Crosst.hr

Čazma – Predstavljen projekt dogradnje vrtića

2017 3 cazma 4

Projekt je vrijedan 6,4 milijuna kuna i bit će kandidiran na natječaj za Mjeru 7.4.1, Programa ruralnog razvoja.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima i predsjednica Gradskog vijeća Grada Čazme Nedeljka Baćani posjetili su danas Dječji vrtić “Pčelica” Čazma kako bi s ravnateljicom Martinom Kovač razgovarali o projektu dogradnje. Izrađen je projekt dogradnje vrtića koji predviđa obnovu i opremanje starih i izgradnju novih prostorija – proširenje kuhinje, sanitarnih čvorova i praonica, izgradnju soba za dvije nove skupine te obnovu dječjeg igrališta. Projekt je vrijedan 6,4 milijuna kuna i bit će kandidiran na natječaj za Mjeru 7.4.1, Programa ruralnog razvoja.

U projektnu dokumentaciju Grad Čazma uložio je 120.000 kuna. Iako vrtić i sada, po broju djece i odgojiteljica, ima bolji predškolski standard od županijskog prosjeka, proširenje će donijeti nova poboljšanja. DV “Pčelica” Čazma polazi oko 120 djece te ih pedesetak pohađa obveznu malu školu. Ekonomska cijena vrtića prelazi 1500 kuna, a Grad Čazma sufinancira veći dio, odnosno više od 1000 kuna po polazniku svaki mjesec. Cijena se za roditelje nije mijenjala od 2010. godine.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.