20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija potpisala ugovor s Udrugom umirovljenika Štefanje

2016 07 ugovori15 5

Županija potpisala Ugovor s Udrugom umirovljenika Štefanje o financiranju projekta – Druženje umirovljenika

Nastavljeno je potpisivanje ugovora o financiranju projekata udruga umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije. U ponedjeljak 18. srpnja zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić potpisala je Ugovor o financiranju projekta „Druženje umirovljenika“ s Udrugom umirovljenika Štefanje, odnosno njenim predsjednikom Josipom Golubićem. Udruga umirovljenika kandidirala je projekt „Druženje umirovljenika“ – druženje umirovljenika i jednodnevni odlazak u toplice, obilazak starijih i teško bolesnih sa prigodnim paketićem voća. Odobreni projekt vrijedan je 9. 000,00 kuna, a udruga je tako postala jedna od dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će ukupno dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte čiji je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi. Potpisivanju Ugovora nazočili su i predsjednik Matice umirovljenika BBŽ Ivan Prekrat, te predstavnik Općine Štefanje Silvestar Štefović.

– Udruge umirovljenika u županiji su različite, ali sve aktivnosti su obuhvaćene Programom za umirovljenike koji je Županija donijela još 2013. godine. Taj program verificiran je od Županijske skupštine, aodnosi se na aktivnosti populacije treće životne dobi, dakle na onaj zdravstveni dio, socijalnu skrb, ali i na ovaj društveni dio – naglasila je Đurđica Ištef Benšić, zamjenica župana BBŽ.

Predsjednik Udruge umirovljenika Štefanje Josip Golubić uvodno je zahvalio Županiji na pruženoj potpori, a nazočne je upoznao s aktivnostima Udruge posebno istaknuvši brigu o onima kojima je potrebna pomoć. Govoreći o ostalim aktivnostima rekao je kako Udruga organizira druženja, izlete za svoje članove u toplice i na more, a u sklopu Udruge djeluje i pjevačko društvo. Također je napomenuo kako i Općina Štefanje jednim dijelom pomaže rad Udruge, a zahvalio je i Poljoprivrednoj zadrugi Štefanje koja je Udruzi besplatno ustupila prostor za sastanke i omogućila korištenje potrošnog materijala za rad.

Ivan Prekrat je u ime Matice umirovljenika BBŽ još jednom istaknuo odličnu suradnju umirovljeničkih udruga sa županijskim vodstvom, i zahvalio im na potpori i razumijevanju. Kako će se Općina Štefanje i dalje nastaviti brinuti za svoje umirovljenike najavio je Silvestar Štefović, te napomenuo da postoji mogućnost još bolju suradnju između Općine i Udruge umirovljenika.

Slične objave