21. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorski konjički turizam predstavljen na Međunarodnom sajmu Fieracavalli u Veroni

2016 11 verona 1

Predstavljeni potencijali bjelovarsko-bilogorskog konjičkog turizma

Na poziv najveće talijanske asocijacije konjičkog turizma, ENGEA Italia,Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije zajednički s ove godine osnovanom podružnicom te međunarodne udruge u Hrvatskoj – ENGEA Hrvatska te predstavnicima turističkih gospodarstava i konjičkih udruga u BBŽ, sudjelovala je na sajmu Fieracavalli u Veroni.

Predstavili smo se u sklopu velikog izložbenog prostora ENGEA-e Italia, prezentacijom i promo filmovima o novoj prvoj međunarodno certificiranoj Bilogorskoj konjičkoj turističkoj stazi dugoj 90 km, koja povezuje 17 “Horses welcome” punktova – agroturizama, vinarija, etno-kuća i drugih ugostiteljskih i objekata kulturne i povijesne baštine bilogorskog kraja.

Direktorica TZ BBŽ Jasna Fila te predsjednik hrvatske podružnice Engee, Ivica Pirin održali su niz poslovnih sastanaka s talijanskim partnerima na čelu s predsjednikom ENGEA Group, dr. Maurom Testarella, te je dogovoreno izravno predstavljanje naših turističkih subjekata na novoj internet platformi BookingHorse lansiranoj u Italiji i najmijenjenoj golemoj ciljanoj skupini gostiju u cijeloj Europi, kao i sudjelovanje u zajedničkom EU projektu potpore tom vidu turizma. Isto tako, zajednički s talijanskim partnerima dogovoreno je kreiranje cjelokupnih turističkih paket aranžmana – višednevnog boravka u našoj županiji, koji podrazumijevaju turističko jahanje certificiranom stazom uz stručne vodiče, usluge iznajmljivanja konja, smještajne kapacitete i našu gastro ponudu.

Inače, Fieracavalli je najveći sajam te vrste u Europi i u Italiji, s više od 160 tisuca posjetitelja i sudionicima iz 70 zemalja svijeta, a konjički turizam je u Italiji vrlo propulzivna gospodarska grana. Govori o tomu i činjenica da ENGEA, međunarodna asocijacija s kojom smo uspostavili suradnju početkom 2016., te ove godine već certificirali prvih 8 vodiča turističkog jahanja, a u listopadu i prvu međunarodno verificiranju Bilogorsku konjičku stazu, i koji su nam sad omogućili besplatno predstavljanje na sajmu, ima 35 tisuća članova u 7 europskih zemalja.

Slične objave