28. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorsko područje ima veliki potencijal za luksuzne smještajne kapacitete – Stigla nagrada Simply the Best

2021 11 22 bjelovar advent turizam 60

Nekoliko posljednjih godina, kontinentalni turizam postaje sve popularniji i zastupljeniji, što rezultira većom potražnjom smještaja. U vrijeme održavanja raznih manifestacija, na bjelovarsko – bilogorskom području traži se krevet više, što ukazuje da naš kraj ima veliki potencijal za luksuzne smještajne kapacitete. 

U skladu s tim, u ponedjeljak, 22. studenoga održana je konferencija za novinare na kojoj je više riječi bilo upravo o toj temi. Na konferenciji su sudjelovali bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, direktorica TZ Bilogora – Bjelovar Ana Kelek te načelnici devet općina i to Velikog Trojstva, Velikog Grđevca, Velike Pisanice, Nove Rače, Severina, Šandrovca, Zrinskog Topolovca, Kapele i Rovišća

2021 11 22 bjelovar advent turizam 84
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i Tomislav Smrček – Čonč, vlasnik kuće za odmor “Chambar”

Kontinentalni turizam na našem području je tek u povojima. Grad Bjelovar, zajedno sa načelnicima devet općina pruža veliku podršku vlasnicima ovakvih kuća koje su izuzetno tražene i rasprodane u određenim periodima godine. Naša Bilogora ima ogroman turistički potencijal kojeg možemo ostvariti jedino kroz zajedničko udruživanje snaga. U trenutku kada se turizam krene razvijati slijedi i potražnja proizvoda, usluga, smještaja, obilaska znamenitosti i ostalog što se veže za turizam. Zbog usporedbe s turizmom na obali, mi ponekad malo podcjenjujemo naš grad i naše općine, no za to uopće nemamo razloga. Bilogora nudi jako puno, kako za vidjeti, tako i za doživjeti i okusiti. Jedan od dokaza je upravo i ovo imanje na kojem se danas nalazimo. Malim privatnim poduzetnicima svakako moramo pomagati u nastojanju da se razvijaju u što sadržajnijem i kvalitetnijem turističkom smjeru. S obzirom da imamo jako dobre načelnike koji su skloni turističkim investicijama, Grad Bjelovar će izdvojiti puno više novca nego prije. Bjelovar u tom pogledu svakako ima veliku korist jer će oni koji borave u okolici posjetiti i naš grad. Ukoliko želimo postati ozbiljna kontinentalna destinacija, važno je ujedinjenje, poručio je Dario Hrebak. 2021 11 22 bjelovar advent turizam 67S obzirom na veliku potražnju smještaja, posebice u ruralnim područjima, Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar, kao zajednice područja, dogovorila je s devet općina i Gradom Bjelovarom raspisivanje Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora TZ Bilogora – Bjelovar u turizmu za 2022. godinu. 

2021 11 22 bjelovar advent turizam 115
Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora – Bjelovar

Novčana sredstva usmjerit ćemo za unapređenje na području destinacije Bilogora – Bjelovar. Poziv planiramo raspisati odmah nakon ulaska u 2022. godinu, no nacrt poziva bit će objavljen odmah poslije 1. prosinca, kako bi svi zainteresirani imali dovoljno vremena za pripremu. Financijska vrijednost iznosit će 700 tisuća kuna, od čega će TZ Bilogora – Bjelovar osigurati 300 tisuća kuna, Grad Bjelovar isto 300 tisuća kuna, dok će načelnici devet općina izdvojiti ukupno 100 tisuća kuna. Želja nam je postići registraciju ponajviše novog smještaja te unapređenje prezentacijske ponude, kao što je primjerice kušaonica. Uvjeti dobivanja sredstava biti će izgradnja bazena, sauna, wellnessa, te uređenje interijera i hortikulturno uređenje, dakle sve ono što može produžiti sezonu, zaključuje Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora – Bjelovar. 

 

2021 11 22 bjelovar advent turizam 45
Kuća za odmor “Chambar” u Starčevljanima nedaleko od Bjelovara

NAGRADA SIMPLY THE BEST TOMISLAVU SMRČEKU ZA SMJEŠTAJ ‘CHAMBAR’

Ovom prilikom predstavljen je dobar primjer u razvoju kontinentalnog turizma na imanju Tomislava Smrčeka, koji je za svoj smještaj sa četiri zvjezdice u Starčevljanima, odnosno kuću za odmor “Chambar” dobio nagradu Simply the Best. Inače, nacionalnu godišnju nagradu Simply the Best u kategoriji Promocija i propaganda – promotivni sadržaji na društvenim mrežama u 2020. godini dobila je i TZ Bilogora – Bjelovar za projekt B kao Bjelovar i B kao Bilogora. 

2021 11 22 bjelovar advent turizam 119
Tomislav Smrček – Čonč, vlasnik kuće za odmor “Chambar” smještena na malom proplanku u mjestu Starčevljani nedaleko od Bjelovara

Objekt je u funkciji od početka ovog ljeta, a izgrađena je prije dvije godine. Kuća je bila popunjena tijekom sva tri mjeseca, a najviše su boravili Nijemci te jedna obitelj iz Nizozemske. Da nije bilo korone, vjerujem da bismo bili puni od proljeća, pa do kasno u jesen. S prvom sezonom smo iznimno zadovoljni, a nagodinu očekujemo još veći interes. Kontinentalni turizam je svugdje u usponu. Turisti traže kuće na osami, mir, tišinu i prirodu. Vjerujemo da je i to posljedica cijele korona situacije jer ljudi ne žele odlaziti u velike smještaje sa puno ljudi. Sela u Hrvatskoj su dosta zapuštena i nažalost u nekim predjelima izumiru. Mi imamo ogroman potencijal, posebno kada je riječ o lokacijama uz netaknutu prirodu, a opet u blizini većeg grada. Takvih lokacija imamo puno, samo treba krenuti i raditi. Straha nema, ukoliko se sve radi iskreno, s puno ljubavi. Rezultat će svakako doći jako brzo. Kada se ovakvi kapaciteti povećaju, svi zajedno ćemo od toga imati velike koristi. Boraveći u kućama za odmor, gosti odlaze u dućane, idu u obilaske, posjećuju obližnje gradove, općine, restorane. Računajući samo ljetnu sezonu, mi ćemo kuću i uređenje otplatiti za pet godine. U planu nam je obogatiti zimski program saunom i wellnessom, kaže vlasnik Tomislav Smrček – Čonč.

 

RAZVOJ KONTINENTALNOG TURIZMA

Jedna od općina koja se uključila u razvoj kontinentalnog turizma je i Općina Velika Pisanica. 

2021 11 22 bjelovar advent turizam 124
Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica

Ovo imanje je idealan primjer na koji način mi u općinama trebamo razmišljati. Dobro je da svjedočimo privatnim inicijativama te da se pojedinci odlučuju na ovakve projekte i pothvate. U sklopu LAG-a Bilogore i Bjelovara došli smo na ideju raspisivanja Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora TZ Bilogora – Bjelovar u turizmu za 2022. godinu. Također, putem projekta ćemo provoditi i edukativne radionice na području svih općina, kao i grada Bjelovara, kako bismo ljude upoznali s raznim mogućnostima, olakšali im razvoj i pomogli im pri dobivanju financijske pomoći. Svaki početak je težak, no danas su na raspolaganju razne mogućnosti financiranja, od natječaja, fondova, pa do studijskih putovanja putem kojih je moguće upoznavanje s primjerima dobrih praksi, rekao je Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica. 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.