Crosst.hr

Deset godina nakon postavljanja kamena temeljca otvorena brza cesta od Vrbovca do Farkaševca

brza cesta vrbovec farkaševac

Završeni su radovi na dionici D12 čvor Vrbovec 2 – čvor Farkaševac. Prezentaciji završetka radova na dionici DC12 u utorak 16. travnja prisustvovao je predsjednik Vlade Andrej Plenković uz predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, gradonačelnika Grada Bjelovara Darija Hrebaka i župana Damira Bajsa.

– Dionica je bila pod ingerencijom Hrvatskih autocesta i zadovoljstvo mi je što ju danas puštamo u promet. U sklopu toga morali smo obnoviti 12 kilometara državne ceste i to je napravljeno u rekordnih godinu dana kako bi danas mogla biti i ova dionica puštena u promet. S obzirom na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, ove godine će biti raspisan i natječaj za nastavak ceste prema Bjelovaru, za koju je pripremljen i novac. Po završetku natječaja počinju radovi prema Bjelovaru. Pred mjesec dana smo pak potpisali ugovor u vrijednosti 30 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za nastavak brze ceste prema Terezinom Polju, naveo je ministar Butković.

Kašnjenje u radovima je opravdao gospodarskom krizom, te usporavanjem cestogradnje u cijeloj državi za vrijeme vlade Zorana Milanovića. Također je bilo problema i sa stečajem pojedinih izvođača radova. Što se tiče nastavka radova prema Bjelovaru, ukoliko ne bude žalbe na postupak javne nabave radovi bi mogli početi ove godine. Trenutna dionica ima zabranu prometovanja za vozila teža od 7,5 tona zbog spoja na državnu cestu, odnosno karakteristika državne ceste. Nastavak koji će ići prema Bjelovaru učinit će cijelu dionicu od Vrbovca u punom profilu brzom cestom.

– Kao rođenom Bjelovarčaninu jako mi je drago da ovaj projekt ide dalje. On je vrlo bitan za gospodarski razvoj Bjelovara i okolice, a važan je u budućnosti i za cijelu županiju te dalje prema gradu Virovitici i Mađarskoj jer su ovi krajevi u prometno nepovoljnijoj situaciji u odnosu na ostatak države. Gradonačelnik Hrebak posebno je pohvalio suradnju s HAC-om i Hrvatskim cestama, a i sam Grad je dao svoj doprinos tako da će i ova spojna cesta koja dolazi do ovog čvorišta jako utjecati na brži dolazak do Zagreba a time i na razvoj, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak napomenuo je kako se moderno gospodarstvo 21. stoljeća unatoč razvoju na ljudima jako teško odvija bez razvijene infrastrukture. Brza cesta prema Bjelovaru označava razvoj različitih potencijala i to je ono što Grad želi.

– Za kraj nam ostaje da svi zajedničkim snagama damo sve od sebe da se dovrši i ovih posljednjih 17 kilometara. Do tada smo zadovoljni onim što smo uspjeli postići u ovih godinu dana. Pristupna cesta koju smo napravili ukupne je vrijednosti 30 milijuna kuna od čega je Grad uložio 5 milijuna u popratnu infrastrukturu. To je pak bila pretpostavka da otvorimo cestu vrijednosti 250 milijuna kuna. Unatoč prigovorima mi smo postigli u godini dana ono o čemu se priča već deset godina, i to uz pomoć naše Vlade. Vjerujem da ćemo ovim brzinskim tempom riješiti i ostatak dionice, a oni koji pričaju neka pričaju i dalje, poručio je gradonačelnik Hrebak.

– O važnosti brze ceste za Bjelovarsko-bilogorsku županiju župan Bajs je rekao da je ovo korak u pravom smjeru no ono što želimo nakon otvaranja ovog kraka da, kao što je to planirano u konačnici, dođe i do Bjelovara, a kasnije i do Virovitice.

– Mi se još uvijek nalazimo u svojevrsnoj prometnoj izoliranosti. Željeznička pruga je gotova, treba biti priključena. Tako je i cesta blizu Bjelovara, tek 17 kilometara od njega, a još nije gotova. Međutim, ovo otvaranje u Farkaševcu znak je pozitivne situacije koja se razvija, nadam se, nama u korist. S nama su i saborski zastupnici koji su dali amandman koji je prihvaćen i kojim je omogućeno da ove godine krene gradnja prema Bjelovaru. To je amandman koji je omogućio Hrvatskim cestama da u tijeku 2019. raspiše natječaj. Nama je to i ključno jer mi smo jedna od tek dvije županije u Hrvatskoj koja nema niti metra brze ceste ni autoceste, rekao je župan Bajs i dodao kako je ta cesta najvažnija za daljnji razvoj našeg gospodarstva.

– To govorim stoga što Agencija za konkurentnost Republike Hrvatske, kada je bila kod nas nekoliko puta, uvijek je istaknula da je problem kod privlačenja, osobito greenfield investicija u našem kraju, to što nema brze prometnice. Sada smo tako blizu Zagreba i koliko je dobro ovo današnje otvaranje i stavljanje u funkciju, ipak očekujemo onaj završetak koji svi želimo, a to je dolazak brze ceste u Bjelovar i nastavak prema Virovitici, zaključio je župan Bajs.

VEZANI ČLANCI:

bbz.hr

vecernji.hr

virovitica.net

arhiva.bjelovar.info

5.2. 2011.- Nastavlja se izgradnja Bilogorsko-podravskog ipsilona

22.7.2011. SDP – Zvonimir Mršić u Bjelovaru na temu izgradnje Bilogorsko-podravskog ipsilona kazao je:

– Ono što je ključno, naglasio je saborski zastupnik Zvonimir Mršić, dinamika autoputa, koju je usvojila Vlada RH, i u kojoj sjede dva bjelovarska ministra, pokazuje da će autoput do Bjelovara i Koprivnice doći za 10 godina. Ako računamo, kazao je Mršić, da je ove godine u državnom proračunu za bjelovarski krak podravsko-bilogorskog ipsilona izdvojeno 100 milijuna kuna, od čega na gradnju samo 70 milijuna, a ukupna vrijednost autoceste je 800 milijuna kuna, onda će to potrajati zaista 10 godina.

CashExpert web banner 633x87px 12

 • brza_cesta_vrbovec_farkaševac
 • brza_cesta_2
 • brza_cesta_3
 • brza_cesta1

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.