03. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Dani poslova u turizmu

Učenici Turističko ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar posjetili Dane poslova u turizmu

Učenici Turističko ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar posjetili Dane poslova u turizmu

14. ožujka 2017. učenici 4.a, 4.b, 3.c, 3.d i 3.e razreda posjetili su Dane poslova u turizmu. Projekt je to Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Cilj projekta je osiguranje bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor. Dani poslova u turizmu bili su prilika za promociju poslova u turizmu te za motiviranje svih onih koji su potrazi za poslom, što je posebno zanimljivo našim učenicima završnih razreda koji tek ulaze na tržište rada. U Zagrebu se predstavilo 49 potencijalnih poslodavaca s područja turizma i ugostiteljstva. Učenike su za što bolje samopredstavljanje potencijalnim poslodavcima pripremale naše nastavnice: Ana Špoljar Amalija Kranjec-Markešić, Ljiljana Blum, Vedrana Viljevac, Martina Šostaric i Adela Šporčić uz čiju su pomoć učenici uspjeli napisati dobre životopise koje su ostavili potencijalnim poslodavcima.

Djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održale su predavanje prije samog puta i podsjetile učenike na važnost osobne prezentacije.

Izvor informacija: Knjižnica TUPŠ-a

Povezani članci

newsend_hgk