Crosst.hr

Čazmanski vinari u Mađarskoj

2016 10 cazma12 3

Čazmanski vinari svojim vinima sudjelovali su i na izložbi vina u Mađarskoj

Nastavljajući suradnju, delegacija vinara Čazme na poziv tamošnje Udruge početkom listopada posjetila je vinare općine Kethely na jugu Balatona.

Vinari su najprije primljeni u modernoj vinariji Kristinus, gdje ih je dočekao načelnik Općine Kethely g. Molnar Balazs, predsjednik Udruge vinara dr. Bankuty Jozsef, predstavnici vinarije Kristinus i domaći vinari.

Nakon ugodnog dočeka predsjednici udruga, Mladen Furmek i dr. Bankuty Jozsef potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji, sada na mađarskom jeziku, jer su na hrvatskom Povelju potpisali ranije točnije 22.siječnja, 2016., kada su mađarski vinari posjetili Čazmu.

Čazmanski vinari svojim vinima sudjelovali su i ovdje na izložbi vina te su vinarima svečano uručene diplome prema postignutom rezultatu. Tako čazmanska vina u Čazmu donose 2 zlata, Chardonnay ob. Furmek iz Grabovnice i mješavina bijelih sorti ob. Makač iz Martinca, a ostala su vina također odlična, ocijenjena srebrom i broncom.

Nakon upoznavanja s radom vinarije Kristinus vinari su sudjelovali u povorci kojom vinari Općine Kethely obilježavaju početak berbe grožđa te su uz razmjenu znanja, iskustava i prakse obišli i podrum obitelji Harmath koja obrađuje oko 20 ha vinograda, a obitelj Molnar pokazala je, na oduševljenje svih, iznimnu zbirku predmeta etno muzeja.

Ovim putem čazmanski vinari zahvaljuju se Gradu Čazma i gradonačelniku Dinku Piraku na pomoći u realizaciji puta.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.