Crosst.hr

Čazma – Održana Noć muzeja 2017.

16 n

Dvanaesta Noć muzeja u kulturnim ustanovama diljem Hrvatske, održana u petak, 27. siječnja, ove je godine za temu imala glazbu i glazbene velikane te njihov utjecaj na društvo.

Dvanaesta Noć muzeja u kulturnim ustanovama diljem Hrvatske, održana u petak, 27. siječnja, ove je godine za temu imala glazbu i glazbene velikane te njihov utjecaj na društvo. Time se željelo ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne kulturne baštine najširoj javnosti, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaratelji kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

U Centru za kulturu u Čazmi program se sastojao od predstave Bjelovarskog kazališta „Svirko svemirko“, nastupa mladog Čazmanca Benedikta Vrlca te predavanja Hrvatskog restauratorskog zavoda o restauraciji crkve sv. Marije Magdalene koja su održali mr. Stela Grmoljez Ivanković, viši konzervator-restaurator, Magdalena Vlaho, restaurator majstor i Mia Kaurlotto, viši konzervator-restaurator. Glazbeni igrokaz održali su učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog te je priređen power point prikaz o orguljama čazmanske crkve. Izložbe Gradskoga muzeja Čazma bile su otvorene od 18 do 23 sata.

Noć muzeja 2017. prigodnim je programom obilježena i u Galeriji Matešin u Bojani.
Foto/ Davor Kirin

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.