Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Čvor Gradec pušten ponovno u promet samo za vrijeme ljetne sezone

2016 06 hrebak 28

To je velik projekt, i vjerujem da će se završiti u ovom mandatu – rekao je Dario Hrebak

U prostorijama bjelovarskog HSLS-a, saborski zastupnik Dario Hrebak u četvrtak 16. lipnja održao je tikovna konferencija na temu otvaranja čvora brze ceste u Gradecu za Bjelovar. Čvor Gradec otvoren je privremeno za promet 15. lipnja, nakon pregleda Inspekcije cestovnog prometa koja je utvrdila da udovoljava svim tehničkim propisima i uvjetima. Inicijativom zastupnika Daria Hrebaka, koji je pred tri mjeseca o tome uputio dopis ministru Butkoviću, čvor je otvoren za špicu ljetne sezone.

– Znajući probleme, uputio sam dopis za privremenu dozvolu. S obzirom da bi prema riječima ministra dionica ceste prema Križevcima trebala biti gotova do kraja rujna, to bi značilo da se tada za stalno otvara i čvor Gradec koji je dosad bio zatvoren zbog navedenih radova. Ovo za Bjelovar možda ne znači puno, ali mislim da pokazuje da se saborski zastupnici brinu za ljude svoga kraja. Smatram da će zbog turističke sezone ovih nekoliko mjeseci ranijeg puštanja čvora u promet mnogo značiti – objasnio je Dario Hrebak. Također, dodao je i kako je tijekom riješavanja ovog problema saznao i neke novine i izgradnji brze ceste prema Bjelovaru.

– Ne želim ništa najavljivati i obećavati ali dobro sam upoznat s tom problematikom, ali ono što mogu obećati je da ću stalno „visiti za vratom“ onima koji donose odluke o što bržoj izgradnji te ceste. Obavio sam i nekoliko ključnih razgovora s ljudima iz Ministarstva i Hrvatskih cesta. Dionica ceste prema Farkaševcu će se završiti do kraja godine. Realno, to Bjelovarčanima neće puno značiti jer nemamo naviku putovati preko Farkaševca do Zagreba, ali to s druge strane znači da možemo započeti s projektiranjem i projektiranjem brze ceste od Farkaševca do Bjelovara. To je velik projekt, i vjerujem da će se završiti u ovom mandatu. Dat ću sve od sebe da ova cesta ne padne u drugi plan i da se nastavi graditi svojim primjerenim ritmom. Završetak te ceste bitan je građanima i političarima iz Virovitičko-podravske županije, jer to znači i nastavak izgradnje i prema Virovitici – rekao je Dario Hrebak, te dodao kako je već i dosad surađivao, a suradnju planira i nastaviti s kolegama iz ovog kraja, Mirom Totgergeliem i Vladimirom Bilekom, jer ovo je novi projekt koji će povezati i tražiti sudjelovanje nekoliko ministarstava i institucija.

Pročitajte još