Crosst.hr

Dario Hrebak HSLS -ov kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara dobio podršku HSS-a Bjelovar

2017 3 hsls hss 75

Potpisan je koalicijski sporazum GO HSLS-a Bjelovar i GO HSS-a Bjelovar o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore

U četvrtak, 2. ožujka 2017.godine u bjelovarskom hotelu “Central” potpisan je koalicijski sporazum GO HSLS-a Bjelovar i GO HSS-a Bjelovar o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore. Sporazum su potpisali Dario Hrebak, predsjednik GO HSLS-a i HSLS-ov kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara i Boro Bašljan, predsjednik ŽO HSS-a BBŽ te Valna Bastijančić Erjavec kao kandidatkinja HSS-a za zamjenicu gradonačelnika grada Bjelovara.

Podsjetimo, Dario Hrebak je prije mjesec dana na Bjelovarskom sajmu obznanio svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Bjelovar i predstavio prvog kandidata za zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića za gospodarstvo. Na današnjem potpisivanju sporazuma, predstavljena je Valna Bastijančić Erjavec kao kandidatkinja HSS-a za zamjenicu gradonačelnika grada Bjelovara za društvene djelatnosti.

Tako je predsjednik županijskog HSS-a Boro Bašljan rekao, da ovaj sporazum znači zajednički izlazak HSLS i HSS na lokalne izbore na nivou grada Bjelovara.
Suradnja HSS i HSLS započela je još prije dužeg vremena ovdje u Bjelovaru, a prije godinu dana donesena je i prva odluka o zajedničkom izlasku na izbore ovih dviju stranaka. U međuvremenu, naše dvije stranke su se sastale i razgovarale o zajedničkom programu za izbore i načinu suradnje. Razgovarali smo mi i sa ostalim partnerima, ali je GO HSS donijela odluku da će podržati Darija Hrebaka i njegovu kandidaturu za gradonačelnika grada Bjelovara na predstojećim lokalnim izborima kao osobu koja nudi najbolje rješenje za građane Bjelovara, ali i za sve ostale aktere koji žive i rade na području grada Bjelovara. Podršku tome je dala i naša središnjica HSS ne umanjujući važnost GO HSS već naprotiv potencirajući važnost Bjelovara kao županijskog središta. Stoga smo odlučila da ovu suradnju HSS i HSLS potpišem ja kao predsjednik županijske organizacije HSS, rekao je Boro Bašljan i dodao da je njihov udio u radu i pomoć Dariju Hrebaku kao budućem gradonačelniku grada Bjelovara bit će u vidu vijećnika i u vidu zamjenice gradonačelnika Valne Bastijančić Erjavec koja će se baviti društvenim djelatnostima.

Više o svemu rekao je HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Dario Hrebak, istaknuvši da je njemu posebno drago što će potpisati sporazum s HSS-om iz razloga što su HSS i HSLS bitne stranke u političkom životu grada Bjelovara.
Godinama smo bili izuzetno bitni faktori i ovo je sada vjetar u leđa i jednoj i drugoj stranci. Ovo nije koalicija koja je prvi put viđena, već je i do sada donosila sinergiju i dobre rezultate i jednoj i drugoj stranici na izborima. To je jedan spoj gradske urbane populacije kojoj se obraća HSLS, ali s druge strane imamo i stanovništvo koje se bavi poljoprivredom, rekao je Hrebak i naglasio da je njihov cilj da ljudi ostanu ovdje živjeti i da se bave poljoprivredom.

– U ovoj koaliciji to će biti dužnost HSS, dok će HSLS baviti malim i srednjim poduzetnicima, obrazovanjem i sve ono drugo što je potrebno. Stoga mi je posebno drago što se HSS odlučio dati podršku meni kao kandidatu za gradonačelnika iz razloga što je HSS razgovarao i sa drugim bitnim strankama, ali se odlučio za mene, kazao je Hrebak i dodao da će uskoro pripremiti i zajednički program koji će biti predstavljen za nekoliko tjedana i da će voditi jednu korektnu i pozitivnu kampanju bez kritičkih poteza.
Sada je vrijeme da građani odluče tko će biti gradonačelnik grada Bjelovara prema programima i vizijama s kojima će se kandidati za gradonačelnika predstaviti za lokalne izbore. Kao što znate, predstavio sam jednog kandidata za zamjenika gradonačelnika i to Igora Brajdića za gospodarstvo, a sada predstavljam Valnu Bastijančić Erjavec kao dugogodišnju i iskusnu ravnateljicu OŠ u Velikom Trojstvu kao kandidatkinju za drugog zamjenika gradonačelnika iz redova HSS-a, rekao je Dario Hrebak prigodom potpisivanja sporazuma između HSLS i HSS-a.

Na potpisivanju sporazuma predstavila se i već najavljena kandidatkinja za zamjenika gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.
Na samom početku želim se zahvaliti gradskoj organizaciji HSS grada Bjelovara i predsjedniku Zdenku Kramariću što su podržali moju kandidaturu za zamjenicu gradonačelnika. Kako su tekli pregovori i o čemu se sve razgovaralo to su rekli moji prethodnici, a na meni je da se predstavim javnosti, pa ću tako istaknuti da sam supruga i majka dva sina. Što se tiče struke, profesor sam likovne kulture i od 2008. godine promovirana sam za učitelja mentora likovne kulture, a od 2010. godine obnašam dužnost ravnateljice OŠ U Velikom Trojstvu. Osim toga, bila sam dugogodišnja voditeljica aktive za likovnu umjetnost u Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji za osnovne škole i Gimnazije. Što se tiče politike, aktivno sam se uključila od 2008. godine i bila sam član odbora za kulturu HSS grada Bjelovara, 2012. izabrana sam za županijske predsjednicu organizacije žena HSS Hrvatsko srce. Uz sve ovo, želim naglasiti da sam bila aktivna i u upravnim odborima različitih udruga kao što je Bjelovarski turistički put i LAG Sjeverna Bilogora. Bila sam članica i Upravnog odbora Dječjeg vrtića Bjelovar i u udruženju sam likovnih umjetnika Istre od 1998. godine, rekla je Valna Bastijačić Erjavec i dodala da je rođena u Puli 1972. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu, a 1998. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci – odsjek likovne umjetnosti.

Kao što vidite, sporazumi se potpisuju, kandidati se predstavljaju, a na nama je da odlučimo tko će biti gradonačelnik grada Bjelovara, a tko njegovi zamjenici?

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.