Crosst.hr

Dan otvorenih vrata u vojarni Bilogora

2016 11 grdavojska 53

Svečano obilježen Dan topništva i Dan topničko-raketne pukovnije u Vojarni Bilogora

U bjelovarskoj vojarni “Bilogora” u petak 2. studenog održan je Dan otvorenih vrata u sklopu obilježavanja Dana topništva i Dana topničko raketne pukovnije povodom blagdana sv. Barbare. U sklopu obilježavanja održana je misa u kapelici vojarne koju je predvodio vojni ordinarij Republike Hrvatske Jure Bogdan. Također je održano i postrojavanje svih postrojbi smještenih u prostorijama vojarne “Bilogora”.

Posjetitelju su bili u mogućnosti vidjeti postrojavanje postrojbi, te razgledati izloženi Taktičko-tehnički zbor, na kojemu je bila izložena borbena i neborbena tehnika i oprema topničkih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske.

– Ovom prigodom isto tako vas obavještavam da smo inaugurirali novog zapovjednika Topničko raketne pukovnije u Bjelovaru, pukovnika Marijana Cikuša. Na danima otvorenih vrata u Vojarni Bilogora, posjetitelje će sigurno zanimati najatraktivniji Taktičko-tehnički zbor, gdje će biti prezentirano oružje i oprema koja se koristi u topničko raketnoj brigadi i topničko raketnoj pukovniji u sklopu Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade, rekao je satnik Marin Kovačić, časnik za odnose s javnošću Topničko raketne pukovnije.

Na danima otvorenih vrata nazočili su i predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.