Crosst.hr

Damir Bajs i koalicijski partneri: Sva predizborna obećanja HDZ-a i sadašnjeg župana su pala u vodu

2021 12 18 nino raspudic 30

Stranka Damir Bajs nezavisna lista održala je u subotu 18. prosinca konferencija za medije ispred Regionalnog centra kompetentnosti u Bjelovaru. Predsjednik stranke Damir Bajs s koalicijskim partnerima osvrnuo se na sjednicu Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije.

– Na Županijskoj skupštini održanoj ovog tjedna, mi smo kao oporbeni vijećnici iskoristili svoje pravo te postavili nekoliko pitanja. Nažalost, na najveći dio pitanja nije odgovoreno. Što se tiče upita, posebice smo se osvrnuli na obećanja HDZ-a iz predizborne kampanje. Nabrojat ću samo neka, primjerice, župan Marko Marušić izjavio je u kampanji da će prva stvar biti smanjenje njegove plaće. Međutim, na Županijsku skupštinu ta odluka nije došla, već je sadašnji župan izjavio da je Županija transparentna i da ne treba ništa drugo raditi. Također, obećali su učinkovitu i marljivu administraciju i upravu, što se u proračunu za 2022. ne vidi, već da će tri milijuna kuna biti namijenjeno službenicima i namještenicima. Obećali su dati božićnice i uskrsnice umirovljenicima i toga nema u proračunu Županije. Naravno, tu je i bolnica koja je uvijek aktualna tema na političkoj sceni i njihovo obećanje da će potpuno opremiti bolnicu je palo u vodu. Što se tiče financijske situacije BBŽ-a, postavili smo nekoliko puta pitanje županu Marušiću da kaže, kakvo je novaca na žiro računu Bjelovarsko-bilogorske županije. Župan je svaki put odbio odgovoriti. Moram istaknuti Grad Bjelovar koji je uvijek iznio financijsku situaciju, točnije kada je Grad bio u minusu dan ili dva. Ne znam, župan Marušić očito skriva te podatke i nama je to vrlo čudno. Stoga ćemo zatražiti pristup informacijama, odnosno stanje računa za svaki dan, od onog dana kada su preuzeli vlast do danas. Želimo vidjeti s čime raspolažu i zbog čega govore da nemaju sredstava. Tražit ćemo i tromjesečna financijska izvješća koja nisu objavljena za lipanj i rujan 2021. godine. Samo se priča da su u problemima, a kada treba dati podatke, onda ih nema, naglasio je Bajs te se oglasio o situaciji koja se dogodila u Bjelovaru, točnije o napadu na sjedište HDZ-a, te nasilju i govoru mržnje nad liječnicom Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

2021 12 18 nino raspudic 25
Damir Bajs i Zlatko Barila

– Osuđujemo svaki napad koji se dogodio u Hrvatskoj, a posebice nasilje vezano uz vjerske, nacionalne i političke okvire. Ipak, iznenadilo nas je priopćenje predsjednika GO HDZ-a Bjelovar, Marka Marušića koji je pozvao sve da osude takav napad, ali je prozvao neke koji nisu to napravili. Time je pokazao da je počeo dijeliti na naše i vaše, odnosno, naši su koalicijski partneri HDZ-a, a vaši su oni koji su u oporbi. Nažalost, vremena kada se dijelilo na naše i vaše u Hrvatskoj bila su teška i mračna. Mislim da ne možemo tako postupati, pa čak i u ovoj situaciji, kazao je Bajs te ponovio da oni osuđuju napad i da to nije sporno te pozvao HDZ-e da se ne dijele na naše i vaše, već da idu na jedinstvo.

Na pitanje novinara vezano za nasilje, odnosno, zbog čega reagira tek sada, Bajs je odgovorio da su nasilja svakodnevna pojava i ako bi političke stranke reagirale na sve, preplavile bi priopćenjima vas medije.

2021 12 18 153519
Damir Bajs, predsjednik stranke Damir Bajs nezavisna lista

Na govore o velikim dugovima od strane Županije, Bajs poručuje slijedeće. 

– Postojali su planovi otplate i mi to nismo skrivali. Mi želimo znati koje je točno stanje blagajne Bjelovarsko – bilogorske županije, no ti podaci se stalno taje. Nismo vidjeli ni kompletno financijsko izvješće Županije. Cash pooling su sredstva unutar ustanova i kada se kaže da se radi o kreditu, pokazuje da se radi o velikom neznanju. Naš plan za opremanje Opće bolnice Bjelovar više nije važan, to je sada zadatak župana Marušića. Božićnice nisu isplaćivane za vrijeme kada sam ja bio župan, no naša vlast je isplaćivala velika financijska sredstva prema umirovljeničkim udrugama. Mi smo se jednostavno odlučili za takav model. Marušić sada ne isplaćuje ni božićnice ni ništa, a bogami niti daje financijsku podršku udrugama. Opća bolnica Bjelovar ključna je ustanova u zdravstvu BBŽ-a. Imali smo natječaj, koji je poništen bez ikakvog objašnjenja. Sve nas zanima što se točno dogodilo, no župan Marušić je rekao kako o tome ne zna ništa. Prisjetimo se, bivši ravnatelj Ali nije bio dio moje stranke, a nije biti ni politički aktivan, rekao je Bajs. 

Svoje mišljenje dao je i koalicijski partner Zlatko Barila (HSU).

2021 12 18 nino raspudic 36
Zlatko Barila (HSU)

– Ja sam tužan i revoltiran na sve ono što se s umirovljenicima dešava. Hrvatska stranka umirovljenika je formirana prije 25 godina zbog nezadovoljstva jer je HDZ-e opljačkao umirovljenički fond. Znamo što je ustavni sud donio i dio te krađe je vraćen tijekom godina. Međutim, odnos prema umirovljeničkoj populaciji nije se previše promijenio. Znamo da jedna trećina umirovljenika živi u zoni siromaštva. I gle čuda, u izbornoj godini javi se KUKU MARKO koji obećava božićnice i uskrsnice umirovljenicima. Podsjetimo se, godinu dana prije njegovi koalicijski partneri prozivaju nas da isplatimo božićnicu i uskrsnicu, a sada od toga ništa. Nema ni kune…. Pazite, 300 tisuća kuna je izdvojeno za umirovljenike, točnije za sve Matice i Udruge umirovljenika. Što će dobiti ti umirovljenici, pita se Barila i dodaje da ne razumije tu HDZ-ovu politiku prema umirovljenicima.

2021 12 18 153735
Marijan Žiher (BUZ)

Svoj komentar dao je i Marijan Žiher (BUZ), koalicijski partner stranke (NL DAMIR BAJS).

– I ovog puta umirovljenici su izmanipulirani sa strane HDZ-a i župana Marka Marušića. U vrijeme predizborne kampanje, Marko Marušić ej na svojoj Facebook stranici izjavio, ukoliko postane župan da će umirovljenicima podijeliti božićnice i uskrsnice. To je bilo jedno od obećanja na kojem je dobio jeftine glasove umirovljenika. Mi kao stranka to ne možemo prihvatiti i potpuno se slažemo sa svojim partnerima da su umirovljenici izmanipulirani, poručio je Marijan Žiher (BUZ).

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.