Crosst.hr

Damir Bajs i Danijel Kovačec potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2017.

2017 2 bajs danijelkovacec 33

Dva nezavisna kandidata na lokalne izbore kreću zajedničkim snagama

Kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs potpisao je u petak 3. veljače još jedan Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima s kandidatom za načelnika Općine Kapela Danijelom Kovačecom.

Nakon potpisanih pet Sporazuma sa strankama, ovo je šesti Sporazum sa dosadašnjim načelnikom Općine Kapela Danijelom Kovačecom i kandidatom za načelnika na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati u svibnju 2017. godine.

Bez fige u džepu, za dosadašnjeg načelnika Općine Kapela Danijela Kovačeca možemo reći da je jedan od najaktivnijih načelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o jednom mladom čovjeku koji se posvetio svojoj općini i svojim mještanima i njihovu podršku zasigurno ima. Ako govorimo o aktivnim ljudima, onda su to ova dva čovjeka i nije čudno da je ovaj dvojac potpisao Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u 2017. godini.

Tako je na današnjem potpisivanju Sporazuma, Danijel Kovačec rekao da pozdravlja sadašnjeg i budućeg župana Damira Bajsa.
– Kao što znate ja sam i dalje nezavisni kandidat za načelnika i ovdje sam da potpišem Sporazum sa županom Damirom Bajsom o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima. Također, moram istaknuti da je suradnja sa sadašnjim županom Damirom Bajsom bila na zavidnom nivou i da smo dobar dio projekata odradili. Velik dio projekata je spreman i čeka raspisivanje natječaja, a partner u projektima je Bjelovarsko-bilogorska županija. Želimo da svi projekti budu realizirani kao što se radilo u ovih posljednjih četiri godine i tu smo da podržimo našeg sadašnjeg i budućeg župana Damira Bajsa jer imamo sve predispozicije da budemo još jači i bolji, rekao je sadašnji i budući kandidat za načelnika Općine Kapela Danijel Kovačec.

O svojoj kandidaturi za predstojeće lokalne izbore, Damir Bajs je rekao da je do sada potpisao pet Sporazuma sa političkim strankama i da je ovo prvi Sporazum s nezavisnim kandidatom.
– Ovdje govorim o Danijelu Kovačecu, sadašnjem načelniku Općine Kapela i budućem kandidatu za načelnika. O našoj dosadašnjoj suradnji mogu samo reći riječi hvale i to da općina Kapela napreduje. To zapravo znači da su svi projekti koji su išli od same Općine i oni u suradnji sa Županijom bili dobro pripremljeni, studiozno izvedeni i uspješno realizirani. Pred nama su i mnogi drugi projekti, a jedan od većih je izgradnja školsko-sportske dvorane u općini Kapela. Ovdje moram istaknuti i suradnju na drugim aktivnostima koje su također bile pozitivne i uspješne. Što se tiče predstojećih izbora, ovo potpisivanje Sporazuma je jedno od prvih potpisa u Hrvatskoj gdje nezavisni kandidati mogu jedni druge podržavati. To samo pokazuje jedno novo vrijeme u Hrvatskoj, rekao je Bajs i dodao da će njihov zajednički nastup, njega kao kandidata za župana i Danijela Kovačeca za načelnika općine sigurno donijeti dobre rezultate kako u Kapeli tako i u samoj županiji.

Ovdje je Bajs također dodao da Danijel Kovačec ima rezultate, kako političke tako i one kao čovjeka i kao načelnika.
– Svi mi koji smo na funkcijama, u novim izborima gledamo povjerenje građana prema nama, odnosno prema onome što smo radili i što smo napravili. Zahvaljujem Danijelu na povjerenju u ovoj zajedničkoj potpori, rekao je Bajs i dodao da će možda biti još ovakvih potpisa, ali ovo je prvi u Bjelovaru, ali i Hrvatskoj.

Prigodom potpisivanja Sporazuma najavljeno je i skorašnje predstavljanje programa jednog i drugog kandidata.

Što se tiče daljnje podrške, o tome je Damir Bajs rekao da su pregovori u tijeku i da se očekuje potpisivanje još nekoliko Sporazuma.
– Očekujemo uskoro potpisivanje sa HNS-om, a daljnje aktivnosti su vezane uz pregovore koje se vode. Potpisivanjem ovih Sporazuma, koalicija će biti puno šira nego prije četiri godine što se tiče mene kao kandidata za župana. Imamo puno veću potporu i tu je niz stranaka koje pružaju podršku i ja bi rekao da je to dobar put za zajednički nastup na lokalnim izborima. To samo pokazuje da je potrebno da se stranke spajaju, a ne da se razdvajaju, naglasio je Bajs i ponovo dodao da će uskoro biti još potpisivanja, a tako i proširenje koalicije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.