Crosst.hr

BRZO I EFIKASNO Gradsko vijeće Grada Bjelovara – Detaljne informacije s AKTUALNOG SATA

2020 04 27 185246

Danas je digitalnim putem održana 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara, a prva od 16. točaka bio je Aktualni sat na kojem su vijećnici svoja pitanja i prijedloge uputili nadležnim ljudima Grada Bjelovara.

Vijećnica Lidija Novosel (ABB) tako je postavila pitanje vezano uz on-line nastavu, a odgovorio joj je Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport Milan Mateković.

Sve OŠ Grada Bjelovara učenicima su omogućile praćenje nastave na daljinu. Učenicima koji nisu imali uvjete dijeljeni su tableti i besplatni internet koje je osiguralo Ministarstvo obrazovanja, rekao je Mateković.

Vijećnica Zdenka Henc (ABB) upitala je kakva je situacija s radovima u Trojstvenom Markovcu te kada će započeti rekonstrukcija ulice Put žrtvama u Lugu. Isto tako, vijećnica je postavila pitanje vezano uz reduciranje mjesnih odbora Grada Bjelovara, kojih je trenutno 38.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović odgovorio je:

Radovi u Trojstvenom Markovcu idu planiranim tijekom, izvođač radova uveden je u radove u ulici Put žrtvama u Lugu, Grad će proširiti ulici i graditi most. Osim toga, HŽ su zatražile dozvolu za gradnju pružnog prijelaza, kazao je Markovinović.

Na pitanje vezano uz mjesne odbore, odgovor je ponudio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić:

Gradsko vijeće donijelo je odluku i oformilo radnu skupinu. Imali smo nekoliko neformalnih i jedan službeni sastanak po pitanju reduciranja. Sada je to zastalo zbog situacije s koronavirusom, ali trebamo ići u tom smjeru, rekao je Brajdić.

Zlatku Pemper (HSLS) zanimalo je kakva je situacija što se gospodarstva tiče na području Grada Bjelovara te kako je zamišljen projekt u Velikom Korenovu.

Na prvo pitanje vijećnici je odgovorio Igor Brajdić, napomenuvši kako su investicije i dalje u punom jeku.

U Bjelovaru je s 31. ožujkom stopa nezaposlenosti bila 7,7 posto, dok je u BBŽ-u istovremeno iznosila 12,3 posto, a u RH 8,3 posto. Kad se radi o investicijama, prvenstveno se treba zahvaliti lokalnim poduzetnicima i obrtnicima koji zapošljavaju naše ljude. Što se tiče novih investicija, one su dobrodošle i u posljednje vrijeme se intenziviraju. Primjerice, Mc Donalds nije odustao od investicije i, ako ne bude žalbi, ove godine možemo očekivati prije ljeta početak gradnje. Isto tako, Tokić koji je kupio parcelu na južnoj obilaznici ishodio je građevinsku dozvolu, čim se smiri situacija očekuje se početak gradnje, pojasnio je Brajdić.

Pročelnik Markovinović odgovorio je na pitanje o izgradnji toplica u Velikom Korenovu.

Preporuke su da je nakon analize najpovoljnije tržište koje se oslanja na zabavu i rekreaciju, okrenuto najviše prema mladima, pri tom računajući na područje Bjelovara, naše županije pa sve do Zagreba. Urbanistički plan uređenja je ugovoren, rekao je Markovinović.

Vijećnik Nenad Nekvapil (SDP) uputio je dva pitanja i jedan prijedlog. Za početak je zamolio gradonačelnika Hrebaka da se očituje na temu Športske zajednice, a nakon toga se je osvrnuo na aplikacije za on-line tržnicu. Osim navedenog, u ime SDP-a predložio je da se gradsko obradivo zemljište putem javnog poziva podijeli građanima za gradske vrtove.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak tako je dao odgovor na prvo pitanje.

Grad Bjelovar nije osnivač Športske zajednice te nije nadležan za cjelokupno poslovanje zajednice. S obzirom na to da se iz proračuna Grada Bjelovara isplaćuju sredstva za redovan rad Športske zajednice, nakon ovih saznanja mi u Gradu poduzeli smo sve što je u našoj nadležnosti te smo odmah zatražili očitovanje predsjednika Športske zajednice. On se je vrlo brzo očitao da su sve naknade troškova za sportska službena putovanja isplaćena temeljem ukupne dokumentacije, sukladno zakonskim propisima. Nadalje, naložili smo kontrolu vjerodostojnosti putnih naloga i tom prilikom nisu uočene nepravilnosti u samom ispunjavanju putnih naloga. Sva navodno sporna službena putovanja odobrena su od strane predsjednika Športske zajednice kao odgovorne osobe. Gradonačelnik ni ne smije upućivati osobe na službena putovanja uime i za račun Športske zajednice, a niti sam to činio, rekao je Hrebak.

Igor Brajdić odgovorio je pak na drugo pitanje, koje se odnosi na e-tržnicu.

Grad Bjelovar mora poticati razvoj obrtništva i poduzetništva u gradu, a nikako ne poticati samo jednog poduzetnika. Grad Bjelovar nedavno je napravio aplikaciju Bjelovar Fresh. Ona je koštala 14 tisuća kuna s održavanjem te sadrži preko 150 poljoprivrednih proizvođača. Osim Bjelovar Fresha i e-placa, treća aplikacija koju Grad podupire jest OPG Bjelovar Landie. Ona je Grad Bjelovar koštala nula kuna, ali Grad podupire takve poduzetnike i što više takvih aplikacija, tim bolje. Cilj je svim našim građanima osigurati dostupnost, napomenuo je Brajdić.

Što se pak prijedloga vezanog uz gradske vrtove tiče, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sonja Novak kazala je kako bi trebalo razmisliti i dogovoriti se što napraviti po tom pitanju.

Vijećnik Mario Holiček (HSLS) postavio je pitanje gradonačelniku, vezano uz sukob interesa. Osim toga, vijećnik je upitao što je s radovima na Križevačkoj cesti.

Gradonačelnik Hrebak odgovorio je kako sukoba interesa nema:

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dobilo je anonimnu prijavu protiv mene, vezano uz natječaj za javnu nabavu, za moguć sukob interesa za uslugu održavanja javnih površina na području grada. Na taj natječaj za javnu nabavu je tvrtka Cvjetni atelje Marina ponovno dobila taj posao. Povjerenstvo je utvrdilo kako nema povrede Zakona. Nije bilo sukoba interesa ni pokretanja postupka, pojasnio je Hrebak

Na pitanje vezano uz radove, odgovorio je Ivica Markovinović:

Radovi na Križevačkoj cesti su počeli, a rok završetka je u listopadu, predviđena je gradnja kanalizacije i na usporednim ulicama Augusta Harambašića, Đure Sudete i Odvojak Đure Sudete, kazao je pročelnik.

Vijećnik Goran Romek (HSLS) upitao je kako napreduju radovi na izgradnji vrtića u Gudovcu, a osvrnuo se i na obećanje da će sve bjelovarske ceste biti asfaltirane do kraja mandata.

Na pitanje vezano uz gradnju vrtića odgovor je dao pročelnik Mateković:

Radovi se odvijaju u skladu s planom izvođenja radova bez ikakvih problema. Od 8,2 milijuna kuna do sad je izvedeno radova za oko 2 milijuna kuna. Planirani završetak radova je prosinac ove godine ili početak siječnja iduće godine, rekao je Mateković.

Vezano uz asfaltiranje cesta, govorio je gradonačelnik Hrebak:

Dali smo obećanje da će do kraja mandata sve ulice u području Grada, bile one u centru ili na periferiji, biti asfaltirane. Morat ćemo malo usporiti jer smo kao Grad donijeli najveći set gospodarskih mjera, komunalnu naknadu smo oslobodili za sljedeća 3 mjeseca i to će nedostajati u budžetu, ali mi ćemo prioritet staviti na asfaltiranje onih ulica gdje nema osnovne infrastrukture. Ljudi su zadovoljni, negdje su čekalo po 20 godina i više. Mi vjerujemo da do kraja mandata možemo napraviti da svaka kuća u našem gradu ima asfalt, napomenuo je Hrebak.

Vijećnik Slobodan Žganjer (HDZ) upitao je što je s divljim odlagalištem otpada na Lepircu, nakon čega je predložio da se u ulici Plavnički vinogradi postavi znak zabrane vožnje kamionima.

S odgovorima se obratio pročelnik Markovinović:

Situaciju na Lepircu pokušavamo riješiti sa stečajnim upraviteljom, situacija kod tog objekta jest takva da su neriješeni imovinski odnosi. Nismo stali i nekako ćemo to riješiti. Mi ne možemo ulaziti u privatne posjede bez sudskih naloga, ali to treba riješiti, rekao je Markovinović, osvrnuvši se i na prijedlog.

Prijedlog je dobar, mislim da je ovo moguće riješiti u suradnji s Policijom pa ću probati to riješiti, naglasio je.

Željko Pavleković (Damir Bajs NL) postavio je dva pitanja te je uputio jedan prijedlog. Vijećnika je tako zanimalo je li Grad obustavio ili odgodio planirane natječaje za udruge te hoće li se udrugama koje koriste gradske prostore trenutno obustaviti plaćanje najma? Predložio je da se udruge koje su u prostornom vlasništvu Grada zasad oslobodi plaćanja najma.

Prvi mu je odgovorio Milan Mateković:

Jednogodišnji programi nisu obustavljeni, ali je odgođeno ocjenjivanje i dodjela sredstava. Ocjenjivanje programa i dodjela sredstava stoga će se uskladiti s mogućnostima i provođenjem aktivnosti do kraja godine, rekao je Mateković.

Igor Brajdić osvrnuo se na vijećnikov prijedlog:

Obustavili smo plaćanje za sve poduzetnike i obrtnike, no ne možemo baš za sve. Bitno je naglasiti kako udruge plaćaju 3,65 kuna po kvadratnom metru. Isto tako, udruge se javljaju na javne pozive Grada Bjelovara te crpe sredstva iz Grada Bjelovara temeljem kojeg plaćaju najam, napomenuo je Brajdić.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.