Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs održao konferenciju za medije vezanu za projekt CGO DOLINE koji je ukinut od strane Vlade RH

2017 5 zupanijadoline 10

Vezano za priopćenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike te prijedloga Ministarstva o ukidanju CGO Doline, župan Damir Bajs u srijedu 31. svibnja održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je takva odluka trebala biti donijeta na temelju činjenica i struke.

“Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo zaštite okoliša donijelo je Odluku kojom dvije županije, Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku pripaja Centru za gospodarenje otpadom Piškornica na području Koprivničko-križevačke županije. Time se zapravo ukida Centar za gospodarenje otpadom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji CGO Doline koji je bio zamišljen kao regionalni centar za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko podravsku županiju. Taj Centar je bio temeljen na planskim dokumentima i političkom dogovoru. Očekivali smo da se takva Odluka, takve važnosti donese na temelju dokumenata, struke i činjenica. Međutim, kao što pokazuje priopćenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike, radi se o nečemu drugom. U tom priopćenju kaže ovako: “U konačnici samo će studije pokazati je li CGO Piškornica optimalno rješenje za svih šest županija ili je potrebno razmotriti gradnju dodatnog centra“, rekao je župan i nastavio da to znači da je prijedlog Ministarstva zaštite okoliša i Vlade Republike Hrvatske napravljen bez ikakve podloge.

2017 5 zupanijadoline 13

-To zapravo znači da Ministarstvo samo priznaje, ako se ne radi o stručnoj odluci onda se radi o političkoj odluci. Naime, oni kažu da je vrlo lako moguće da se CGO Doline ponovo vrate u Plan gospodarenja otpadom. Ovdje moram reći, ako se radi isključivo o političkoj odluci, koja će biti tek kasnije korigirana stručnim dijelom, onda je to nažalost izgubljenih godinu dana vremena. To je za mene jedna politička poruka kojom Ministarstvo samo naznačuje, ne meni kao županu već Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko podravskoj županiji, a posebno stanovnicima tih županija. Iza te odluke slijedi niz posljedica, od gubitka investicije i radnih mjesta do toga da će građanstvo morati plaćati dio troška gradnje CGO Piškornice. Također, Bjelovarsko-bilogorska županija i Virovitičko podravska morat će platiti dio gradnje CGO Piškornice. Osim toga, morat ćemo zatvoriti našu deponiju Doline, jednu od rijetkih koja ima sve potrebne dozvole za rad i koja je bila predviđena prostorno-planskim dokumentima kako bi prerasla u CGO za dvije županije. Također moram istaknuti da je sve što je doneseno na sjednici Vlade, protivno je svim važećim dokumentima jer ukinut je jedino naš CGO koji je trebao biti regionalnog tipa i mi to ne možemo samo tako prihvatiti, naglasio je župan i dodao da kada Ministarstvo ukine jedan od najvažnijih projekata u ovom dijelu Hrvatske bez konzultacije, bez razgovora i nema za to nikakvog razloga i podloge, onda se to radi o čistoj politici, a u čistoj politici moramo se boriti političkim načinom. Ja ću kao župan, kada dođe vrijeme za to, i iskoristiti, rekao je Bajs na konferenciji za medije.

Ovo je još jedna bolna tema vezana za naše projekte u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Vezano za ovu temu možete pročitati što je pisano 15.09.2016. godine kada je održan radni sastanak župana Damira Bajsa i ministra Slavena Dobrovića.

2016 09 slavendobrovic 11

Evo što je tada rekao ministar Slaven Dobrović:

Kada govorimo o gospodarenju otpadom, ovdje se radi o sredini gdje se na otpad gleda na jedan zdrav način. Ne smijemo graditi sustav koji ide samo za rješavanje miješanog otpada i transporta i obrade miješanog otpada. Tako da centar Doline koji se ovdje nalazi i koji je definiran kao regionalni centar gospodarenja otpadom, obuhvatit će i sadržaje za sortiranje, te će se generirati staklo i papir. Ovdje postoji visoki stupanj suglasja i ne moramo kretati ispočetka kao u nekim drugim sredinama u Hrvatskoj gdje ljudima koji donose odluke na lokalnoj razini morate prvo proći sa nekim stupnjem osnovne edukacije o važnosti pristupanja s otpadom. Ovdje mi je zadovoljstvo biti i zahvaljujem se današnjem prijemu i veselim se budućoj suradnji, rekao je ministar Slaven Dobrović.

Na pitanje o centru Doline, ministar je rekao:
„Ako je bilo predviđeno da centar Doline prihvati 36 000 tona miješanog komunalnog otpada, taj sustav će se mijenjati na način da će pogon ili linija za obradu miješanog komunalnog otpada biti kapaciteta 10 000 tona. Iz tog pogona ide samo roba negativne vrijednosti u principu
to je priprema za odlaganje, ali će pored toga biti i jedna linija značajnog kapaciteta za obradu lokalnog prikupljenog papira i plastike. To su sortirne linije na kojima ljudima rade i na kojima se vrijednost materijala diže do tržišnih vrijednosti od nekoliko stotina kuna. Što se papira tiče to mora ići u papirnu industriju, a što se tiče plastike to se može nadovezati na gospodarstvo koje se može razviti vezano za tu vrstu prikupljanja otpada. Industrija treba takav materijal i upravo je gospodarenje otpadom to koje će generirati jer nećemo bacati tristo tisuća plastike već ćemo pretvarati u nešto što se da dobrim djelom reciklirati. Naravno da postoji i dio koji se ne može reciklirati i zato postoje mjere kao što su certificiranje eko proizvoda i eko ambalaža. Dakle, radimo promjenu koncepta, centri ostaju, ali ne možemo ostati na glomaznim centrima gdje se 80% materijala dovozi kao miješani komunalni otpad iz kojeg nema recikliranja, jedino u gorivo iz otpada, a to je u odnosu na recikliranje mjera – nižega ranga po okolišu, ekonomici i po svemu naglasio je ministar Slaven Dobrović.

Cijeli radni sastanak nalazi se u arhivi portala bjelovar.info

 

To je bilo u 2016. godini. Nakin nekoliko mjeseci, točnije 24.03.2017. godine ministar je ponovo posjetio Bjelovarsko-bilogorsku županiju i opet se razgovaralo o projektu izgradnje Centralnog odlagališta otpada Doline za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičku-podravsku županiju.

2017 3 ministardobrović 27

U petak, 24. ožujka bila je prilika da Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija ugoste u radnom posjetu ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića. Ministar je naš kraj posjetio na poziv župana Damira Bajsa, te je sa svojim suradnicima i čelnicima Županije i Grada Bjelovara na početku radnog posjeta održao radni sastanak i tiskovnu konferenciju u uredu župana.

Javnost je na tiskovnoj konferenciji bila obaviještena kako su teme sastanka bile projekt izgradnje Centralnog odlagališta otpada Doline za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičku-podravsku županiju, ulaganja u alternativne izvore energije na području naše županije, ali također i europski projekt vodoopskrbe Bjelovarsko-bilogorske županije i ulaganja u energetsku učinkovitost.
– Temeljem nove strategije zbrinjavanja otpada planirano Centralno odlagalište za našu i Virovitičko-podravsku županiju i cijeli sustav trebao bi uključivati smanjenje količine otpada, mogućnost recikliranja i velik broj reciklažnih dvorišta, te sustav odvoza na regionalnoj razini. To je jedan od strateških programa naše županije, i ključni je element budućnosti svih nas koji tu živimo. Prvi korak, izrada studije izvodivosti bit će financirana od Ministarstva što nam mnogo znači, rekao je župan Damir Bajs.

Partner Županiji za izgradnju Centralnog odlagališta otpada je Grad Bjelovar, pa se na tu temu na tiskovnoj konferenciji osvrnuo i gradonačelnik Antun Korušec.

Dužan sam također reći i da je odlagalište otpada Doline od svoje izgradnje 1998. godine imalo prvo u Hrvatskoj svu potrebnu dokumentaciju usklađenu s visokim standardima zaštite okoliša. Trenutna površina tijela odlagališta je 10 hektara, međutim graničimo s državnim zemljištem na koje ćemo prilikom izgradnje novog centra za gospodarenje otpadom po potrebi tražiti proširenje od dva do tri hektara. Građane okolnih mjesta oslobodili smo plaćanja naknade za odvoz otpada. Prostor je prostorno odlično smješten, prometno povezan, i prikladan da postane centar odlaganja otpada dviju županija.

Javnosti se također obratio i sam ministar Slaven Dobrović, rekavši kako je pred Hrvatskom puno posla po pitanju zaštite okoliša, vodoopskrbe i energetike, koji je najlakše obaviti u partnerskom odnosu lokalne regionalne i državne razine
– Naravno doprinos građana u sudjelovanju postavljanja novog sustava je presudna. Ali postoji dobra volja i to omogućuje da vrlo brzo dižemo ekološku održivost našeg sustava na ekonomski održiv način. Gradimo sustave koji omogućuju postizanje viših ciljeva, a to je naša obaveza prema okolišu. Preduvjeti i aktivnosti koji postoje u ovom kraju sugeriraju da će se ovaj sustav nastaviti razvijati. Ono što se veseljem mogu reći je da je europski novac koji je na raspolaganju velik, ali i obvezujući. Gotovo je pola milijarde eura samo u sektoru otpada. Brojne aktivnosti su tako predviđene za ovu godinu kako bismo povukli što više novca. Svi moramo doprinositi kvaliteti sustava, od države koja treba omogućiti sredstva do svih nas kao građana koji moramo sudjelovati u sortiranju da što prije dođemo do 50% recikliranja otpada. Budućnost je dobra, stvorit ćemo nova radna mjesta i štititi okoliš.

Tada je mnistar Slaven Dobrović i obišao CGO Doline.

Cijeli radni sastanak nalazi se u arhivi portala bjelovar.info

mid 592

Nakon konferencije kod župana Damira Bajsa, stigao je e-mail iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike koji prenosimo u cjelosti.

From: Press [mailto:press@mzoip.hr]
Sent: Wednesday, May 31, 2017 3:25 PM
Subject: Ispravak navoda župana Bajsa o centru za gospodarenje otpadom Doline

 

Poštovani kolege,

U nastavku vam dostavljamo ispravak netočnih navoda župana Bajsa o Centru za gospodarenje otpadom Doline.

 

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs komentirajući Odluku Vlade o implementaciji Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje od 2017. do 2022. u dijelu koji se odnosi na lokaciju Doline u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iznio je više netočnih podataka koje je potrebno ispraviti. Netočne su izjave župana Bajsa da je lokacija Doline potpuno spremna za realizaciju regionalnog centra, da se Odlukom Vlade briše lokacija Doline kao lokacija za zbrinjavanje otpada te da se time Bjelovarsko-bilogorskoj županiji oduzima mogućost realizacije važne investicije i ukidaju toliko potrebna radna mjesta.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i dalje smatra da je lokacija Doline pogodna za razvijanje sustava gospodarenja otpadom i da treba biti najvažnija županijska točka za gradnju sortirnice, kompostane i ostale infrastrukture za odvajanje otpada. Donošenjem ove Odluke Vlade stvoreni su preduvjeti da se taj i ostali slični projekti Bjelovarsko-bilogorske županije mogu financirati iz EU fondova. Naime, Europska je komisija pristup Europskim fondovima uvjetovala donošenjem ove Odluke. Županija je dužna osigurati projekte a Ministarstvo će pružiti stručnu pomoć da se za njihovu realizaciju iskoriste sva raspoloživa financijska sredstva.

Budući da je Bjelovarsko-bilogorska županija po odvajanju otpada ispod Hrvatskog prosjeka, upravo je u ovu aktivnost potrebno uložiti više truda. Industrija recikliranja jedna od najbrže rastućih i stoga vrlo pogodna za otvaranje novih radnih mjesta i na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Od župana Bajsa, po ovom pitanju, očekujemo jači angažman od do sada pokazanog.

Po pitanju realizacije lokacije Doline u regionalni centar za gospodarenje otpadom, taj plan nije naišao na odobravanje Europske komisije, između ostaloga, i zbog nedovoljne pripremljenosti projekta. Naime, suprotno navodima župana Bajsa da je za realizaciju projekta spremna sva potrebna dokumentacije, za taj projekt nije izrađena ni studija izvedivosti, ni studije utjecaja na okoliš ni idejni projekt a sve su to preduvjeti za izdavanje lokacijske dozvole. Projekt se može prijaviti za sufinanciranje iz EU sredstava tek nakon što je izdana lokacijska dozvola.

Projekt RCGO Piškornica u visokoj je fazi gotovosti, za njega je izdana i lokacijska dozvola. To je bio povod da Europska komisija i bivši ministar Dobrović kao zamjensku lokaciju za Bjelovarsko-bilogorsku županiju razmotre RCGO Piškornica. Kako bi se mogla donijeti konačna, meritorna odluka, u koju će svakako biti uključeni i župani, potrebno je izraditi studiju izvodljivosti. Ukoliko se sve strane u ovom projektu ne slože, do realizacije te ideje neće doći, što znači da će biti potrebno iznaći novo rješenje. Ministarstvo će se založiti za svako kvalitetno rješenje koje će biti u skladu s važećim strateškim i planskim dokumentima. Ističemo međutim da se ni projekti ni rješenja neće dogoditi sama od sebe. Potrebno ih je dobro osmisliti, pripremi i stručno voditi.

REPUBLIKA HRVATSKA / REPUBLIC OF CROATIA
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike
Ministry of Environment and Energy

Zorana Deljanin
Voditeljica Samostalne službe za odnose s javnošću i protokol
Radnička cesta 80
10 000 Zagreb

 • _0100
 • 2017_5_zupanijadoline_13
 • 2017_5_zupanijadoline_10
 • 2017_3_ministardobrović_27
 • 2016_09_slavendobrovic_11
 • 2017_5_posavac_8

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.