Crosst.hr

DM podržao projekt bjelovarske Udruge BUDEM „Od uha do uha“

2017 2 udruga budem 4

Ugovor je 6. veljače 2017. potpisala voditeljica projekta Ornela Malogorski u bjelovarskoj poslovnici DM-a

Rad udruge BUDEM prepoznat je od DM Drogerie Markt, poznatog lanca maloprodajnih trgovina sa sjedištem u Njemačkoj. Povodom obilježavanja 20 godina DM je odlučio podržati 40-ak projekata i inicijativa u gradovima u kojima posluje, te je raspisan poziv na koji se Udruga Budem javila.

U Bjelovaru je od svih prijavljenih projekata, a bilo je više od 2000, izabran projekt Udruge BUDEM „Od uha do uha“, koji se tako našao na listi 40 izabranih za financiranje.

Cilj ovog projekta je smanjiti vršnjačko nasilje kroz aktivno sudjelovanje djece i mladih u prevenciji nasilja i prihvaćanju različitosti.

– Vježbat ćemo prepoznavanje različitih oblika nasilja, jačati životne vještine i vježbati toleranciju. Educirat ćemo vršnjačke edukatore kao buduće vršnjačke uzore i nositelje pozitivnih promjena u svojim razredima, školama i društvu. Prezentirat ćemo javno poruke učenika nastale u projektu te ćemo pozvati građana da daju podršku suzbijanju nasilja u društvu, rekli su predstavnici Udruge BUDEM o projektu „Od uha do uha“.
http://www.bjelovar.info/images/uploads/2017_2_udruga_budem_1.jpg
Što se tiče radionica, one su već počele i dio je proveden, a drugi dio se nastavlja s bjelovarskim osnovnoškolcima. Iznos potpore je 20.000,00 kn, a ugovor je 6. veljače 2017. potpisala voditeljica projekta Ornela Malogorski u bjelovarskoj poslovnici DM-a.

Suradnice i voditeljice aktivnosti s učenicima uz voditeljicu Malogorski su Marina Jurušić, Tatjana Grđan i Sandra Hermanović.

Udruga BUDEM

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.