara Rajčević.

Sara je na natjecanje otputovala sa svojim trenerima Feđom Medakom i Sanelom Tolić. S obzirom na prethodne rezultate koje je prepoznao i Grad Bjelovar, Sari je od strane Grada osigurana pomoć u iznosu od 3000 kuna kako bi pokrila putovanje i posebne troškove. Pri povratku, u ime Grada Bjelovara, Saru Rajčević dočekala je i pozdravila Jasna Višnjević, zamjenica gradonačelnika. Zahvalila je svima koji su došli dočekati Saru.

-U ime Grada i svoje osobno ime čestitam Sari na osvajanju dviju medalja. Izniman trud i rad Sare Rajčević koja je prošle godine osvojila titulu europske prvakinje za seniorke do 67 kilograma na 1. Europskom prvenstvu gluhih u taekwondou u Armeniji prepoznali smo još tada kada joj je Grad platio put u Armeniju. Isto tako osigurali smo i jednokratnu pomoć u iznosu od 3000 kuna za odlazak na natjecanje u Tursku. Izdvajanja za mlade sportaše, što Grad redovno čini, samo su dio potpore bjelovarskom sportu. Za sport izdvajamo 8% od izvornog proračuna, što je 3% više od preporuke Hrvatskog olimpijskog odbora i iznosi oko šest milijuna kuna godišnje. Ponosni smo što uspijevamo toliko izdvojiti za sport, a jedan od rezultata toga su i postignuća Sare Rajčević – napomenula je Jasna Višnjević, predajući poklon i cvijeće Sari i njenoj trenerici Saneli Tolić Medak.

Uz Saru iz Bjelovara u Tursku je putovala i mlada taekwondoistica Matea Kolovrat iz Imotskog, koja je prije natjecanja trenirala u Bjelovaru, te također osvojila zlatnu i brončanu medalju u kategoriji do 57 kilograma. To je također bila svojevrsno priznanje bjelovarskom sportu, kao i činjenica da je Grad sa 3900 kuna na Europske sveučilišne igre otpratio naše studente sportaše Ivana Zelića i Briana Češljara, kako bi odmjerili snage s ostalim studentima i bezbrižnije došli do medalja.

Slične objave