20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Čazma – Priopćenje gradonačelnika Piraka vezano za projekt Čazma Natura

2016 04 cazma 1111

Nakon radnog sastanka u uredu župana Bjelovarsko-bilogorske županije vezan uz projekt Čazma Natura stiglo je priopćenje gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka

Nakon radnog sastanka u uredu župana Bjelovarsko-bilogorske županije vezan uz projekt Čazma Natura stiglo je priopćenje gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka.

„Poštovani!

Razumijem silnu želju župana za vlastitom promocijom i prikazivanjem silnog rada, ali na današnje potpisivanje Sporazuma o zajedničkom sufinanciranju izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta neću doći jer sam navedeni Sporazum potpisao i dostavio jučer u Županijsku upravu za ceste, o čemu imam i potpisanu potvrdu o preuzimanju.

S obzirom da sam na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji prozvan da imam važnijeg posla od sudjelovanja u županovoj prezentaciji čazmanskog projekta – da, imam važnijeg posla – osobno sam, kao i svi gradski službenici angažiran na REALIZACIJI navedenog projekta. Želimo da projekt uspije i već smo uložili značajan novac u izradu projektne dokumentacije, bez obzira radi li se o ustanovama u nadležnosti županije jer su u pitanju iznimno važni, životni projekti u skladu s ranije usvojenom Strategijom gospodarskog razvoja Grada Čazme.

Župan i BBŽ do sada nisu konkretno pridonijeli u izradi projekta Čazma Natura, osim željom za samopromocijom. Iz tog je razloga i sazvana konferencija za novinare u županiji kako bi župan prezentirao projekt Čazma Natura u čijem osmišljavanju nije ni sudjelovao. Ako netko može govoriti o tom projektu, onda je to institucija koja ga je osmislila i koja ga u cijelosti provodi i financira, a to je Grad Čazma. Osim toga, za slikanje i promidžbu bit će dovoljno vremena kad se projekt završi.

Čazma Natura je samo jedan od niza projekata Grada Čazme i smatramo da je naš dosadašnji rad vidljiv svakom stanovniku. Ne trebamo savjete već konkretnu pomoć jer i građani Čazme velikim dijelom pune županijski proračun. Uostalom, vidjeli smo županijske stručnjake na djelu u slučaju bjelovarske bolnice, kad smo ispali iz svih modela financiranja dok su ga drugi ostvarili, a i u slučaju dogradnje čazmanske škole, koju župan najavljuje već 15 godina.

Gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak, prof.

Slične objave