24. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

DAMIR BAJS predstavio kandidaturu za još jedan mandat župana pod motom ‘ZA JOŠ BOLJU ŽUPANIJU’

2021 04 09 damir bajs 79

U petak 9. travnja ispred bjelovarskog paviljona održano je predstavljanje kandidature Damira Bajsa ( DB Nezavisna lista ) za župana Bjelovarsko – bilogorske županije.

Damiru Bajsu podršku su pružili koalicijski partneri, Ivan Kovačić, načelnik Općine Veliko Trojstvo, Željko Mavrin, načelnik Općine Ivanska, Darko Knežić, načelnik Općine Nova Rača, Tomislav Pavličić, načelnik Općine Veliki Grđevac, Nedeljko Kuštović ispred Hrvatske stranke umirovljenika, Neven Alić, predsjednik Hrvatske narodne stranke liberalni demokrati Bjelovarsko-bilogorske županije, Ines Šarić, predsjednica Županijskog ogranka GLAS-a BBŽ i Marijan Žiher, predsjednik Županijskog ogranka Bloka umirovljenici zajedno BBŽ.

2021 04 09 damir bajs 49

Zahvaljujem koaliciji koja podupire ukupnost našeg nastupa na lokalnim izborima. Ova koalicija je najveća, ne samo u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, već i u Republici Hrvatskoj. Zajedništvo ne treba podcijeniti, pogotovo ne u našoj zemlji. Ja sam župan koji je Županiju preuzeo prije osam godina, kada su moji protukandidati tada bili na vlasti. Tada sam išao protiv HDZ-a, SDP-a i niza koalicijskih partnera te sam kao nezavisni kandidat uspio dobiti povjerenje birača. Bjelovarsko – bilogorska županija je bila zadnja po povlačenju sredstava iz EU, ulaganjima u školstvo i zdravstvo. Gospodarski pokazatelji su tada bili u crvenom. Stanovnici naše županije nisu manje sposobni, kreativni i vrijedni od ostatka Hrvatske, upravo suprotno. Zbog toga je Županija sada u samom vrhu po mnogo čemu. Iza nas su sada brojni projekti financirani sredstvima Europske unije, po ulaganju u školstvo i zdravstvo smo među prvima. Ulažemo u primarnu zdravstvenu zaštitu, liječnike, medicinsko osoblje, tehničare i gradimo trenutno najveći zdravstveni projekt, točnije novu zgradu Opće bolnice Bjelovar. Županija je prije osam godina imala više od 14 000 nezaposlenih, a sada ih je oko tri tisuće. Imamo rekordno smanjenje nezaposlenosti i povećanje broja zaposlenih. U usporedbi s drugim županijama, naši trendovi su daleko bolji i kvalitetniji. Detalje izbornih programa mojih kandidata nismo čuli. Više čujem kritike i iznošenje neistina. Pred nama je dovršetak svih onih projekata koje sam započeo. Također, moramo napraviti iskorak i u drugim segmentima. Očekujemo potpisivanje raznih sporazuma, provedbu raznih velikih projekata, pokretanje Agro-centra, nastavak brige za umirovljenike, provođenje programa raznih potpora, briga za mlade kroz centre za mlade u svakom gradu županije, ulaganje u poljoprivredu i njezin daljnji razvoj. Ovo je samo dio ukupnosti programa. Mi smo na dobrom putu da sve navedeno ostvarimo, a vjetar u leđa nam daje činjenica da Bjelovarsko – bilogorska županija trenutno nije zadnja po ničemu, dapače po mnogo čemu je u samom vrhu. Mi smo na ocjenjivanje poslali 120 EU projekata i svi su dobili pozitivnu ocjenu. Tako da to nije pitanje politike, već sposobnosti, znanja i vještina. Moj moto ovih izbora je „Za još bolju županiju“. Sadašnju i buduću oporbu pozivam da slijedeći put lobiraju za projekte koji će doprinijeti razvoju čitave naše županije, poručio je Damir Bajs, sadašnji župan i kandidat za župana Bjelovarsko – bilogorske županije na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati u svibnju mjesecu.

Medijima se obratio i načelnik Općine Veliko Trojstvo.

2021 04 09 damir bajs 65
Ivan Kovačić, načelnik Općine Veliko Trojstvo

Podržavamo župana Damira Bajsa jer upravo njegova djela i postignuća su usmjerena prema malom čovjeku. Dobro i uspješno surađujemo već dugi niz godina, prvenstveno iz razloga što gospodin Bajs svoju funkciju obnaša odgovorno i timski. Zahvaljujući županu smo na području Općine Veliko Trojstvo realizirali brojne vrijedne projekte. Vjerujem da ćemo istim putem nastaviti i dalje, poručio je načelnik Ivan Kovačić.

Nedeljko Kuštović iz Hrvatske stranke umirovljenika uvjeren je u pobjedu Damira Bajsa na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju.

2021 04 09 damir bajs 54

Mi smo populacija treće životne dobi koja često treba pomoć i podršku vladajućih. Sadašnjeg župana prepoznajemo upravo u tom smislu. Tijekom posljednja dva mandata, Damir Bajs nas je uključio u mnoge projekte. Također, cijenimo ulaganje u školstvo, zdravstvo, poljoprivredu i gospodarstvo. Jednako su vrijedni i važni mali stanovnici županije, radno aktivno stanovništvo, a zatim i mi umirovljenici, poručio je Kuštović ispred Hrvatske stranke umirovljenika.

Prema riječima načelnika Općine Veliki Grđevac, podrška koju pruža županu Bajsu nije slučajna.

2021 04 09 damir bajs 68
Tomislav Pavličić, načelnik Općine Veliki Grđevac

Suradnja sa županom je svih ovih godina bila besprijekorna. Odrađivali su se veliki projekti na području općine, kao i cijele Bjelovarsko – bilogorske županije. Bazeni u Velikom Grđevcu su jedan od najvećih i najznačajnijih projekata na koji smo itekako ponosni, kratko je istaknuo Tomislav Pavličić, načelnik Općine Veliki Grđevac.

Sa sadašnjim županom, u posljednje četiri godine surađivao je i Županijski ogranak GLAS-a.

2021 04 09 damir bajs 73
Ines Šarić, predsjednica Županijskog ogranka GLAS-a BBŽ

Imali smo autonomiju podržati sve kvalitetne projekte, kako oporbene, tako i vladajuće, što smo i učinili. Međutim, naše pristupanje ovoj koaliciji je isključivo jer slušamo građane. Oni nekoga mogu slučajno izabrati jedanput, no nekoliko puta zaredom, teško. Želimo biti dio politike ujedinjavanja. Naš glas u Županijskoj skupštini je glas svih građana Bjelovarsko – bilogorske županije, neovisno o vjerskom, političkom ili bilo kojem drugom opredjeljenju. Ukoliko mi moramo biti prvi koji će educirati HDZ što je to zajedništvo, onda ćemo i biti, oštro je poručila Ines Šarić, predsjednica Županijskog ogranka GLAS-a BBŽ.

 • 2021_04_09_damir_bajs_31
 • 2021_04_09_damir_bajs_64
 • 2021_04_09_damir_bajs_79
 • 2021_04_09_damir_bajs_49
 • 2021_04_09_damir_bajs_1
 • 2021_04_09_damir_bajs_60
 • 2021_04_09_damir_bajs_54
 • 2021_04_09_damir_bajs_65
 • 2021_04_09_damir_bajs_68
 • 2021_04_09_damir_bajs_73

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.