Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Čazmatrans i Županija nastavljaju suradnju

2017 1 čazmatrans autobusi županija 77

Potpisan Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i predstavljen novi vozni park s oslikanim autobusom slikama županijskih gradova

Potpisan Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i predstavljen novi vozni park s oslikanim autobusom slikama županijskih gradova

Direktor Čazmatrans Nova d.o.o Dragan Marinović ugostio je u Čazmi 25. siječnja 2017. godine župana Damira Bajsa i njegove najbliže suradnike kako bi zajedno potpisali Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Ugovor je slijedio nakon ranije potpisanog Ugovora o financiranju učenika osnovnih škola, vrijednog gotovo 10 milijuna kuna, a oba su dio već dugogodišnje suradnje Županije i najveće autoprijevozničke tvrtke u Hrvatskoj, sa sjedištem u Čazmi.

– Ugovor se potpisuje za otprilike 1900 srednjoškolaca. Ukupni iznos je 13,5 milijuna kuna a sufinancirani dio Županije iznosi oko 43%. Ovo nije prvi ugovor koji potpisujemo, ali suradnja sve ove godine je besprijekorna i plodonosna. Zahvaljujem na tome županu Damiru Bajsu i svim njegovim suradnicima koji tome pridonose, i nadam se i daljnjoj suradnji, rekao je Dragan Marinović.

Ured Župana na dosadašnju suradnju i kvalitetu prijevoza nije dosad dobio nijednu primjedbu. Župan je istaknuo kako je veoma bitno da, osim što se učenicima omogućava prijevoz od mjesta prebivanja do mjesta školovanja, ta usluga bude kvalitetna.
– Sigurnost, točnost i sve ono što je vezano uz školski prijevoz traži više standarde, i važno je da se oni dostignu. Tim više mi je drago što je na javnom natječaju ponovo kao najkompetentnija tvrtka posao dobio Čazmatrans, zahvaljujući čemu će sredstva na neki način ostati opet u županiji. Od Čazmatransa i dalje očekujemo besprijekoran rad vezan uz prijevoz. Drago mi je da se obnavlja i vozni park, što znači da će i naši učenici uživati bolji standard, zaključio je župan Bajs uoči potpisivanja Ugovora.

Nakon potpisivanja Ugovora, Čazmatrans je javnosti predstavio i novost u svom voznom parku, koji se godišnje obnavlja sa 60 do 70 novih autobusa. Radi se naime o autobusu koji je u suradnji s Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije oslikan slikama županijskih gradova, i nosi poruku „Otkrijte Bjelovarsko-bilogorsku županiju“. S obzirom na razvoj kontinentalnog turizma unutar županije, primjereno je bilo naći i dodatnu promociju istog, a autobus koji će prometovati diljem zemlje i inozemstva doista djeluje kao adekvatno, jednostavno i upečatljivo rješenje. Riječ je o projektu u sklopu Komunikacijske vrijednosti vanjskog oglašavanja koji je napravila Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije.
– Ovaj autobus postat će još jedan ambasador županijskog turizma, kako u Europi tako i u Hrvatskoj. Željeli smo prikazati područja svih pet županijskih gradova a istovremeno smo pazili da to budu turističke privlačnosti. Bjelovar je tako prikazan slikom jednog od najvećih glazbenih paviljona napravljenog od bračkog kamena, Garešnica je predstavljena drugom najstarijom utvrdom nakon Medvedgrada a to je Garić grad, tu je i nezaobilazan čazmanski Kaptol, centralna blatna kupelj u Daruvaru, i izletište Bara koje je pored Grubišnog Polja, objasnila je Jasna Vaniček Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije dodavši kako promocijom turizma očekuju nastavak pozitivnih trendova u županijskom turizmu.

Kako promocije nikad nije dosta složio se i župan Damir Bajs koji je svestranost suradnje s autoprijevozničkom tvrtkom Čazmatrans Nova d.o.o. istaknuo i ovim primjerom.
– Znamo da slika vrijedi 1000 riječi, ali velika slika na velikom autobusu zasigurno vrijedi i više. Autobus će reklamirati našu županiju, i smatram da je ovo dobra reklama. Želio bih napomenuti da smo ovaj reklamni prostor dobili besplatno, jer Čazmatrans je želio doprinijeti turističkom potencijalu i razvoju našeg kraja. Moram reći da ovo možda nije zadnji autobus na kojem će biti slika. Čazmatrans je najavio nabavu novih autobusa i očekujemo da ovo bude prvi u nizu koji će nositi županijske ljepote kroz Hrvatsku i Europu, dodao je župan Damir Bajs.

Pročitajte još