Crosst.hr

Danas je počelo cijepljenje u novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar

2022 01 18 bjelovar 38

S današnjim danom krenulo je cijepljenje građana protiv koronavirusa u prizemlju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Na ovaj način, građanima je omogućeno cijepljenje bez prethodne najava, a organizira ga Dom zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu BBŽ. 

Punkt je u utorak 18. siječnja obišla zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana, Marija Jungić. 

DSC 9613
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko – bilogorskog župana

Smatramo da na ovaj način izlazimo u susret našim sugrađanima, a isto tako smo krenuli i s barem nekakvom upotrebom novog bolničkog prostora. S obzirom da iz dana u dan ponovno svjedočimo visokim brojkama novozaraženih u cijeloj zemlji, suradnja između naših zdravstvenih ustanova sigurno će doprinijeti većoj i boljoj zaštiti od težih oblika bolesti uzrokovano zarazom koronavirusa. Stožer civilne zaštite BBŽ svakodnevno prati epidemiološku situaciju i u skladu s a svim promjenama ćemo donositi nove mjere i upute. Nismo za zatvaranje škola, no ukoliko dođe do većih promjena, svakako ćemo predložiti online nastavu. Za detektiranje zaraze roditelji se mogu poslužiti kućnim testovima, no za službenu potvrdu ipak je potrebno pristupiti službenom testiranju koje je trenutno dostupnije nego prije, zaključila je zamjenica Jungić.

Bjelovarsko – bilogorska županija, kao i većina ostalih županija u Hrvatskoj u posljednje vrijeme bilježi velik broj novozaraženih osoba, dok je krajem prosinca prošle godine među oboljelima potvrđena i omikron varijanta koronavirusa. 


2022 01 18 bjelovar 46
Sanja Smolčić, epidemiologinja i zamjenica v.d. ravnatelja Zavoda za javnog zdravstva BBŽ

Kada su u pitanju oboljele osobe, uglavnom prevladava radno aktivno stanovništvo, međutim s početkom škole bilježimo sve veći broj oboljelih učenika što utječe na prijenos virusa na stariju populaciju. Uglavnom se radi o srednjim školama s područja Bjelovara. Također, povećan je broj oboljelih zdravstvenih djelatnika, kao i djelatnika i korisnika nekih staračkih domova. Do zaraze dolazi i kod cijepljenih osoba, no u tom slučaju je oboljenje puno lakše i blaže, rekla je Sanja Smolčić, epidemiologinja i zamjenica v.d. ravnatelja Zavoda za javnog zdravstva BBŽ. 

Iako je nakon dužeg vremena zaraza potvrđena i među medicinskim osobljem Opće bolnice Bjelovar, bolnički sustav funkcionira bez većih problema i poteškoća. Podsjećamo, tijekom posljednja 24 sata na području županije zabilježeno je 118 novih slučajeva zaraze. 


2022 01 18 bjelovar 45
Sanela Grbaš Bratković, v.d. ravnateljica Opće bolnice Bjelovar

U novom prostoru bolnice cijepljenje je ipak ugodnije, brže i organiziranije. Danas i jučer smo uočili pojavu koronavirusa među zdravstvenim osobljem. Zasada se ne radi o prevelikom broju. Još uvijek čekamo rezultate testova, no naš zdravstveni sustav je stabilan. S današnjim danom imamo 27 hospitaliziranih osoba, od kojih su četiri priključene na respirator. Nažalost, u protekla 24 sata preminula su tri pacijenta s koronavirusom. Unatoč visokim brojevima novozaraženih, zasada ne bilježimo dodatni pritisak na našu bolnicu. Imamo djelatnike koji su cijepljeni sa tri doze, pozitivni su i imaju blagu kroničku sliku, ali mi ih moramo privremeno maknuti s radnog mjesta, naravno zbog zaštite naših pacijenata. Dakle, svi koji pokazuju simptome upućuju se na testiranje, pojasnila je Sanela Grbaš Bratković, v.d. ravnateljica Opće bolnice Bjelovar. 

Iako je određeno vrijeme na terenu bio prisutan autobus Cjepko, u općinama Đulovac i Zrinski Topolovac još uvijek se bilježi vrlo niska procijepljenost stanovnika. Očito je povjerenje prema cjepivu nedovoljno. 

U Zavodu za hitnu medicinu BBŽ, kod liječnika imamo stopostotnu procijepljenost, dok ona kod ostalih djelatnika iznosi 95 posto. Trenutno je jedan naš doktor prebolio blagi oblik bolesti, dok je drugi upravo danas javio da je febrilan i pozitivan na PCR testu. Mi smo uočili mogućnost korištenja prizemlja zgrade nove bolnice te organizirali cijepljenje bez najave. Spomenuti prostor je pristupačniji, nalazi se na dobroj lokaciji. Zavod za hitnu medicinu ima stotinjak djelatnika, od kojih je 20 liječnika. Iako problem u čestim odlascima i dolascima na specijalizaciju, za posao se javljaju mlade osobe željne rada i medicine na terenu, što je svakako odskočna daska za daljnji napredak i razvoj, poručila Zlata Ileković-Pejić, v.d. ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu BBŽ.

2022 01 18 bjelovar 33Dom zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije je u studenom 2021. godine oformio mobilni tim za provedbu cijepljenja, u što  uključen i Zavod za hitnu medicinu BBŽ.  

Zavod za hitnu medicinu svakog utorka i četvrtka osigurava svoje osoblje, u što se svakako mogu uključiti i zakupci. Ovim putem se zahvaljujem Općoj bolnici Bjelovar koja je omogućila korištenje novog prostora. Ipak se radi o novom, adekvatnom i grijanom prostoru, kazao je Josip Rajković, v.d. ravnatelj Doma zdravlja BBŽ. 

Među osobama koje su danas pristupile cijepljenju, bio je i gospodin iz Ribnjačke koji je primio treću dozu cjepiva. 

2022 01 18 bjelovar 22 Osjećam se dobro i sve je u redu. U slučaju da ću morati doći i po dodatne doze, svakako ću to učiniti. Uopće se ne bojim. Prvi put sam se cijepio u rujnu, a od korone nisam nikada obolio. Mislim da bismo se svi trebali cijepiti, jer ovu pandemiju možemo zaustaviti jedino na taj način, poručuje Leo Balvanović

 

VEZANI ČLANCI

Raspored cijepljenja

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.