Crosst.hr

Daruvarska udruga Imperss organizirala je Scary Night 6.

2016 11 daruvar1 6

Ovaj događaj, u potpunosti u organizaciji djece i mladih te i najmlađih članova udruge, okupio je preko 160 osoba

Dvorac grofa Jankovića u Daruvaru, 29. listopada od 18:00 do 22:00 h, bio je domaćin najstrašnije noći u široj okolici i šestu godinu za redom, a u organizaciji udruge Impress.

Ovaj događaj, u potpunosti u organizaciji djece i mladih te i najmlađih članova udruge, okupio je preko 160 osoba: djecu, mlade, roditelje te je pravi primjer suradnje svih generacija oko pripremljenih delicija. Ono što je najvažnije, kroz ovaj originalan volonterski događaj je što djeca i mladi imaju priliku usavršiti, razraditi organizacijske vještine, odgovornost te ih potiče na još veći aktivizam u društvu jer vide da društvo prepoznaje njihove želje. Ono što je zanimljivo je da su u organizaciji događaja mogli sudjelovati svi zainteresirani koji su došli na finalni organizacijski sastanak i radionice izrade kreativnih materijala 28. listopada. Na organizacijskom sastanku sudjelovalo je preko 25 djece i mladih, te su sve ideje realizirane.

Tako je u najstrašnijoj noći u gradu posjetitelje očekivao program koji su izabrali: Scary projekcija, spasiteljice grada-Impress mažoretkinje Daruvar, scary plesni podij, bundevine nagrade, kolači, zdravi shakeovi by Leon, scary palačinke by Petra, scary muffini, čaj, grickalice, sokovi i kandidiranje najboljih maski. Ono što je posebno iznenadilo posjetitelje su i bundevine nagrade podijeljene u suradnji s Time to move kampanjom u tijeku kojom su se u sklopu Scary night-a posjetitelji imali priliku informirati o mogućnostima mobilnosti koje EU nudi mladima.

U organizaciji ovog događaja su sudjelovali: Nikolina Vojta, Petra Klubičko, Leon Grgić, Mihaela Idžanović, Ema Bušić, Sara Mijatović, Ramona Vinković, Mihael Egredžija, a velika pomoć i podrška na ovom događaju bili su Tanja Herceg, Dubravko Šopar, Tomislav Karaula, Fran Grgić i Saša Selihar. Najboljim maskama, s osvojenim najvećim i jednakim bodovima, proglašeni su Ema Bušić, Majda Vacka, Fran Grgić, Ema Ulrih i Rea Crnković. Ovime je dvorac grofa Jankovića, zahvaljujući vrijednim volonterima, ponovno na jedan dan, kao u dobra stara vremena, bio ispunjen dječjom pjesmom, radosti, plesom i osmijesima te je time zadobio plemeniti cilj, a to je briga za neformalno obrazovanje djece i mladih, stjecanje organizacijskih vještina, većeg aktivizma u društvu, informiranje djece i mladih o mogućnostima u EU te ispunjenja jedinog projekta ovakvog tipa za i najmlađe pripadnike društva, djecu i mlade koji su budućnost.

Udruga Impress – Daruvar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.