27. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Carica Marija Terezija stigla u Bjelovar

2016 06 carica2016 86

Počela je najveća turistička i kulturna manifestacija u Bjelovaru – TEREZIJANA

Bjelovar, 2016. godina i 21. stoljeće. Grad s posebnim ozračjem i krasnim ljudima. Grad koji svakim danom postaje sve ljepši. Novo ruho dobio je i poznati bjelovarski paviljon. Grad ide naprijed, ali svoju povijest ne zaboravlja. Terezijana je povijest i budućnost grada Bjelovara, a tako i dolazak carice Marije Terezije. Već 21. godinu carica posjećuje svoj grad. Pucanj iz topa označio je dolazak njezinog veličanstva sa dvorskim plemstvom u pratnji konjaničke povijesne postrojbe Bjelovarskih graničara Husara 1756. Velika kočija stigla je na svijetli i veliki bjelovarski Glazbeni paviljon. Sve je bilo u pravom carskom stilu. Kočija staje, carica izlazi i pozdravlja bjelovarski puk. Čeka je velika carska stolica. Carica zauzima svoje mjesto, pozdravlja pučane i razgovara s njima. Zanima je što se sve zbilo dok nje nije bilo. Stižu i odgovori, sve je lijepo i sve ide naprijed. Naravno, nije sve lijepo, rekli su neki od pučana i požalili se carici.

-Što nije lijepo i što se to događa, to ja ne razumijem, rekla je carica. Puno toga ne razumije naša carica, ali je sretna što njezin BELOVAR izgleda baš lijepo.

Nakon razgovora s bjelovarskim pukom, carica je prihvatila i modernu tehnologiju, pa su tako nastali i brojni selfiji, a onda se sa svojom kočijom uputila u razgledavanje BELOVARA, našega BJELOVARA.

Svi oni koji nisu vidjeli caricu i koji nisu uživali u njezinom veličanstvu, imaju priliku to doživjeti 11. lipnja 2016. godine u 19,00 sati na bjelovarskom Glazbenom paviljonu.

Slične objave