Crosst.hr

Demokrati i Hrvatski Laburisti predstavili program ODGOVORNO ZA HRVATSKU

yw0stECw

Demokrati i Hrvatski Laburisti, predstavili su program Odgovorno za Hrvatsku 2.0: 10 načela i 10 rješenja, u Zagrebu, u 10 i 10, i to na blagdan Tijelova, pritom ukazujući na licemjerstvo krojenja radnog zakonodavstva.

Rad nedjeljom i praznikom nije adekvatno plaćen. S druge strane ne može se zakonodavno rješenje rada nedjeljom prilagoditi svim gospodarskim sektorima, osim trgovinama što razorno utječe na krvnu sliku državnog proračuna. Rad nedjeljom u sekularnoj i demokratskoj državi ne bi smio biti tema Crkve niti udruga koje proizlaze iz njezinog krila jer Hrvatska time nema izgleda za sretniju budućnost, poručili su Demokrati i Hrvatski laburisti. Za rad nedjeljom i praznicima, kažu, uvest će najmanje 50% veću plaću i obvezatan dan odmora unutar 3 dana od odrađene nedjelje, uz rigorozne kontrole i kazne te obveznu javnu objavu svih prekršitelja. Ugovori na određeno su veliki generator iseljavanja naših mladih i obrazovanih. Smanjenje davanja za zapošljavanje na neodređeno i povećanje za ugovore na određeno odgovor je na taj problem. Modernizacijom radnog zakonodavstva osigurat će radne uvjete 21. stoljeća, a radnicama i radnicima pravednu plaću za pošten rad. “Ako u Irskoj naši mladi građani od brutto plaće od 14.000 kn dobiju 10.000 kn netto, a kod nas samo 7.000 kn, jasno je zašto nam mladi iseljavaju. Zaštićen i pravedno plaćen radnik, snažna je zemlja”, poručio je predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac. „Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista nametnut će novi način odgovornog političkog djelovanja kako ne bismo padali na osnovama ljudskosti i demokratičnosti.“, istaknuo je Bregovac. Pravednost, jednakost, sloboda, odgovornost, otvorenost, transparentnost, učinkovitost, inovativnost, solidarnost i poštenje temeljna su načela koja promiču djelima.

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, jasno je poručio da svih 10 rješenja koje koalicija predstavlja nose i nepopularne rezove koje nijedna stranka ne želi provesti zbog interesnih grupa s kojima su povezani. “Porez bogatima. Nema pravde dok se bogate ne oporezuje više od radnika! Porezi na ekstra imovinu koju plaćaju bogati građani. U zagrebačkim, riječkim, splitskim i dubrovačkim vilama ne žive radnici, već bogataši. Pravedno je da ekstra bogati plaćaju i veće poreze. Svi koji imaju više, trebaju plaćati više i tu krećem od sebe.“ –  poručio je Mrsić. Druga vikendica i treći stan nisu potreba već luksuz kojeg si bogati mogu priuštiti i za to trebaju i platiti veći porez. Progresivno oporezivanje bogatih i bogatstva jedini je način da se umanje socijalne razlike između enormno bogatih i sve većeg dijela građana koji su danas gladni i siromašni ili su na samom pragu siromaštva. Ujedno je najavio ukidanje povlaštenih i braniteljskih mirovina te revidiranje Vatikanskih ugovora. Zabranit će sve naci-fašističke znakove jer promiču mračno doba ljudske povijesti. „Mi odgovaramo na SOS poziv koje naše građanke i građani godinama šalju političkim elitama jer jedno obećaju, a drugo rade. Taj odgovor su 10 načela koji su veliki izazov u hrvatskom društvu i 10 rješenja, a s programom odgovaramo sa Sposobnošću, Odgovornosti i Solidarnosti, naglasio je Mrsić.

Sustav socijalnih potpora je devastiran, novci se troše iracionalno i po neobičnim kriterijima, a onda ga nema dovoljno za one kojima je potrebna pomoć zajednice. Bešćutnost SuperHIK Vlade Andreja Plenkovića dobila je svoj završni pečat kad su uzeli gotovo 500 milijuna kuna osobama s invaliditetom i dodijelili bez ikakve pameti i logike velikim svjetskim korporacijama, naftašima, nogometašima, pjevačima i Miroslavu Škori. Takva neodgovornost i bešćutnost graniči sa zdravim razumom. Socijalne razlike u Hrvatskoj su nepodnošljive. Po jazu između bogatih i siromašnih više sličimo zemljama Južne Amerike nego EU. „U našoj se zemlji svakodnevno krše ljudska prava grupacije koja čini više od 10% ukupne populacije, a to su djeca s poteškoćama i invaliditetom te općenito sve osobe s invaliditetom.“ – poručio je Renato Petek, nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Petek je ujedno naglasio da je koaliciji cilj pod hitno obnoviti potresom razrušene dijelove Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. U gospodarskom smislu u Hrvatskoj i Zagrebu nismo ni blizu okretanja ekonomije, od linearne prema cirkularnoj kako bi uštedjeli, otvorili nova radna mjesta, stvorili nove gospodarske vrijednosti i očuvali prirodu. Petek je poručio kako će napraviti temelje za razvoj cirkularne ekonomije koristeći stimulativne mjere, a posebnu pozornost posvetit će gospodarenju otpadom jer krajem godine prijeti plaćanje penala Europskoj uniji što će se preliti na džepove građanki i građana.

Bojana Hribljan, potpredsjednica Demokrata, spomenula je kako naša su djeca, roditelji i učitelji ovu školsku godinu ostali napušteni te je kazala kako bi se otvorena i odgovorna Hrvatska najbolje trebala zrcaliti upravo u obrazovnom sustavu, gdje bi građanski i zdravstveni odgoj i obrazovanje trebali imati važno mjesto. Izričito je naglasila kako Crkvi nije mjesto u školi niti u obrazovnom kurikulumu jer odgajamo djecu za budućnost. Uz to je komentirala kako je deideologizacija kulturnog i umjetničkog stvaralaštva važan preduvjet modernog demokratskog društva. Osvrnula se i na ženska prava koja su u današnjem političkom diskursu ozbiljno narušena te da su na razini srednjeg vijeka. Kazala je kako će priziv savjesti ukloniti iz bolnica i ginekoloških ordinacija.

Neselektivno blokiranje zdravstvenog sustava u zemlji na dva mjeseca zbog korona-krize ugrozilo je ukupno zdravlje naših građana. Takvo je zatvaranje cijelog zdravstvenog sustava značajno povećalo ionako opterećene liste čekanja i time stvorilo mogućnost za zloupotrebe neslućenih razmjera. Epidemiolozi ne mogu i ne smiju biti glavni i jedini stratezi zdravstvenog sustava zemlje. Njihova je odluka o pružanju selektivnih zdravstvenih usluga ugrozila ionako krhku jednakost prava na zdravstvenu zaštitu svih građana. A nacionalni Stožer civilne zaštite pokazao je pravo lice kad je struku žrtvovao u političke svrhe. Hrvatskom zdravstvu treba hitno izlječenje. „Provest ćemo razdvajanje javnog od privatnog zdravstva. Reformirat ćemo primarnu zdravstvenu zaštitu i bolnički sustav.“ – u svom je govoru poručila Spomenka Avberšek, članica Središnjeg odbora stranke Demokrati.    

Damir Kajin, nezavisni kandidat na listi Demokrata i Laburista, kazao je da Hrvatska ne smije biti zemlja koja ima višak sudaca, ali manjak pravde.Pravosuđe je dalo svoj veliki prilog da danas imamo dvije Hrvatske: obične građane koji poštuju zakone i privilegiranu kastu sačinjenu od stranačkih ljudi najčešće naslonjenih na HDZ i njihove prijatelje, rođake, “zemljake” za koje zakoni ne vrijede. Korupcija je tumor ove zemlje kojeg hrani neučinkovito pravosuđe, poručio je Kajin.

Program Demokrati i Hrvatski laburisti – Odgovorno za Hrvatsku

Foto: Stanzl – pixsellPročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.