Crosst.hr

Diplome dobila 154 studenta prvostupnika mehatronike i sestrinstva

2016 11 promocija2016 270

Svečana promocija – Školovanje završila četvrta generacija studenata bjelovarske Visoke tehničke škole

Svečana promocija – Školovanje završila četvrta generacija studenata bjelovarske Visoke tehničke škole

U petak 11. studenog u Bjelovaru, u potpuno ispunjenoj dvorani hotela Central održana je četvrta svečana promocija prvostupnika i provostupnica mehatronike i sestrinstva Visoke tehničke škole Bjelovar. Diplome je primilo 154 studenta, od toga 33 studenta mehatronike i 121 student sestrinstva. Oni su svoj cilj postigli, a vjerujemo da su im u tome uvelike pomogli podrška njihove obitelji, voditelji studija i nastavnici Visoke tehničke škole Bjelovar, čulo se na početku ove najveće svečane promocije promovenata.

Prije početka uručenja diploma, čestitke i riječi ohrabrenja za daljnje korake u budućnosti, uputila je dekanica Visoke tehničke škole dr. sc. Zrinka Puharić.
– Gledajući vas danas, izuzetno sam sretna i ponosna jer uočavam veliki napredak od trenutka od kad ste upisali fakultet do danas kada ste ga završili. U ovih deset godina, od 2006. do 2016. Visoka tehnička škola Bjelovar ima dva stručna smjera, imamo 705 studenata i 459 onih koju su to završili. Naši studenti ili nastavljaju studij na diplomskim ili doktorskim studijima, ili se zapošljavaju u vrlo visokom postotku, a to je preko 80 posto. Ono što daje dušu našem prostoru i našem studiju su ljudi. Visoka tehnička škola Bjelovar ima 35 djelatnika i upravo s takvim kvalitetnim ljudskim resursom krećemo u osnivanje trećeg studija računarstva, rekla je dekanica Zrinka Puharić i obratila se svim promoventima s riječima:
– Ova diplomu koju ćete danas dobiti ne jamči vam sreću i zadovoljstvo, ona pokazuje da ste cilj koji ste si zacrtali uspješno i ostvarili, i obavezuje vas i dalje na stalno kontinuirano učenje i poštovanje svojih suradnika. Ne zaboravite nešto što nije manje važno. U cijelom ovom vašem putu podržavali su vas vaši najmiliji. Oni znaju da ih vi volite i zato se okrenite prema njima i snažno zaplješćite, s ponosom je istaknula dekanica Puharić i još jedanput uputila čestitke svim 154 promoventima ove velike svečane promocije.

U ime osnivača Visoke tehničke škole Grada Bjelovara, čestitke i pozdrave svima nazočnima na ovoj svečanoj promociji uputila je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel.
– Sve vas srdačno pozdravljam u ime gradonačelnika Grada Bjelovara, Antuna Korušeca i u svoje ime. Svima vam želim ugodan boravak u Bjelovaru i gostima iskrenu dobrodošlicu. Posebno pozdravljam one radi koji smo ovdje, one koji danas okreću novu stranicu u svojem životu. Srdačno pozdravljam promovente, ali i roditelje i ostale članove obitelji koji su bili uz njih na njihovom trnovitom putu obrazovanja, rekla je Novosel i nastavila da ova promocija ima 154 razloga za slavlje i 154 dokaza o ispravnoj odluci Grada Bjelovara o osnivanju Visoke tehničke škole Bjelovar.
– Ovi dokazi su garancija da je Grad Bjelovar vjerovao u budućnost Visoke tehničke škole te je stoga osigurao i uredio prostor za održavanje nastave, opremio knjižnicu, subvencionirao studentsku prehranu, te sufinancira rad Visoke tehničke škole. Sva izdvajanja osigurala su Gradu Bjelovaru poziciju među prvih deset gradova u Republici Hrvatskoj u ulaganja u visoko obrazovanje i znanost. Trud i rad Grada Bjelovara, uprave Visoke tehničke škole, i njezinih zaposlenika polučuje izvrsne rezultate što nam daje snage da idemo naprijed i da radimo još bolje. Prema podatcima Zavoda za zapošljavanje u 2016. godini, od 262 diplomirana studenta VTŠ Bjelovar, njih 79 posto je zaposleno. Na temelju ovih rezultata, na Upravnom vijeću VTŠ Bjelovar održanom prije mjesec, donesena je odluka o osnivanju trećeg studija iz tehničke znanosti – Studija računarstva. Vjerujem da ćemo 2017./2018. upisati i prve studente, istaknula je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel i još jedanput čestitala svim promoventima njihov svečani trenutak, naglasivši da je svima nama potrebna nova snaga i nova energija, a to su ovi mladi ljudi.

Na četvrtoj promociji prvostupnika i provostupnica mehatronike i sestrinstva Visoke tehničke škole Bjelovar proglašeni su i oni najbolji u znanju i
Nagrade su primili i najbolji u izradi završnog rada, na Studiju mehatronike prvostupnica Elizabeth Hedl i prvostupnica Studija sestrinstva Krklec Valentina.

Visoka tehnička škola Bjelovar i njezina dva stručna smjera, Studij mehatronike i Studij sestrinstava dokaz su dobre podloge za daljnje studiranje i za brzo zapošljavanje.

To je potvrdila i prvostupnica Studija mehatronike, Elizabeth Hedl, istaknuvši da je Studij bio odličan i da je zadovoljna sa svim što je naučila.
– Sve što sam naučila omogućilo mi je daljnje studiranje, a osim toga počela sam i raditi, zadovoljno je rekla Elizabeth Hedl, prvostupnica Studija mehatronike i nagređena za najbolji završni rad.

Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.