Crosst.hr

Demokrati BOJANA HRIBLJAN: Birajte odgovorno – javni interes, a ne privatni

2020 5 17 Bojana Hribljan

S najavom predizborne kampanje, a uoči početka iste, imali smo priliku razgovarati s dožupanicom Bjelovarsko-bilogorske županije Bojanom HribljanGospođa Hribljan potpredsjednica je relativno mlade stanke Demokrati koja postoji otprilike dvije godine, a njihov osnivač, dr. Mirando Mrsić, itekako je, uz ostale članove stranke, poznat hrvatskim građankama i građanima, kao bivši član, nekad uzoritijeg SDP-a, saborski zastupnik i Ministar rada i mirovinskog sustava u vladi Zorana Milanovića. Hribljan je predsjednica Regionalne podružnice sjeveroistok, koja je u prosincu 2018. godine u Bjelovaru osnovana kao prva podružnica stranke. Bjelovar je sjedište podružnice sjeveroistok, koju čine Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska i naša Bjelovarsko-bilogorska županija.

Uoči nadolazećih izbora s dožupanicom Hribljan razgovarali smo o programu stanke, trenutnoj situaciji u politici na nacionalnoj i regionalnoj razini, kao i o dosadašnjem političkom iskustvu kako nje tako i njenih članova, te koliko ono utječe na program, smjer i razvoj Demokrata.

-Nit vodilja Demokrata u ovoj predizbornoj kampanji bit će borba protiv HDZ-ove izrazito korumpirane vlasti. Dokaz tome je nevjerojatno mnogo smijenjenih ministara, što se nikad dosad nije dogodilo. Borit ćemo se za to da jedan običan građanin bolje živi u Hrvatskoj, da na odgovorna mjesta doista dođu odgovorni i pravi ljudi, i uopće za bolji život građana Hrvatske. Mi želimo politici vratiti pošteno i odgovorno lice koje je tijekom tolikih godina ukaljano brojnim skandalima – rekla je Bojana Hribljan.

Stranka je na lokalnoj ali i nacionalnoj razini pokazala nova, mlada lica. Hribljan je istaknula kako joj je misija zalagati se za to da mlade vrati u politiku. Želja je kako nje, tako i cijele stranke, pokazati mladima da jedino aktivnim sudjelovanjem u građanskom životu i politici mogu napraviti promjene, te da je to put kojim mogu ostvariti bolji i sretniji život. Mjesta za zakulisne igre i korištenja politike za osobni probitak među Demokratima nema. Najbolji dokaz tome je, kako kaže dožupanica, upravo da su Demokrati okupili ljude koji su ostvareni, koji imaju svoja zanimanja i imaju svoj kruh.

Hribljan se osvrnula i na navode o potencijalnoj koaliciji SDP-a s Most-om, rekavši kako prema njenom poznavanju Bernardića, ta mogućnost nije nimalo nevjerojatna.

-Njegovo ponašanje, dosadašnji način vođenja politike unutar stranke pa onda i u parlamentu, razlog je da vjerujem da je razgovarao s Mostom. U politici treba imati moral, dostojanstvo, s jasnim granicama koje se ne prelaze, a smatram da kod njega toga u ovom slučaju nije bilo – zaključila je Hribljan.

Na pitanje o RESTART koaliciji Bojana Hribljan navela je kako pozdravlja ideju ali smatra da nije dovoljno jaka.

– RESTART koaliciji bi bilo puno mudrije da je okupila kompletu ljevicu u Hrvatskoj. U suprotnom sumnjam da će biti dovoljno jaki da maknu cijeli desni blok HDZ-a i Škorinu listu. Ljevica prema centru pružila je dobar primjer okupljanja pobjedom predsjednika Milanovića na izborima. To je bio dokaz da ljevice u Hrvatskoj ima jer je on premoćno pobijedio bivšu predsjednicu. Kad bismo se ponovo tako okupili sigurna sam da bismo mogli donijeti tu promjenu Hrvatskoj – navela je dožupanica Hribljan.

Dodala je kako, doduše, na čelu te nove vlasti ne vidi Bernardića i ne smatra da bi on bio dobar kandidat.

-Razdor koji je u SDP-u nastupio njegovim dolaskom na mjesto predsjednika stranke, metode koje su se provodile na unutarstranačkim izborima koje su na kraju krajeva bile i razlog mog izlaska iz SDP-a, što nije tajna i to svi znaju, to nisu metode koje mogu i trebaju uspjeti na nacionalnoj razini. Ako tako misli nastaviti voditi državu, a iz dosadašnjeg ne možemo očekivati suprotno, smatram da nije dobar materijal za premijera – podvukla je.

SDP je na lokalnoj razini trenutnopreslika središnjice po njenom mišljenju.

-Kao što sam rekla, nije tajna da sam ja otišla iz SDP-a s veoma gorkim okusom u ustima. Tu se ponovo poteže priča unutarstranačkih izbora koji nikad nisu uistinu istraženi i na koji način je aktualni predsjednik županijske organizacije došao na to mjesto, jer to je odgovaralo Zagrebu. Osjećala sam se prevarenom, i na kraju to više nije stranka u kojoj sam ugodno osjećala. Smatram da sam mogla još puno doprinijeti ali ne s tom ekipom. Aktualno gradsko i županijsko vodstvo, jednako kao i predsjednik stranke, nisu dobri potencijalni vođe lokalne vlasti –dodala je Bojana Hribljan.

Za kraj je istaknula kako zna da je mnogo pravih ljudi koji su ostali u SDP-u, ali povukli su se iz aktivnog bavljenja politikom, i izgubili su volju za sudjelovanjem u SDP-ovoj sadašnjoj postavi jer uz opipljivu promjenu politike, gubitak vrijednosti za koje su se nekad zalagali, i opći gubitak smjera ove garniture SDP-a, ne vide pravo vodstvo za kojim bi krenuli. Demokrati nisu niti „ostatci“ SDP-a niti novi SDP. Stranka je uz predsjednika Miranda Mrsića i potpredsjednike među kojima je i Bojana Hribljan formirala svoj program lijevog smjera. Međutim, smatraju kako upravo oni mogu pružiti opciju i biti kompas svim hrvatskim građankama i građanima koji traže odgovorno političko liderstvo kojima su interesi građana i domovine ispred osobnih interesa.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.