Crosst.hr

Damir Bajs, kandidat za župana predstavio izborni program za umirovljenike

77

Bjelovarsko-bilogorski župan i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs održao je 7. travnja u hotelu Central u Bjelovaru prvo predstavljanje programa. Svoj program će predstavljati po segmentima, pa je tako prvo predstavio program za umirovljenike zajedno sa svojim partnerima umirovljeničkih političkih opcija, HSU-om, BUZ-om, SU-om, te predstavnicima Matice umirovljenika i sindikata umirovljenika.

– Zahvaljujem Vam na današnjem odazivu koji je doista visok, i zahvaljujem mojim partnerima što su danas ovdje sa mnom. Moramo uvijek imati na umu da Bjelovarsko-bilogorska županija ima niz specifičnosti. Jedna od njih je da svaki peti stanovnik ima iznad 65 godina. Županija stoga mora skrbiti za dostojanstven život u trećoj životnoj dobi – rekao je Damir Bajs.

Kao aktualni župan Damir Bajs u svom mandatu mnogo je radio po tom pitanju. Županija je prije njegovog dolaska na vlast primjerice 2012. godine za ukupnost umirovljeničke populacije odvojila 12.700 kuna. Od 2013. umirovljenička populacija ima posebne programe financiranja, posebice kroz umirovljeničke udruge, te se godišnje osigurava oko pola milijuna kuna iz županijskog proračuna za navedene programe. Oni su u suradnji s Maticom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika, osmišljeni da se usmjere prema socijalnim potporama za umirovljenike, zdravstvenoj skrbi, i društvenom životu te obrazovanju. Naime, naši umirovljenici su aktivni u nizu stvari, pa tako imaju brojne sportske susrete i kulturne nastupe zborova unutar udruga.

– Nakon tri godine ovakvog financiranja da svi oni koji apliciraju na programe županije znaju kako to napraviti i ostvariti. Program je osmišljen i tako da mi dobijemo povratnu informaciju što je potrebno napraviti ubuduće zbog čega se kvalitetno možemo pripremiti za nastavak potpora kad za to dođe vrijeme. U tu svrhu smo zaposlili i savjetnika koji se u Županiji bavi samo umirovljeničkom populacijom, te organizirali Odbor za umirovljenike pri Županijskoj skupštini kako bi se moglo raspravljati o problemima umirovljeničke populacije – naveo je Bajs.

Uz financiranje programa udruga, te županijska tijela i urede koji se bave umirovljeničkim problemima, Županija je također provodila i druge programe pomoći stanovnicima treće životne dobi poput „Pomoć u kući“ za 1600 sugrađana, te „Pletenica života“.
– Županijska pomoć i pomoć Općina i Gradova sada je krucijalna jer se država povukla iz financiranja programa za umirovljenike. Smatram da je to pogrešan potez države te da su programi poput „Pomoć u kući“ ali i ostali trebali dobiti podršku i dalje. Međutim, s obzirom na situaciju i smanjenje financiranja kroz državni proračun, Županija i Gradovi su preuzeli to financiranje na sebe i s tim ćemo nastaviti i dalje. Isto tako nastavit ćemo financirati raznovrsne programe udruga. Smatram da to trebamo i proširiti te napraviti još jedan iskorak jer ima prostora za napredak. Set programa mimo postojećih bit će usmjeren na opremanje prostora za umirovljenike tamo gdje se oni okupljaju i gdje nemaju adekvatan prostor. To su dnevni boravci. Poseban program bit će usmjeren na društvenu aktivnost naših umirovljenika, odnosno podupiranje svih nastupa naših umirovljenika bilo športskih bilo kulturnih. Bitno je da naši sugrađani imaju mogućnost aktivnog življena, i stoga uz program koji smo imali dosad imat ćemo poseban dio koji se tiče tog segmenta. Ono što moram istaknuti kao treći planirani program je dogovor sa zdravstvenim ustanovama o ostvarivanju mogućnosti lakšeg pristupa našim sugrađanima primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj skrbi pri čemu mislimo na prijevoz i prioritetni dolazak u zdravstvenu ustanovu. Pritom se ne bi ukinulo ništa od postojećih programa, već bi ovi programi bili dodatak ukupnom programu. S provođenjem bismo počeli početkom iduće godine a ostvarenje sva tri programa očekujem kroz naredne tri godine. U naredno vrijeme bit ćemo dostupni za pitanja i prijedloge vezano uz program „Dostojanstven život za sugrađane treće životne dobi“, uz poruku da je naziv programa upravo ono što želimo – poručio je Damir Bajs.

Nakon što je sadašnji župan i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs predstavio program, za govornicu su se javili predstavnici umirovljeničkih političkih opcija (HSU, BUZ, SU) te pred predstavnicima Matice umirovljenika i sindikata umirovljenika.

Tako je Zlatko Barila, predsjednik županijskog HSU rekao da je ovo program za mlade ljude koji će jednog dana biti umirovljenici.
– Kao što vidite, ovo je program za umirovljenike u kojem ćete vi jednog dana moći uživati u plodovima svog rada. Posebno mi je drago što ste u velikom broju došli na predstavljanje programa i to potvrđuje moj stav da su umirovljenici itekako svjesni političke situacije i da će izaći na izbore i znati kome dati svoj glas, a to je Damiru Bajsu koji je uz nas umirovljenike i koji je 2013. godine zajedno s umirovljenicima krenuo na tadašnje izbore, rekao je Barila i dodao da ih tada nije podržavao Blok umirovljenika zajedno, a sada je sretan što je ta stranka umirovljenika na njihovoj strani.
– To znači da su prepoznali program za umirovljenike našeg kandidata za župana Damira Bajsa. Nažalost, država se davno odrekla umirovljenika i da nemamo čovjeka koji to razumije ne bi bilo ni stranaka umirovljenika, naglasio je Zlatko Barila i poručio svima da izađu na izbore.

Stranka Blok umirovljenika zajedno (BUZ) nije podržavala kandidata za župana Damira Bajsa na prethodnim izborima 2013. godine. Sada je uz Damira Bajsa i njezin predsjednik Siniša Glavaš ističe da je sadašnji župan Damir Bajs u protekle četiri uspješno provodio program za umirovljenike.
– Sve što je sadašnji župan obećao, on je i proveo. Nema lažnih obećanja i obećanja u rukavicama. Ovdje moram istaknuti da je BUZ i Stranka umirovljenika na prošlim izborima bila na drugoj strani. Uvidjeli smo da je župan Damir Bajs jedini čovjek u Republici Hrvatskoj koji je uspio ujediniti umirovljenike i koji je svoju riječ održao, naglasio je Glavaš i dodao da je Damir Bajs čovjek koji je to zaslužio i da mu stoga pruža bezrezervnu potporu.

U ime županijske Stranke umirovljenika, govorio je njezin predsjednik Željko Held.
– Sretni smo i ponosni što imamo Damira Bajsa za župana. Sve što je obećao, on je i proveo. Stoga smo tu da ponovo podržimo Damira Bajsa za župana na predstojećim lokalnim izborima u svibnju mjesecu.

U ime Matice umirovljenika, predsjednik Ivan Prekrat se osvrnuo na izbore prije četiri godine.
– Tada je sadašnji župan Damir Bajs rekao da će umirovljenicima pomoći sa 60 tisuća kuna. Kada je postao župan rekao je 200 tisuća kuna, a nakon godinu dana rekao je 500 tisuća kuna, pa ljudi moji gdje ćete boljeg župana. Stoga su umirovljenici zahvalni Damiru Bajsu jer s tim sredstvima mogu provoditi brojne aktivnosti, kazao je Prekrat i postavio pitanje:
„Je li ima netko od umirovljenika tko neće podržati Damira Bajsa“?
Na pitanje je Ivan Prekrat dao i odgovor: „Ja mislim da toga ne bi smjelo biti, jer gospodin Damir Bajs je prijatelj svih nas“!

U ime Sindikata umirovljenika podružnice Bjelovar, Ana Široki je također istaknula da je sadašnji župan Damir Bajs iznio cijeli program koji je i proveo u ove četiri godine.
– Drago mi je da župan govorio o programu koji je proveo. To je obećao i to je uradio. Nije ništa rekao što nije napravio. Stoga se od srca zahvaljujem u svoje ime i ime mojih umirovljenika u sindikatu, rekla je Ana Široki i dodala da je Damir Bajs uvijek tu za poslušati i pomoći ljudima.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.