17. ožujka 2018

DARIO HREBAK novi gradonačelnik Bjelovara

U drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika, Bjelovarčani su odlučili da će Bjelovar slijedeće četiri godine voditi Dario Hrebak. Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva Hrebak je osvojio 64,25 posto glasova, dok je njegov protukandidat Davorin Posavac osvojio 34,53 posto. Nevažećih i ne-ubačenih listića bilo je 1,23 posto. Odmah po objavama prvih rezultata Posavac je telefonskim putem Hrebaku čestitao na pobjedi. Novi bjelovarski gradonačelnik prvo se obratio okupljenima u svom stožeru, naglasivši kako cijela priča tek sada postaje vrlo ozbiljna.

– Svom protukandidatu sam zahvalio na čestitkama i pozvao ga da zajedničkim radom u Gradskom vijeću doprinesemo boljitku Bjelovara i njegovim građanima. Zahvalio bih svima na potpori i pomoći da se dogodi ovakvo čudo. Dokazali smo da mali ljudi uz dobar tim i dobru suradnju unutar njega mogu napraviti puno. Ne želim da previše slavimo i da pobjedu pretvorimo u trijumf, već da preuzmemo odgovornost prema građanima grada Bjelovara, jer moramo opravdati povjerenje koje su nam dali. Kampanju smo dobili dostojanstveno, a takvi moramo ostati i u pobjedi, izjavio je novi bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Hrebak je za medije rekao kako je izborna utrka bila vrlo naporna i zahtjevna, te da je uputio čestitke svom protukandidatu, na generalno gledajući, korektnoj kampanji. S obzirom na rezultate drugog kruga, jasno je da su građani Hrebaku dali veliku potporu i povjerenje, što će novi gradonačelnik itekako morati opravdati.

– Stiglo je vrijeme za realnost i racionalnost. Građanima smo obećali čiste ruke, konkretne projekte, bolji Bjelovar. Svog protukandidata također pozivam da nam se pridruži, jer neke projekte koje je on predlagao, a zvuče dobro, možemo zajedno pokušati provesti. Moja stranka je mlada, imamo energiju i pokazali smo da možemo. Imamo stabilnu većinu u Gradskom vijeću i mislim da je vrijeme da se realiziraju mnogi dobri projekti. Smatram da ću zahvaljujući svojoj mladosti i viziji koju imam uspjeti puno napraviti. Već tijekom prva tri mjeseca građanima želimo pokazati u kojem ćemo smjeru voditi Bjelovar, optimistično je rekao novi gradonačelnika Bjelovara Dario Hrebak.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *