Crosst.hr

Čazma – Vinogradari i vinari održali Skupštinu

2017 3 cazma 8

Grad i Županija spremni su i dalje pomagati Udrugu i njene projekte, posebno manifestaciju Čazmanski vinokap, ove godine 6. po redu, za koju se uzorci prikupljaju 5.3., a otvorenje je 1.4. u 17,00 sati u kavani “Ana” u Čazmi.

Udruga VV Čazma 24.2. održala je Skupštinu. Predsjednik Udruge, Mladen Furmek podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće, a Skupština ih je jednoglasno prihvatila. Ujedno je predočen plan rada i financijski plan za 2017. god.. Gradonačelnik Grada Čazme, g. Dinko Pirak i pročelnik Odjela za poljoprivredu Županije bjelovarsko bilogorske, dr. vet. med. Boris Tomšić su posebno izrazili zadovoljstvo radom Udruge i aktivnostima koje provodi te rezultatima koje postižu vina njenih članova kroz izložbe pa i na međunarodnoj razini. Posebno je istaknut i hvale vrijedan projekt – međunarodna izložba vina Čazmanski vinokap, koja zauzima istaknuto mjesto među izložbama ovog tipa, a posebno je prepoznata i cijenjena od vinara. Izložba prednjači kako u broju izloženih vina, tako i u njihovoj kvaliteti te kroz samu organizaciju i pravila ocjenjivanja.

Grad i Županija spremni su i dalje pomagati Udrugu i njene projekte, posebno manifestaciju Čazmanski vinokap, ove godine 6. po redu, za koju se uzorci prikupljaju 5.3., a otvorenje je 1.4. u 17,00 sati u kavani “Ana” u Čazmi. Prije Skupštine predavanje na temu fitoplazme i zlatne žutice loze održala je dipl. ing. Vesna Bradić iz Savjetodavne službe.

Radionica na ovu zaista bitnu temu u sljedećem će razdoblju biti još pa je već najavljeno za dan 20.3. u 19,00 sati u Kavani Ana od strane tvrtke Bayer te 24.3. u 19,00 sati u Gradskoj vijećnici od tvrtke Syngenta. Prilika je to da vinogradari čuju aktualne spoznaje o problemu te se posebno informiraju o mjerama suzbijanja zaraze. Nakon radnog dijela Skupštine vinari i gosti druženje su nastavili uz večeru i degustaciju svojih mladih vina.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.