Crosst.hr

Čazmanski KUD Graničar obilježio 100 godina

2016 09 cazmagranicar 5

Otvorena izložba povodom 100 godina KUD- a Graničar

U Centru za kulturu u gradu Čazmi otvorena je izložba i održan prigodni program povodom 100. godina rada i djelovanja čazmanskog KUD-a Graničar.

Ivica Markonić, predsjednik KUD-a Graničargovorio je o aktivnostima kluba, istaknuvši da su vrlo aktivni i da svake godine imaju sve veći broj članova:
– Izvodimo uglavnom izvorne pjesme i plesove naše Moslavine. Imamo oko 60 članova, tu računam i djecu u vrtiću i školi i nas odrasle. Svi članovi imaju svoje narodne nošnje i mogu reći da smo jako aktivni. Ove godine, bili smo na županijskoj smotri i u Mađarskoj, a kroz sve protekle godine obišli smo puno gradova i općina u Hrvatskoj i šire gdje smo predstavili svoj rad i Moslavinu, rekao je predsjednik Ivica Markonić.

Izložbu povodom 100 godina KUD-a Graničar otvorio je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak koji je članovima KUD-a čestitao obljetnicu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.