20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisat će natječaj za savjetnika za branitelje

2016 07 branitelji 28

Županija će i iz proračuna uplatit 30 tisuća kuna za obnovu Vukovarskog tornja

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sazvao je konferenciju za novinare u ponedjeljak 11. srpnja u maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije, nakon sastanka sa suradnicima i članovima Odbora za hrvatske branitelje pri Županijskoj skupštini BBŽ, te predstavnicima braniteljskih Koordinacija.

Na konferenciji je župan Bajs prenio odluke sa sastanka vezane uz skrb i brigu braniteljske populacije.
-Županija već neko vrijeme ima nepopunjeno radno mjesto županovog savjetnika za branitelje. S obzirom na braniteljsku situaciju, pojačanu potrebu za komunikacijom, i činjenicu da trebaju mjesto gdje će se moći obratiti za svoje potrebe, dobili smo prijedlog da se raspiše natječaj za savjetnika za branitelje. Posao koji će raditi ta osoba zapravo neće biti toliko da savjetuje župana, nego upravo branitelje vezano uz bilo koji vid pomoći koji će im biti poteban. Mislim da time zapravo povećavamo skrb o braniteljima naše županije, kojih ima dosta u odnosu na ukupnu populaciju.
Bjelovarsko-bilogorska županija prošla je ratna zbivanja na svom području, ali ima i niz postrojbi koje su učestvovale u Domovinskom ratu na širem teritoriju Hrvatske. Stoga se Županija uključuje u sve aktivnosti i potpore vezane uz Domovinski rat. U sklopu te politike, trenutno se prikupljaju donacije za obnovu Vukovarskog tornja, u što će se Županija uključiti uplatom u iznosi od 30.000 kuna iz proračuna.

Predsjednik Odbora za hrvatske branitelje pri Županijskoj skupštini BBŽ Mladen Marinković zahvalio se Županiji na čelu sa županom Bajsom na prihvaćanju ove inicijative po pitanju savjetnika župana za branitelje.
-To će biti jedna spona za koju smo smatrali da nam nedostaje. Skupili smo više od 30 udruga u inicijativi za otvaranje ovog radnog mjesta. Nadam se da će se navedeni posao obavljati na obostrano zadovoljstvo. To je dodatan vid pomoći našim braniteljima jer smo svjedoci kako svakodnevno imamo sve teže situacije među braniteljima. Nažalost, županija smo s najvećim postotkom samoubojstava, i cilj nam je na ovaj način poboljšati komunikaciju branitelja i državnih institucija, Županije i ostalih institucija. U ime svog Odbora i Koordinacija još jednom zahvaljujem na razumijevanju – rekao je Mladen Marinković.

Odbor i Koordinacije su izrazile i podršku oko donacije sredstava za obnovu Vukovarskog tornja kao simbola otpora u Domovinskom ratu.

Slične objave