Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže obnovu Vukovarskog vodotornja

2016 08 anvukovar 3

Bjelovarsko-bilogorska županija pridružila se brojnim donatorima koji pomažu obnovu simbola Domovinskog rata – vukovarskog vodotornja.

Mi ne zaboravljamo ukupnost Domovinskog rata. Postrojbe s područja naše županije, nisu ratovale samo u našem kraju, već na području cijele Hrvatske. U ovom trenutku u tijeku je prikupljanje donacija za obnovu Vukovarskog vodotornja i Županija će se uključiti na način da će uplatiti 30 000 kuna iz tekuće rezerve proračuna koja potpada pod župana, da bi na taj način pomogli obnovi simbola Domovinskog rata prepoznatljivog u Hrvatskoj, ali i svijetu, istaknuo je župan Damir Bajs najavljujući donaciju Bjelovarsko-bilogorske županije za obnovu Vukovarskog vodotornja.

Projekt je osmišljen na način da se najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata u Vukovaru i Hrvatskoj sačuva ovakav kakav je sada ali i da se otvori i učini dostupnim široj javnosti. Kroz obnovu vodotornja želi se ispričati priča o hrvatskom zajedništvu, prkosu iz Domovinskog rata. Radi svoje simbolike i značaja inicijatori cijele priče smatraju kako je obnova vukovarskog vodotornja od općeg hrvatskog interesa.

Inače, ovo nije prvi puta da Županija pomaže kraju koji je najviše pogođen za vrijeme Domovinskog rata. Nemojmo zaboraviti da je za obnovu VI. Osnovne škole, a današnje osnovne škole Siniše Glavaševića u Borovu naselju, koja je bila uništena u Domovinskom ratu, Županija izdvojila gotovo 5 milijuna kuna. Tim sredstvima škola je gotovo u cijelosti obnovljena, a za to je Županija dobila i priznanje.

Foto: Grad Vukovar – Miroslav Šlafhauzer

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.