20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija potpisala ugovor s Maticom umirovljenika Bjelovar

2016 07 bbzumir 46

Matica umirovljenika Bjelovar na županijski Javni poziv prijavila je projekt – RADOST TREĆE DOBI

Ugovor o financiranju projekta „Radost treće dobi“ potpisan je u Bjelovaru 29. srpnja. Radi se o ugovoru koji Bjelovarsko-bilogorska županija financira Maticu umirovljenika Bjelovar za nabavu informatičke opreme, informatičku edukaciju, opremu muzičke sekcije, uređenje čajne kuhinje, a u jedno i organizaciju prigodnih svečanosti, te jednodnevnih i dvodnevnih izleta za članove Matice umirovljenika. Ugovor vrijedan 60 tisuća kuna potpisao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Josip Crnogaj u prostorijama Matice umirovljenika u Bjelovaru, u društvu zamjenice gradonačelnika Grada Bjelovara Jasne Višnjević.

-Bjelovarsko-bilogorska županija spada pod najstarije u Hrvatskoj sa petinom stanovništva iznad 65 godina. Sukladno tome smatramo da je potrebno pobrinuti se kako bi naši stariji građani imali omogućen niz aktivnosti na koje imaju pravo. Ove godine Županija će za umirovljenike izdvojiti oko pola milijuna kuna, a najveći dio bit će doniran kroz ovakve ugovore temeljem javnog natječaja. Podupiremo i sportske susrete naših umirovljenika, i druge aktivnosti koje se provode. Imamo dobre partnere koji pružaju raznovrsne programe na koje se i mi oslanjamo. Uz izdvajanja i za ostale programe poput Pomoć u kući i Pletenica života koji nam je nedavno odobren, ukupna izdvajanja za građane starije dobi iznose i oko milijun i pol kuna – rekao je župan Damir Bajs te dodao kako je bjelovarska Matica dobila najveći iznos na ovom natječaju s obzirom na činjenicu da ima najviše članova u županiji i obuhvaća područje i šire od samog grada, te da je uvjeren da će sredstva biti utrošena na pravi način i time pomoći lakšem funkcioniranju Matice.

Bjelovarsko-bilogorska županija proračunski u odnosu na ostale županije izdvaja najveći iznos za svoje umirovljenike, a tu su također i Gradovi koji zasebno imaju svoje programe. Naime, zadaća je lokalne samouprave odužiti se umirovljenicima jer oni su ti koji su tijekom radnog vijeka stvarali i grad i županiju, kako je rekla Jasna Višnjević.
-Zahvaljujem Županiji na sustavnoj brizi za naše umirovljenike, a vjerujem da će i ovaj ugovor puno značiti Matici umirovljenika Bjelovar, te njenim članovima osigurati bolje uvjete rada, češća druženja, i edukaciju koja nije na odmet ni u trećoj životnoj dobi. Grad će također nastaviti pomagati umirovljenike kao i dosad, a Matici i Županiji čestitam na potpisivanju ovog ugovora – rekla je zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević.

Koliko puno ovakva donacija znači Matici umirovljenika, a i svim ostalim podružnicama koje su potpisale ugovore, rekao je predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Josip Crnogaj, posebno ponosan na zbor Bjelovarski slavuji koji su uključeni u financiranje ovim ugovorom.
-Oni su novoosnovani zbor, ali već se pročulo za njih i treba im pomoć, treba ih opremiti. Zahvaljujem stoga Županiji na donaciji, te Gradu na pomoći koju nam također pruža. Bez njih ne bismo mogli funkcionirati. Naime, brojimo 1250 članova, od kojih je dio i iz brojnih okolnih sela. Imamo županijske i međužupanijske susrete na kojima se okupljamo i družimo, što je za našu dob zapravo najbitnije – poručio je predsjednik Josip Crnogaj.

Slične objave