19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Dario Hrebak: Mlada garnitura političara treba presjeći ideološke rasprave i početi raditi

2017 3 hslsprogram 86

GO HSLS organizira trodnevni seminar u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann – Stiftung na temu „Kako uspješno voditi grad?”

Bjelovar – U subotu 11. ožujka u Hotelu “Central” održana je konferencija za medije HSLS-a na kojoj je najavljen seminar HSLS-a i FNSt-a. Sve je organizirano pod nazivom U susret lokalnim izborima 2017. „Case study” – Bjelovar.

Prije početka radnog dijela i cijelog programa koji je HSLS pripremio za subotu i nedjelju, Dario Hrebak, zamjenik predsjednika HSLS-a, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova i kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara je rekao da je povod današnje konferencije trodnevni seminar koji organizira GO HSLS-a Bjelovar u suradnji sa Zakladom Friedrich Naumann – Stiftung.
Ovdje će biti kandidati HSLS-a iz cijele sjeverne regije Hrvatske, kandidati za gradonačelnike i načelnike s posebnim osvrtom i težištem na Bjelovar. Nakon konferencije počinje Okrugli stol s temom „Kako uspješno voditi grad?”. Na ovu temu u popodnevnim satima bit će održana i radionica, rekao je Hrebak i nastavio da su okupili mnoge stručnjake iz različitih sfera kao što je predsjednik Udruge hrvatskih lobista od kojeg očekuju pomoć i savjetovanje vezano uz povlačenje investicija.
– Tu su i stručnjaci koji će govoriti o gospodarenju otpadu, temi koja koja će u budućnosti uzeti sve više maha. Također su tu i stručnjaci koji će govoriti kako razviti kvalitetnu i efikasnu prometnu infrastrukturu i stručnjaci za EU projekte. Seminar je obuhvaćen najvažnijim temama, točnije sve ono što je potrebno jednom budućem gradonačelniku srednjeg grada da može pružiti svojim građanima u poboljšanju statusa i standarda u kojem mogu uživati, rekao je Dario Hrebak kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara i osvrnuo se na svoju kandidaturu, istaknuvši da je on prvi objavio kandidaturu za gradonačelnika i da je svjestan koju to težinu i odgovornost nosi.

– Ušao sam u ovu priču bez ikakvih kalkulacija. Vidite da se neki kandidati tek sada, dva mjeseca prije izbora, odlučuju kandidirati. Mislim da su to trebali učiniti prije, naglasio je Hrebak i dodao da GO HSLS-a zna što želi i da on osobno kao kandidat zna kako i na koji način mogu bolje i efikasnije voditi grad.

Dakle, vidjeli ste da u zadnjih godinu dana HSLS nije kritizirao aktualnu političku vlast. Mislim da se trebamo okrenuti konstruktivnim stvarima i pozitivnom vođenju kampanje. To je upravo ono što ćemo mi učiniti. Ovo danas je jedan od pokazatelja na koji način ćemo mi voditi kampanju. Konstruktivno i s prijedlozima, točnije uključit ćemo cijelu HSLS-ovu infrastrukturu i to implementirati u slučaju grada Bjelovara. Nadam se će ova kampanja biti lišena svih ideoloških razlika i da nećemo ući u onu grešku kao u nekim sredinama, da se sve svodi na lijeve i desne. Mi želimo građanima grada Bjelovara pokazati naš program te kako i na koji način mi planiramo voditi grad Bjelovar u iduće četiri godine. Nećemo ulaziti u ideološke polemike koje su već krenule u nekim medijima već pokazati građanima što želimo napraviti jer građani očekuju konkretne i konstruktivne stvari kako bi bolje i kvalitetnije živjeli u njihovim lokalnim sredinama.

Na konferenciji je govorio i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora.
– Pozdravljam sve Bjelovarčane i Bjelovarčanke i drago mi je da sam opet u Bjelovaru. Ovdje se osjećam dobro jer ovo je pravi liberalni grad s liberalnom tradicijom i koji je imao najviše gradonačelnika iz HSLS-a, odnosno iz liberalne opcije. Na ovim izborima HSLS ima ambiciju da bude među prvih šest političkih stranaka po broju vijećnika na razini općina, gradova i županija. To smo postigli i na zadnjim lokalnim izborima, bili smo peta stranka po rezultatima. Sada imamo slične ambicije i to će pokazati da HSLS ima svoju političku perspektivu jer HSLS je godinama ostvarivao dobre rezultate i tako će nastaviti. Neovisno o tome, mi smo i parlamentarna stranka koja je u koaliciji s HDZ-om i Mostom dobila najvažniji politički odbor, a to je odbor za gospodarstvo, Dario Hrebak je državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova i to znači da smo na državnoj razini preuzeli niz odgovornih funkcija, rekao je Kosor i nastavio o lokalnim izborima, istaknuvši da će uskoro biti objavljene ankete koje pokazuju da Dario Hrebak uvjerljivo vodi kao kandidat za gradonačelnika.
– Ja sam ovdje došao osobno, ali i kao predsjednik stranke da dam podršku tome i uvjeren sam da će Dario Hrebak ući u drugi krug i da će u drugom krugu uvjerljivo pobijediti. Za Bjelovarčane bi to bilo normalno, jer uvijek je ovdje pobjeđivao kandidat HSLS-a. Ovdje postoji jedna velika tradicija koja pokazuje da Bjelovarčani dobro razmišljaju i da su uvijek u toj nekoj političkoj sredini, da nisu krajnja ljevica, a niti krajnja desnica i da u svojim mogućnostima razmišljaju kako napraviti najbolje za svoj grad. Dario je domaći čovjek iz Gudovca i koji zna probleme ovoga grada i koji se politički angažirao u svim odborima i ništa mu nije bilo teško, naglasio je Kosor i dodao da je stoga uvjeren da su te ankete točne i da će Dario biti budući gradonačelnik grada Bjelovara.

Kosor je govorio i o ambicijama HSLS-a u drugim gradovima i županijama, od Zagreba, Varaždina, naglasivši da HSLS ima puno veće ambicije nego što mogu vidjeti po medijskim natpisima.

Kosor je također poslao i lokalnu poruku HDZ-u da u drugom krugu podrže njihovog kandidata.

Što se tiče ovog trodnevnog seminara, Dario Hrebak je pojasnio da će na seminaru biti Manfred Richter, bivši gradonačelnik njemačkog grada Bremerhavena koji je po svim parametrima sličan Bjelovaru i da će on kao liberalni gradonačelnik govoriti iz svojeg iskustva kako je vodio jedan uspješan grad.

– Mi želimo analizirati sve parametre i potencijale koje Bjelovar ima i naći način sa stručnjacima koji su danas ovdje da izradimo još jedan dodatni i kvalitetniji program s kojim ćemo izaći pred građane da ga mogu ocijeniti i ako pobijedimo, a uvjeren sam da ćemo pobijediti, da taj program implementiramo. Moram naglasiti da je došlo vrijeme da mlada garnitura političara presiječe ove ideološke i demagoške rasprave i da treba početi konkretno raditi za bolji standard svih građana u Bjelovaru, ali i Hrvatskoj.

Slične objave