Crosst.hr

Dan županije: U svečanom tonu obilježena 24. obljetnica od osnivanja Bjelovarsko – bilogorske županije

2017 6 danzupanije 345

U četvrtak 8. lipnja svečano je obilježen Dan Bjelovarsko – bilogorske županije. Nakon odavanja počasti poginulim domoljubima u bjelovarskom Središnjem gradskom parku, uslijedila je sveta misa u katedralnoj crkvi Svete Terezije Avilske koju je predvodio biskup Bjelovarsko – križevačke biskupije, mons. Vjekoslav Huzjak. Potom je započeo svečani program obilježavanja Dana županije u Domu kulture, kojem su nazočili brojni uzvanici i gosti, među kojima su bili hrvatski branitelji i obitelji poginulih branitelja, izaslanik Vlade RH i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac, pomoćnik Ministra branitelja Dinko Tandara, saborski zastupnik Vladimir Bilek, general Mladen Markač, inače počasni građanin Bjelovarsko – bilogorske županije, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i ostali.

2017 6 danzupanije 49
Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije

O postignućima županije, investicijama, projektima te planovima za budućnost govorio je župan Damir Bajs.

Bjelovarsko – bilogorska županija jedna je od deset povijesnih županija. Do danas je imala puno promjena, dešavanja, lijepih stvari, ali i onih koje ne možemo zaboraviti. Zadnje je nažalost bio Domovinski rat koji se odvijao i na prostoru naše županije koja je u trećini bila okupirana. Nama na ponos može biti da je prva u Hrvatskoj koja je bila oslobođena. To je svakako povijesni trenutak koji ne smijemo zaboraviti. Kada govorimo o onome što je pred nama i što moramo napraviti, ključno je naše gospodarstvo. Rezultati Državnog zavoda za statistiku pokazuju da je BBŽ u mnogim pogledima, kao što su ulaganja, ukupni prihod, broj zaposlenih, rekordno smanjenje broja nezaposlenih među prvima u državi. Brojimo jedan veliki „set“ investicija. Više od milijardu i 200 milijuna kuna uloženo je u gospodarstvo naše županije u zadnje dvije do tri godine. Poljoprivreda naše županije jest naša prošlost, sadašnjost, budućnost. Još uvijek smo među vodećim županijama po proizvodnji primjerice mesa i mlijeka. Svaka peta kuna u BBŽ se zaradi od poljoprivrede. Naši OPG-ovi su prvi vrhu po povlačenju sredstava iz Europske unije. Na zadnjem natječaju za mlade poljoprivrednike javilo se 800 kandidata od kojih je 200 bilo iz naše županije. BBŽ je prije četiri godine imala samo jedan jedini projekt vezan za Europsku uniju, a do danas brojimo njih više od 180. Ovih dana potpisujemo ugovor za naših 11 škola, koji je težak gotovo 27 milijuna kuna, istaknuo je župan Bajs.

Na taj način škole će dobiti kompletnu energetsku obnovu, a projekt se tiče matičnih i područnih škola. Što se tiče komunalnih djelatnosti, županija u ovom trenutku ima vodoopskrbne mreže u vrijednosti preko 200 milijuna kuna. Bjelovarsko – bilogorska županija se može pohvaliti i kvalitetnom skrbi o građanima treće životne dobi, za što su zaslužne i brojne udruge koje su aktivne u tom dijelu. Pomoć starijima u kući, posebno samcima u selima i manjim gradovima treba, osim županije, gradova i općina treba pružati i država, u čemu je potrebno učiniti iskorak. Posljednjih godina BBŽ bilježi sve veći broj noćenja i dolazaka gostiju. Tome u prilog svakako ide i sve veći broj OPG-ova koji se bave turizmom. Prije sedam godina bilo ih je svega tri na području županije, dok je taj broj do danas narastao na 47. Uskoro se, prema riječima župana očekuje i izgradnja nove Opće bolnice Bjelovar sa novim zdravstvenim standardom, za što će BBŽ osigurati određena financijska sredstva. Tu je i završetak gradnje pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec koja bi s uporabnom dozvolom trebala biti gotova do prosinca 2017. godine.

2017 6 danzupanije 63
Radimir Čačić, župan Varaždinske županije

– Sasvim sam siguran da ćete i dalje nastaviti sa dobrim rezultatima. Riječ je o vizionarskim projektima i idejama, na kojima i sam uvijek inzistiram. Zdravstvo, obrazovanje, kultura, razvoj gospodarstva, omogućavanje mladima da se školuju zahvaljujući dobroj prometnoj povezanosti ključne su stavke uspješnog razvoja. Suradnja naše dvije županije bila je dobra prije, a biti će i dalje, u to sam sasvim siguran, rekao je novoizabrani Varaždinski župan Radimir Čačić u ime predstavnika županija.

2017 6 danzupanije 68
Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Brojnim uzvanicima obratio se i Velimir Žunac, izaslanik Vlade RH i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Aktualna Vlada RH, usprkos posljednjim događanjima, u posljednjih je osam mjeseci postigla značajne rezultate. Povećana je apsorpcija bespovratnih europskih sredstava, daleko se kvalitetnije i racionalnije upravlja nacionalnim financijama, što je dovelo do svih pozitivnih aktivnosti i mjera o kojima slušamo posljednjih mjeseci. Od gospodarskog rasta, povećanja iskoristivosti europskog novca, do smanjenja javnog duga, deficita, broja nezaposlenih itd. Primjetno je kako su ministarstva u zadnje vrijeme povećala broj natječaja, a osjete se kroz svakodnevno potpisivanje višemilijunskih projekata koji će se događati na prostoru Bjelovarsko – bilogorske županije, ali i svih ostalih, rekao je Žunac.

2017 6 danzupanije 83

U sklopu svečane sjednice povodom obilježavanja Dana Bjelovarsko -bilogorske županije održan je i prigodan glazbeni program te su dodijeljena javna priznanja najboljima za postignute rezultate na području gospodarskog i društvenog života, na području obrazovnog, kulturnog i sportskog života, kao i za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko – bilogorske županije.

2017 6 danzupanije 327

– Priznanje je dobilo nas 15-ero i čast mi se zahvaliti u ime svih. Ovo je velika motivacija da se nastavimo baviti onime što je prepoznato kao vrijedno. Među nama je branitelja, kulturnjaka, prosvjetara, odgojitelja i sportaša. Još jednom hvala svima i nadam se da se vidimo i slijedeće godine, rekao je Hrvoje Pokos u ime svih koji su primili javna priznanja.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.