Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Dobivanjem međunarodno priznatog certifikata, bjelovarski vatrogasci kvalitetu rada podigli na višu razinu

2017 9 vatrogascirujan2017 15

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Bjelovara održana je dodjela certifikata sustava kvalitete ISO 9001:2015 kojoj su nazočili predstavnici Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Dariom Hrebakom i zamjenicom gradonačelnika Valnom Bastijačić Erjavec, dužnosnici profesionalnih vatrogasnih struktura i sustava zaštite i spašavanja. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi trenutno radi 41 osoba, od čega je 36 operativnih vatrogasaca i pet djelatnika općih poslova, servisa, voznog parka i skladišta, dok je proračun ustanove u prosjeku oko sedam i pol milijuna kuna. Posebno je kompleksan zbog čak šest izvora financiranja. Tijekom posljednje dvije godine u vatrogasnoj je postrojbi došlo do prve značajne smjene generacija pri čemu je veći broj djelatnika otišao u mirovinu, zbog čega je zaposlenih osam novih mladih vatrogasnih djelatnika.

2017 9 vatrogascirujan2017 32

Kupljeno je sedam novih vozila s potrebnom opremom u vrijednosti oko pet milijuna kuna, te dva vozila iz Programa Vlade RH vrijedna 10,6 milijuna kuna. Za njih je Grad Bjelovar podigao kredit, a JVP uz pomoć Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara otplatila traženu ugovornu obavezu Grada Bjelovara na ime kredita Vlade RH za ta vozila u iznosu od 2,7 milijuna kuna. Jedna od prvih većih gradonačelnikovih odluka vezana za vatrogastvo bilo je plaćanja obveze servisiranja auto ljestve u iznosu od 733 tisuće kuna čime je Grad direktno investirao u sustav zaštite i spašavanja i ispunjavanje donesenih planova za naredna razdoblja sukladno proračunu. Bili smo odlučni u strukturiranju rada, kao i poslovanja na novi način, pa smo osam djelatnika uputili na osposobljavanje u Maribor u Sloveniju i polaganje SCC certifikata -sigurnost rada u industriji. Time dokumentiramo i poštivanje sigurnosnih normi u industrijskim krugovima, posebice gdje postoje visoki rizici od ozljeda. Dana 9. kolovoza uspješno je završena certifikacija po normi ISO 9001:2015, čime je JVP dobila potvrdu usklađenosti sa najvišim standardima poslovanja i kvalitete pružanja usluge. Certifikati su akreditirani od strane britanske Akreditacijske agencije Jukas, koja je član Međunarodnog akreditacijskog foruma IAF, tako da su ovi certifikati međunarodno priznati i prepoznati, rekao je Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara.

2017 9 vatrogascirujan2017 36

Prgodom svečane dodjele certifikata, Igor Miličević direktor certifikacijske tvrtke naglasio kako je kroz sve tri faze dobivanja certifikata postignut vrlo visok nivo ispunjavanja zahtjeva norme kao i jako dobra upravljačka praksa unutar organizacije.

– No, i prije ulaska u proces certificiranja Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara imala je uspostavljene brojne procedure, pravilnike koji detaljno opisuju sam tijek intervencija i samih poslovnih procesa. Normom ISO 9001:2015 svakako se poboljšava rad i djelovanje organizacije, rekao je direktor certifikacijske tvrtke Igor Miličević.

Dodjeli certifikata nazočio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je ovom prigodom istaknuo:

Podržavam ono što je dobro, a pogotovo ono što je prvo u našoj zemlji, jer želim da naš grad bude prvi ili među prvima po mnogo toga. Vi ste ovim certificiranjem to upravo uspjeli učiniti. Znam da će ovim vašim postignućem najviše profitirati svi naši građani. Grad kao osnivač Javne vatrogasne postrojbe o njoj brine i skrbi. Mi smo ove godine, kao što je zapovjednik i rekao, uložili 700 tisuća kuna u obnovu ljestvi koje su vama za obavljanje svakodnevnih dužnosti izuzetno bitne. U prvom kvartalu 2018. godine ići ćemo u nabavu dodatnog vozila. Drago mi je što vam se ovim certifikatom otvaraju nove, dodatne mogućnosti. Nadam se da ćemo i u sektoru vatrogastva iskoristiti EU fondove najbolje što znamo i time dodatno dići razinu kvalitete i opremljenosti, rekao je gradonačelnik Hrebak.

2017 9 vatrogascirujan2017 38

O važnosti Javne vatrogasne postrojbe i sustavu sigurnosti govorio je Marijan Radoš, pročelnik pročelnik DUZS Područnog ureda Bjelovar.

2017 9 vatrogascirujan2017 41

Javna vatrogasna postrojba Bjelovar dio je jednog šireg sustava javne sigurnosti na području Bjelovarsko – bilogorske županije i na neki način je predvodnik i perjanica ovog sustava. Razlozi tome su odličan menagment same JVP, dobri uvjeti za rad i naravno dobra oprema. Ipak, najvažniji su ljudi. Ono što nam slijedi u narednom razdoblju, a tiče se svih nas kao dijela sustava civilne zaštite je izrada procjene rizika. Do ožujka iduće godine Grad Bjelovar, kao i ostali gradovi i općine u Hrvatskoj dužni su izraditi procjenu rizika. Ona će dati odgovore na neka pitanja koja se tiču opće sigurnosti, kao i kapaciteta, istaknuo je Marijan Radoš iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje 112 Područnog ureda Bjelovar.

2017 9 vatrogascirujan2017 59

Nakon dodjele certifikata, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u pratnji zapovjednika Davora Đaloga obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Bjelovara.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.