20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarsko kulturno ljeto 2016.

2016 06 bjleto2016 12

Povodom 260. obljetnice Grada Bjelovara, program Bjelovarskog kulturnog ljeta bit će raznovrstan za sve generacije

Na tiskovnoj konferenciji u maloj vijećnici Grada Bjelovara, u ponedjeljak 27. lipnja, predstavljen je program nadolazećeg Bjelovarskog kulturnog ljeta. Program se održava sedmu godinu zaredom u organizaciji Zajednice udruga u kulturi, planira se i organizira u suradnji s gradskim udrugama i institucijama, a sve pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Na konferenciji su ga stoga još jednom predstavili predstavnici organizatora na čelu s Brankicom Janči, predsjednicom Zajednice udruga u kulturi i ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Slobodanom Kaličaninom, te predstavnici pokrovitelja na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušecom, predsjednicom Gradskog vijeća Vanjom Posavac, zamjenicama gradonačelnika Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Milanom Matekovićem, te stručnim suradnikom za kulturu Tvrtkom Hopekom.

Nazočne je pozdravila i zahvalila im na odazivu Brankica Janči, te rekla nešto više o ovogodišnjem programu Bjelovarskog kulturnog ljeta. – Bjelovarsko kulturno ljeto pokrenuto je 2010. godine, a njegov program se od tada jako proširio, i u rad su se uključile brojne udruge. Ove godine smo s programom već počeli, ali službeno otvaranje će biti 1. srpnja u 20 sati na paviljonu, ako nam dozvole vremensku uvjeti. Ako ne, premjestit ćemo se u Gradski muzej. Na otvorenju će nastupiti HORKUD Golub Bjelovar, Češka obec Bjelovar, i KUD Bjelovar s folklornim i vokalnim sekcijama, te Tradicijski kulturni centar sa tamburaškom sekcijom. Događanja su raspoređena tijekom srpnja i kolovoza kroz gotovo sve dane u tjednu, pa se stoga nadamo lijepom vremenu da nas posluži. Mnogo je toga predviđeno za održavanje i mnogo je izvođača. Službeno zatvaranje je 26. kolovoza, iako će se neki programi odvijati i kasnije. Zahvaljujem na pokroviteljstvu Gradu Bjelovaru, i svima koji su sudjelovali u organizaciji – rekla je Brankica Janči, predsjednica Zajednice udruga u kulturi.

U ime Grada Bjelovara, pokrovitelja ovog programa, obratio se gradonačelnik Antun Korušec. – Ove godine u organizaciji nas je vodila 260. obljetnica našeg grada. Išli smo na raznovrstan program tako da ima ponešto za sve generacije, od djece do umirovljenika. Ne robujemo tisućama posjetitelja, ali im se veselimo. Pozivamo sve da dođu, a cilj nam je onima koji ostaju ovdje preko ljetnih mjeseci pružiti zanimljiv program i interesantno i sadržajno ljeto. Do kraja lipnja očekuje nas još 13 događanja, u srpnju 49 događanja, a u kolovozu 30 događanja. Tu će biti pet glazbenih događanja na paviljonu, takozvane koncerte na tepisima u ulicama Petra Preradovića i Frana Supila, večeri glumačke improvizacije, večeri s poznatim Bjelovarčanima, književne večeri, ljetno kino u parku, radionice Fotokluba Bjelovar i Zrakoplovnog kluba Bjelovar, Koestlinova ljetna čitaonica, program Bjelovarskog plivačkog kluba, mladi u Skate parku. Ukupno 92 događanja. Zasigurno će svatko naći nešto za sebe, i pozivam Bjelovarčanke i Bjelovarčane, i goste, da se odazovu i sudjeluju na programu – poručio je gradonačelnik Antun Korušec.

Za program je iz proračuna preko Zajednice udruga u kulturi utrošeno oko 45.000 kuna, oko 30.000 kuna će se izdvojiti kroz druge udruge, a Grad će financirati oko 80.000 kuna za održavanje svih ovih programa. Žarište događanja ovog Bjelovarskog kulturnog ljeta će biti novo-obnovljeni paviljon.

Slične objave