Crosst.hr

Čazma – Predsjednica Savjeta mladih posjetila Srednju školu u Čazmi

112

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca

Dana 15.11.2016. godine, u sklopu obilježavanja manifestacije Međunarodni dan srednjoškolaca, predsjednica Savjeta mladih Grada Čazme Marijana Habijančić održala je, na poziv nastavnice Renate Špehar sastanak s predsjednicima i predstavnicima razreda Srednje škole Čazma.

Predsjednica Savjeta objasnila je učenicima ulogu savjeta mladih u društvu, kako se postaje članom te upoznala učenike s aktivnostima Savjeta mladih Grada Čazme. Učenici su pokazali velik interes za rad i funkcioniranje Savjeta, te su simbolično uručili predsjednici kovertu s pitanjima, odnosno idejama kako poboljšati njihov status i učiniti boravak u u Gradu još ugodnijim.

Zanimljivo je, iako su mladi nezadovoljni noćni životom, mnoge od njih muče i mnogo ozbiljnija pitanja poput mogućnosti zapošljavanja, uređenosti autobusnih stajališta, nedostatak kantine u školi, nedostatak sportskih aktivnosti kao i prostora za konstruktivno provođenje slobodnog vremena. Isto tako, mladi Čazmanci priželjkuju i otvaranje bazena (vjerojatno misle na eko kupalište.) Obzirom na veliki interes za rad savjeta, ovo je vrlo vjerojatno tek jedan u nizu mnogih zajedničkih sastanaka, sada predstavnika jednog dijela populacije mladih, a možda već za koju godinu članova novog saziva Savjeta mladih Grada Čazme.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.