Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Brojna pitanja na Aktualnom satu Županijske skupštine: Besplatni prijevoz vlakom, Bjelovarski sajam, Daruvarske toplice i tako redom….

2019 bjelovarinfo skupština 10 12 2019 12

U utorak 10. prosinca u Bjelovaru je održana 15. sjednica Županijske skupštine
Bjelovarsko-bilogorske županije. Sjednica, kojoj je prisustvovalo 36 od 41 vijećnika, sastojala se je od 21. točke, od kojih je prva bila Aktualni sat u kojem je županu Damiru Bajsu postavljeno ukupno 15 pitanja.

Vijećnike je tako posebno zanimalo hoće li umirovljenicima biti isplaćene božićnice, što je s gradnjom bolnice, a osim neizostavne teme Bjelovarskog sajma, na repertoaru se je našla i nova željeznica.

Svoje pitanje, vezano uz umirovljeničke božićnice, prvi je županu postavio vijećnik Siniša Glavaš (BUZ).

Rebalansom proračuna mogli bismo usrećiti one koje žive na rubu siromaštva, a u našoj županiji imaju mirovinu ispod 2 tisuće kuna. Možemo li isplatiti božićnice umirovljenicima?, upitao je Glavaš.

Župan Damir Bajs odgovorio je kako Županija uvelike vodi računa o umirovljenicima, što je vidljivo kroz niz projekata, potpora i mjera, a što se božićnica tiče, mogle bi biti usvojene iduće godine.

Pokazujemo da briga za umirovljenike nije predizborna nego trajna politika ove županije. Možemo razmotriti i tu mogućnost božićnica, obzirom na vrijeme koje je sada, vidjet ćemo je li to moguće u 2020. godini, kazao je župan pojasnivši:

U 2020. godini kroz rebalans proračuna, kada dobijemo ukupne podatke možemo razmisliti o tome da to bude usvojeno, odgovorio je Bajs.

Milan Filipović (HDZ) župana je upitao što misli poduzeti u vezi štete načinjene u Daruvarskim toplicama. Naime, Filipović ističe da je ravnateljica Daruvarskih toplica svojim dosadašnjim radom nanijela štetu ustanovi, te da ista ne poštuje Zakon o zdravstvenoj zaštiti ni Pravilnik o uvjetima za unutarnji ustroj općih i specijalnih bolnica..

Župan Bajs na to je komentirao da je prije ikakvog postupanja potrebno provjeriti postoje li ikakve nezakonite radnje u upravljanju Toplicama.

Sve što se događa u Daruvarskim toplicama, ali i u bilo kojoj našoj tvrtki, treba biti podvrgnuto kontroli. Mi smo uputili dopisnicu prema ravnateljici, da se ona izjasni o tome. Mi ćemo apsolutno pogledati sve što je vezano uz navode sindikata i Vas osobno, postoje li neke protuzakonite radnje koje su temelj za razrješenje i prema tome ćemo postupiti, rekao je župan.

Vijećnica Anamaria Šepl Plentaj (HDZ) također je postavila pitanje:

– Prošli put sam postavila pitanje vezano uz Javni poziv za sufinanciranje medicinskih sestara i tehničara od strane Županije u njihovom školovanju. Hoće li im Županija priznati koeficijent. Vi ste odgovorili da to nije u nadležnosti Županije nego Ministarstva. Međutim, Ministarstvo zdravstva je odgovorilo da to nije na njima nego na samoj Županiji. Pa onda molim odgovor, hoće li se priznati koeficijent?, rekla je vijećnica.

Meni je drago da je taj program zaživio, ima iznova velik broj onih koji su se na njega prijavili i što se mene tiče, nastavit ćemo ga i ubuduće, odgovorio je Damir Bajs i nastavio:

Sve naše zdravstvene ustanove imaju ugovor s HZZO-om. Temeljem tog ugovora se utvrđuje što će HZZO platiti i sukladno tome HZZO ima pravo i nadzora nad ustanovom. Što zapravo znači, da ni naše Upravno vijeće niti koje drugo upravno vijeće u Hrvatskoj nije napravilo ono što ste Vi rekli, jer bi time kršili ugovor s HZZO-om, za koga je nadležno Ministarstvo zdravstva, objasnio je župan.

Vijećnika Boru Bašljana (HSS) zanimalo je pak kolika su stvarna sredstva potrebna za završetak sportskih dvorana u Velikoj Pisanici i Hercegovcu.

Što se tiče cijena dogradnje, one će iznositi po dvorani, ovisno o cijenama, između 3 i 5 milijuna kuna. Što se tiče tih dvorana, nadam se da ćemo uskoro raspisati natječaje pa ćemo vidjeti kolika će biti izlicitirana cijena, naglasio je župan Bajs.

Ivan Beljan (HSS) županu je uputio pitanje koje se tiče novog željezničkog putničkog prijevoza. Konkretno, vijećnika zanima zbog čega će karta za relaciju Bjelovar – Zagreb i obrnuto u razdoblju od 15. do 31. prosinca iznositi nula kuna.

Zašto na takav način mi trošimo taj novac? Pretpostavka je da je njih 100-tinjak djelatnika koji rade u Zagrebu i oni će dobiti 1000 kuna u vidu besplatnog prijevoza. Što je s nas 30-ak tisuća zaposlenih – možemo li i mi očekivati da će nam netko platiti pola putnog troška na naš posao, kao što je to nagrađeno onim ljudima koji putuju prema Zagrebu?

Dajemo tu i krivu poruku: raditi u Zagrebu se nagrađuje, raditi  u vlastitoj županiji se degradira, usporedio je Beljan.

Župan je odgovorio kako se radi o svojevrsnom Božićnom poklonu građanima Bjelovara i okolice, što nije neuobičajeno za ovo doba godine.

Sukladno prijedlogu HŽ-a, potpisali smo ugovor koji će omogućiti građanima Bjelovara i svima koji će koristiti kolodvor Bjelovar besplatnu kartu za tih 15 dana. HŽ je dao maksimalni popust od 50 posto i time ćemo ovom kraju dati jedan Božićni poklon. To će stajati 60 tisuća kuna, koliko je maksimalni iznos po ugovoru koji smo potpisali. Ovog trenutka mnogi gradonačelnici i načelnici, u ovo vrijeme naručuju razne glazbene sastave, plaćaju to puno više nego što ćemo mi platiti prijevoz naših sugrađana. Ja kao župan neću plaćati nikakve promidžbene aktivnosti na taj način, nego ćemo radije našim građanima dati tu mogućnost, rekao je župan.

Idući je pitanje postavio vijećnik Drago Hodak (HDZ), kojeg je zanimalo hoće li Županija pomoći općini Đulovac u gradnji crkvenog oltara.

Odgovorio mu je župan Bajs, kazavši da je obaveza Županije spomenik kulture vratiti u prvotno stanje. Isto tako, izjavio je da će nakon razgovora sa Župom biti jasnije njihove projekcije te da nema razloga da Županija ne pomogne u obnovi.

Silvestar Štefović (HDZ) osvrnuo se na Bjelovarski sajam te je tom prilikom upitao župana zašto nije na vrijeme reagirao na tu cjelokupnu situaciju, implicirajući da je upravo on suučesnik.

Gospodine župane, zašto niste reagirali i da li ste onda vi suučesnik u cijeloj ovoj priči?, upitao je Štefović.

Bajs mu je odgovorio da optužbe moraju biti dokazane te da će se reagirati nakon dobivene presude.

Bjelovarski sajam je tvrtka koja je podložna preispitivanju kao i svaka druga tvrtka. Kada govorimo o tome da postoje pronevjere i mnoge druge stvari, to mora biti dokazano, a dokaz se radi na sudu. I kada govorimo o presudama, čim dobijemo bilo kakvu presudu vezanu uz pronevjeru ili bilo što drugo, odmah ćemo reagirati. Možemo reagirati prije, ali volio bih da pričamo na temelju dokumenata, a ne nečeg drugog, i u dogovoru s Gradom Bjelovar vidjeti što ćemo napraviti, ako do toga dođe, kazao je župan.

Vijećnicu Ines Šarić (GLAS), također je interesiralo kakva je situacija sa Sajmom, odnosno s njegovim čelnim čovjekom, te je stoga pitala postoje li optužbe sudskim putem protiv Davorina Posavca za gospodarski kriminal?

Koliko sam ja informiran, postoji postupak koji se vodi pred nadležnim sudom. Naravno, on mora biti okončan da bi se vidjela presuda. Kad govorim o Bjelovarskom sajmu, u dogovoru s drugim suvlasnikom naručen je niz revizija poslovanja koje su bile posebno naručene, mimo redovitih, i kada govorim o tome, te revizije do sada nisu pokazale taj dio koji ste naznačili, rekao je župan Damir Bajs napomenuvši da sam broj zatraženih revizija pokazuje kako nema razloga da se išta skriva.

Andrea Prugovečki Klepac (HSS) postavila je pitanje koje se odnosi na Dom zdravlja u Čazmi.

U razgovoru s ljudima koji se liječe od teških bolesti saznala sam da oni ne mogu u istom danu kad izvade krv dobiti i nalaz. Zanima me je li to točno, rekla je vijećnica koja je potom odgovor zatražila u pismenom obliku.

Vijećnik Zlatko Barila (HSU) upitao je župana kad će biti potpisan ugovor za izgradnju nove OB Bjelovar, te koliko je vremenski predviđeno trajanje gradnje.

Župan je odgovorio da će se današnjim izglasavanjem godišnjeg proračuna, ali i dodatne točke o upravljanju bolnicom, stvoriti preduvjeti za potpis ugovora o građenju.

Nakon toga, u 10-ak dana pristupit će se potpisu ugovora. Potpisom ugovora počinju teći rokovi za nas i izvođače i shodno tome očekujemo da objekt bude gotov u relativno kratko vrijeme. Ugovorni rok je rujan iduće godine, međutim nama je ključno da se temeljem potpisa ugovora razriješi pitanje te dugoočekivane bolnice, kazao je Bajs.

Vijećnicu Mariju Kubištu (HSU) na Aktualnom satu zanimalo je koliko BBŽ izdvaja za rad udruga na našem području.

Odgovor je dobila od župana Damira Bajsa.

Mi ćemo u tijeku ove godine temeljem samog poziva dati 800 tisuća kuna, međutim cifre koje ćemo isplatiti s obzirom na proračunske stavke umirovljenicima će biti znatno veće. Kad govorimo o financiranju programa za kulturu i udruge u kulturi naše županije, to je najveći iznos uopće – 1,7 milijuna kuna i uz još pozive koji idu prema našim poljoprivrednicima, imat ćemo ukupni iznos potpore 3, 7 milijuna kuna, kazao je Bajs.

Pitanje županu uputio je i Dražen Paun (D. Bajs NL), kojeg interesira kakvo je stanje u prometovanju željeznice na Daruvarskom području.

Župan je odgovorio kako interes putnika itekako postoji.

Na daruvarskom području od 2015. do 2018. godine vlakovi nisu prometovali. Financiramo to da naši đaci i studenti imaju besplatan prijevoz. Sada smo došli do negdje 60 tisuća putnika. Skok putnika je daleko iznad očekivanja samog HŽ-a. Uz vlakove koji sad voze direktno u Daruvaru, mi do sad 15 godina nismo imali direktne vlakove, sad smo imali Daruvar – Zagreb i obrnuto, istaknuo je Bajs.

Milijana Filipović (D. Bajs NL) upitala je župana imaju li svi učenici na području županije, kojima je potrebno, asistente u nastavi?

On je odgovorio kako Županija od 2013. godine nadalje osigurava sredstva za asistente te da će s time nastaviti i dalje.

Svaki put, svi oni koji su dobili rješenje resornog ministarstva, ali ne i sredstva za asistente, za njih su sredstva osigurana iz županijskog proračuna. Za ovu školsku godinu, Županija je predvidjela oko 300 tisuća kuna potpore za asistente u nastavi, kazao je župan.

Vijećnik Matija Jasenko (D. Bajs NL) pitanje je, koje se tiče plana za ulaganje u školstvo i obrazovanje za iduću godinu, također uputio Damiru Bajsu, koji je potom obrazložio

U ovom trenutku svaki peti učenik u našoj županiji pohađa novoobnovljenu školu, a mi očekujemo da do kraja mandata to bude na skoro 9 desetina. Ugovori su potpisani, trenutno imamo 6 ili 7 otvorenih gradilišta, a ukupno pred nama je još 30-ak otvaranja i potpisa ugovora za matične i područne škole. Uz toliki broj projekata koje imamo, uz činjenicu da ćemo uložiti oko 250 milijuna kuna u školstvo, sigurno postoji jedna razlika. Kada govorimo o tome, naglasit ću da uz EU projekte ide i gradnja glazbene škole, Centar kompetentnosti i pred nama je godina u kojoj ćemo promijeniti sliku školstva, obrazložio je Bajs.

Posljednja na Aktualnom satu bila je vijećnica Sandra Frčo (HNS), koju je zanimalo je li BBŽ potrebitim učenicima osigurala besplatan školski obrok.

Župan Damir Bajs odgovorio je:

– Ne postoji dijete za koje je ravnateljstvo naše škole utvrdilo da postoji potreba za besplatnom kuhinjom, a da to oni nemaju. Bilo da je plaćeno od sredstava Ministarstva, euro sredstava ili proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije, kazao je župan istaknuvši da je Županija za tu svrhu predvidjela oko 400 tisuća kuna.
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_12
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_15
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_19
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_24
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_26
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_27
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_32
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_36
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_37
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_40
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_42
 • 2019_bjelovarinfo_skupština_10_12_2019_52

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.