26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bojana Hribljan u obilasku Kluba BŠK Brezovac

2016 08 sdpbrezovac 26

Kandidatkinja Narodne koalicije za II. izbornu jedinicu, pod brojem 12, Bojana Hribljan je u ime GO SDP-a Bjelovar donirala sportsku opremu nogometnom klubu BŠK Brezovac

U jeku Olimpijskih igara kao najvećeg slavlja sporta, senzibilitet prema sportu te njegovom razvoju i potpmaganju pokazao je i SDP čiji su predstavnici Gradske organizacije Bjelovar na čelu sa kandidatkinjom Bojanom Hribljan posjetili BŠK Brezovac 11. srpnja. Naime kandidatkinja Narodne koalicije za II. izbornu jedinicu, pod brojem 12, Bojana Hribljan je u ime GO SDP-a Bjelovar donirala sportsku opremu nogometnom klubu uoči treninga koji se održavao tog dana. Porazgovarala je na terenu s igračima, i rekla kako je sretna što SDP u Brezovcu redovito ima dobru potporu. Ovo je svojevrstan način zahvale za tu potporu, i poziv na daljnju suradnju.

-Darovali smo opremu, i sportske rekvizite za trening nogometnom klubu BŠK Brezovac, i drago nam je što smo time na neki način obilježili i njegovu 60. obljetnicu postojanja. Također nam je veoma drago vidjeti koliki broj djece i mladih se okuplja u klubu. Klub je jedan od centara okupljanja u ovom prigradskom naselju ali i okolnim selima. Često su mladi ljudi u takvim sredinama zakinuti za društveni i sportski život. Lijepo je vidjeti da postoji ovakav kolektiv i trud pojedinaca koji to nastoje održati. To je ono za što ćemo se SDP i ja osobno nastaviti boriti, dakle, mladi, poticanje sporta i uopće njegovo stavljanje na višu razinu jer je sramota upravo vidjeti primjere sa našim olimpijcima, zanemarenim od prethodne Vlade, kako traže donacije za odlazak na Olimpijske igre. Tko zna, možda neko zlatno odličje dođe i u Brezovac, možda je netko od ove djece potencijalni osvajač medalje ili naslova prvaka ali to nećemo znati ako ih ne nastavimo poticati – rekla je Bojana Hribljan.

BŠK Brezovac je na kraju sezone izborio opstanak. Preko ljeta doveli su i neka pojačanja, te se nadaju boljem nastavku od jeseni. Seniorska ekipa jedna je od ukupno 6 koje se bore u u različitim kategorijama. Ukupno broje preko 80 članova.

-Donacija puno znači klubu i uvijek dobro dođe jer se praktički sami financiramo od članarina, uz 1000 kuna koje mjesečno dobivamo od Grada. Svaka pomoć je stoga dobrodošla, jer naravno imamo puno izdataka. Tu je 6 ekipa, U-8, U-10, U-12, U-14, juniori i seniori, i svi oni trebaju opremu. Zahvaljujemo stoga Gradskoj organizaciji SDP-a na pomaganju našeg rada – rekao je Dario Sabljak, dopredsjednik BŠK Brezovac.
Brezovac je za 60. obljetnicu imao želju dovesti nekog od prvoligaša na svoj teren i tako svečano i u stilu obilježiti dugu tradiciju postojanja kluba. Nažalost, nisu uspjeli u svom nastojanju. Ipak, ove godine čeka ih još jedna obljetnica.

– Ove godine slavimo i 35. godišnjicu prijateljstva s nogometnim klubom iz mjesta Szentlászló iz Republike Mađarske. Oni nam dolaze u posjetu 3. rujna i s njima ćemo obilježiti i obljetnicu prijateljstva, i ujedno obljetnicu postojanja. Pripremamo se za svečanu sjednicu i za utakmicu, i svi obavljamo različite poslove – rekao nam je predsjednik kluba Franjo Kuharić, koji se pri posjetu na tren odvojio od posla uređivanja ograde terena. Također je zahvalio na donaciji koju je klub primio, i proveo još neko vrijeme u razgovoru s Bojanom Hribljan. – Naravno da nam puno znači ovaj znak pažnje, jer financijski dosta loše stojimo. Snalazimo se kako možemo, vrtimo se financijski oko nule, ali barem nikome nismo dužni – zaključio je Franjo Kuharić.

Slične objave