17. travnja 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja ulaganje u NOVU MEDICINSKU OPREMU vrijednu 6 milijuna kuna

U petak, 21. prosinca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisani ugovori o kupnji nove dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za Domove zdravlja na području Bjelovarsko-bilogorske županije u sklopu europskog projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ vrijednog 11,5 milijuna kuna. Prvi set ugovora vrijedne 3.356.232,00 kuna potpisao je župan Damir Bajs s tvrtkom Shimadzu d.o.o. za nabavku digitalnog RTG uređaja, 5 ginekoloških ultrazvuka, 2 ultrazvuka za ordinacije obiteljske medicine i 1 pedijatrijski uređaj. Ugovor je potpisan i s tvrtkom Vik-dental d.o.o. za nabavku uređaja i opreme za dentalnu medicinu – setovi za strojnu endodenciju, polimerizacijske lampe, kompresori i saug monitori, te s tvrtkom Zuccon d.o.o. za nabavku računala i računalne opreme.

Za ostalu opremu vrijednu 2,5 milijuna kuna, u koju između ostalog ulaze defibrilatori, otoskopi, EKG uređaji, holteri, sterilizatori, u tijeku je javna nabava i po okončanju, župan Damir Bajs potpisat će se ugovor s najpovoljnijim ponuditeljom. Treba napomenuti kako je u sklopu projekta predviđena i edukacija za liječnike kako bi mogli raditi na novoj opremi.

Tako će primjerice pacijenti koji priliježu Domu zdravlja u Daruvaru imati na raspolaganju novi digitalni RTG uređaj vrijedan 1,5 milijuna kuna, a Domovi zdravlja opremaju se između ostalog i ginekološkim ultrazvucima. U konačnici nova medicinska aparatura dolazi u ambulante obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije i dentalne medicine i više pretraga bit će dostupno našim građanima u sklopu Doma zdravlja. Jednaka zdravstvena skrb mora biti dostupna svim našim građanima, i uz velike projekte poput gradnje nove zgrade Opća bolnice Bjelovar, Županija ravnomjerno ulaže i u Domove zdravlja kako bi onaj prvi kontakt s liječnikom kojeg naši pacijenti kada idu doktoru prvo i ostvare bio što obuhvatniji i prilagođen vremenu u kojemu živimo s novom i modernom medicinskom opremom – opremom 21 stoljeća.

Važno je istaknuti da su pri kraju infrastrukturni radovi na obnovi četiri Doma zdravlja i to u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i Garešnici. Nakon završetka radova slijedi i opremanje Domova zdravlja s novom medicinskom opremom i aparaturom vrijednom 6 milijuna kuna koja obuhvaća 64 različite vrste dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme, točnije 532 komada opreme koja će se rasporediti u 73 ordinacije opće medicine – kod liječnika koji rade u sustavu Doma zdravlja te kod koncesionara.

Prigodom potpisivanja ugovora, župan Damir Bajs je rekao da Bjelovarsko-bilogorska županija veliku pažnju posvećuje primarnoj zdravstvenoj zaštiti i tome da naši liječnici obiteljske medicine imaju uvjete koje trebaju imati u 21.stoljeću.

– To znači da smo krenuli u programe koji idu prema obnovi naših ambulanti. Sve ambulante primarne zdravstvene zaštite u zadnje tri godine su obnovljene. To je korak prema tome da onaj prvi standard prostora bude zadovoljen. Međutim, naravno to nije jedino što radimo. Radimo i obnovu, kroz europski program „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ vrijedan 11,5 milijuna kuna, kojime obnavljamo naše ispostave Domova zdravlja koje su ovoga trenutka pri završetku, u Daruvaru, Grubišnom Polju, Garešnici i Čazmi, s time da je u ispostavi u Bjelovaru potpisan ugovor o energetskoj obnovi vrijedan gotovo 9 milijuna kuna. To znači da moramo napraviti onaj korak dalje,a to znači obnoviti i opremu ili nabaviti novu koje prije nije niti bilo. Upravo potpisom ovih ugovora krećemo u tom smjeru. Županija, odnosno Dom zdravlja je predvidio 6 milijuna kuna za te namjene i kada govorimo o tome onda ću reći da je u nabavi 64 različite vrste dijagnostičke, terapijske i druge opreme. Radi se o 532 komada opreme koja će se raspodijeliti u 73 ordinacije opće medicine. Zahvaljujem i našim liječnicima opće medicine na tome da su u mnogim segmentima dali zahtjeve za opremu koju do sad nisu imali. Oni koji nisu imali tu opremu, Županija je preuzela obvezu da im osigurava sredstva za tečajeve koji će im omogućiti rukovanje tom aparaturom jer je potrebna odgovarajuća licencija za takvo što. Ono što je za nas ključno je da na takav način će praktički svi stanovnici županije imati mogućnost da kad uđu u sistem zdravstvene zaštite,a to je ponajviše kod svog obiteljskog doktora, dođu u ordinaciju koja je potpuno opremljena, i da će moći obaviti puno više nego ikada prije. Zanovit ćemo i opremu koja će biti za naše ispostave domova zdravlja, od koje je možda najvrjedniji digitalni RTG aparat u Domu zdravlja Daruvar.

Ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić rekla je da će ova oprema puno značiti.

– Liječnici će lakše moći do dijagnostike, postaviti se prema pacijentu na način da li ga slati dalje ili ne. Oprema je veoma vrijedna od čega je najvažniji RTG uređaj koji košta oko milijun i pol kuna i ide u ispostavu Daruvar. Pet je ginekoloških ultrazvuka, pedijatrijski ultrazvuk, ultrazvuci po ordinacijama opće medicine su nabavljeni. Znači da će ta skupocjena oprema olakšati poslove liječnicima obiteljske medicine, ginekolozima i pedijatrima. Ovo je hvalevrijedan i velik projekt,a mogu reći i povijesni, kazala je Čaić i dodala da je sigurno do sada nije ulagano u primarnu zdravstvenu zaštitu nikada.

– Smatram da će se to vidjeti na zadovoljstvo svih naših pacijenata i da će liječnici biti zadovoljni i motivirani da dođu raditi u vanjske ispostave, u općine jer će sigurno imati bolje uvjete rada.

U ime tvrtke Shimadzu d.o.o., direktor Gordan Tomac rekao je da mu je ovo izuzetna čast da u predbožićno vrijeme potpisuje ovako jedan vrijedan i kvalitetan ugovor. 

– Ovo je, koliko ja znam, jedno od najvećih ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu u dijagnostičke aparate, a ja sam 22 godine u ovom poslu. Najbolje ulaganje u zdravstvu je upravo u primarnu zdravstvenu zaštitu. Ovaj digitalni rendgen koji dolazi u Daruvar spada apsolutno u najnoviju tehnologiju, najbolji aparat koji je danas na tržištu. Znam da domovi zdravlja teže od bolnica mogu doći do nekih sredstava tako da će vam ovaj rendgen sigurno služiti deset i više godina, da ćete biti sigurni da ćete imati dobru dijagnostiku, dobar aparat i da ćete, što se toga tiče, biti u samom vrhu. Ovo je hvalevrijedan projekt i već sada se može reći uspješan iskorak.

Jelena Zečević, direktorica tvrtke Vik-dental d.o.o. također je istaknula da će suvremena dentalna oprema u znatnoj mjeri doprinijeti poboljšanju u pružanju kvalitete usluga u sklopu ordinacija dentalne medicine.

– Radi se o aparatima za strojnu endodonciju, saugerima, kompresorima. Oprema će biti isporučena u ugovorenim rokovima, a osiguravamo i svu potrebnu edukaciju ukoliko bude potrebna liječnicima dentalne medicine.

 

Direktor tvrtke Zuccon d.o.o., Damir Zuccon istaknuo je da mu je drago što mogu pomoći u ovom projektu i da se kompletna zdravstvena zaštita kvalitetno provodi kao što je i namjena.

– Svojim programom i ovim dijelom kojim smo učestvovali u ovoj nabavi potrudit ćemo se da uspješno zaokružimo cijeli ovaj program i da se kompletna dijagnostika i kvalitetno provede i kroz informatičke tokove i dođe i do liječnika opće medicine.

 • 2018_nova_oprema_7
 • 2018_nova_oprema_10
 • 2018_nova_oprema_11
 • 2018_nova_oprema_12
 • 2018_nova_oprema_17
 • 2018_nova_oprema_24
 • 2018_nova_oprema_26
 • 2018_nova_oprema_28
 • 2018_nova_oprema_29
 • 2018_nova_oprema_30
 • 2018_nova_oprema_31
 • 2018_nova_oprema_32
 • 2018_nova_oprema_28

Vezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.