Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija 2016./2017.

Natječaj za nove stipendiste 2016./2017.

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija sa svog područja u akademskoj godini 2016./2017. Tako će Županija u ovoj akademskoj godini stipendirati 20 novih studenata i to 10 studenata prve godine studija i 10 studenata viših godina studija.

Natječaj je otvoren do 31. siječnja, a sve uvijete po kojima studenti mogu ostvariti stipendiju zainteresirani mogu pronaći na Internet stranici http://bbz.hr/javni-pozivi-natjecaji/detaljnije/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-studentima-na-podrucju-bjelovarsko-bilogorsk

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno stipendira pedeset studenata koji deset mjeseci u godini primaju po tisuću kuna mjesečno. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija dodjeljuje stipendije još od 1996., godine izuzev tri godine od 2009. do 2012. godine, no povratkom župana Damira Bajsa na čelo Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno su vraćene stipendije za naše studente kako bi im olakšale studiranje.

Više o županijskim stipendijama rekao je župan Damir Bajs.
– Kada govorimo o županijskim stipendijama, one su najveće u županiji, 1.000,00 kuna mjesečno, osim za vrijeme ljetnih mjeseci srpnja i kolovoza. One su pokrile najveći broj studenata s našeg područja, jer 420 studenata do sada su bili naši stipendisti. Moram reći da stipendije nisu bile aktivne tri godine, a 2013. godine smo ih ponovno uveli. Za ovu godinu u županijskom proračunu osigurali smo 800.000,00 kuna. Sada imamo 45 stipendista, a dodijelit ćemo 20 novih stipendija. Moram reći da je to najvažnije ulaganje Županije, a to je ulaganje u našu mladost, u naše znanje. Stipendisti ne vraćaju stipendiju pod uvjetom da student nakon završetka studija radi na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvostruko duže nego je primao stipendiju ili da je nezaposlen i prijavljen na Zavodu za zapošljavanje BBŽ dvije godine. S obzirom da se radi o najboljim učenicima i najboljim studentima, očekujemo da oni kada se vrate, pomognu svima nama u onim djelatnostima gdje je to posebno potrebno, od liječnika, pa nadalje“, naglasio je župan Damir Bajs.

Natječaj za stipendije otvoren je do 31. siječnja 2017. godine.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.