Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja obnovu prometnica

2016 10 sasovaccesta 25

Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste nastavlja s obnovom i modernizacijom prometnica na području županije.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio je u srijedu 5. listopada Općinu Nova Rača i tom prilikom obišao dionicu ceste koja je u planu i programu obnove Županijske uprave za ceste i na kojoj su u tijeku radovi. Tako je nakon obnove prometnica u Donjoj Petričkoj i Staroj Diklenici slijedeći potez po planu i programu Županijske uprave za ceste modernizacija dionice ceste u Sasovcu na području Općine Nova Rača.

Tim je povodom župan Damir Bajs u pratnji načelnika općine Nova Rača Darka Knežića, predsjednik MO Sasovac Josipa Saraje i izvođača radova obišao dionicu ceste u Sasovcu.

Riječ je o dionici ceste koja je sagrađena 70-ih godina prošlog stoljeća i sada će nakon više od 40 godina biti presvučena novim slojem asfalta u duljini od 1815 metara, a vrijednost radova procjenjuje se na 1.400.000,00 kuna. Investitor radova je Županijska uprava za ceste.

Nakon obilaska dionice, župan Damir Bajs je rekao da je nakon četiri godine pauze i ne-asfaltiranja prometnica na području Bjelovarsko-bilogorske županije krenulo njihovo obnavljanje i modernizacija.
– Prema planu i programu obnova prometnica u našem kraju nastavlja se i dalje, a u planu su dionice na području grada Čazme i druge na čijem su području u tijeku već pripremni radovi. Županijska uprava za ceste, koja je zadužena za to, financijski se dijelom oporavlja i krenuli smo u obnovu i modernizaciju županijskih cesta. Moram reći da situacija nije laka, da mnoge ceste treba obnoviti, da su ceste u Novoj Rači i Sasovcu izrazito loše ili ponekad ih čak i nema. Ove godine pokrenuti su radovi u Zrinskom Topolovcu, a nakon toga nastavili smo s radovima u Ivanskoj i Kapeli, a sada smo u Novoj Rači. Potez je to od oko 1.800 m u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna i ove godine smo napravili u Novoj Rači ono što smo planirali. Međutim, to nije kraj naše aktivnosti. Očekujemo nove poteze u 2016. godini u Čazmi i u nekim drugim našim mjestima prema planu ŽUC-a. Ono što je najvažnije, odlučili smo se za model sufinanciranja javnim pozivom za suradnju gdje naše općine i gradovi mogu izabrati poteze koje žele i sufinancirati ih s 50%. Mogu reći da postoji veliki interes svih naših lokalnih čelnika i da možemo očekivati da ove i sljedeće godine u proljeće čim to tehnološki uvjeti budu dozvoljavali da ćemo imati puno više prometnica u tijeku gradnje. Naravno, sve u korist naših sugrađana, koji očekuju standard, koji je uobičajen, rekao je župan Damir Bajs.

Koliko su loše ceste na području Općine Nova Rača, rekao je načelnik Darko Knežić, istaknuvši da nakon 46 godina ide sloj novog asfalta na ovoj dionici.
– Znate i sami, kad prođe 46 godina, naravno da je asfalt za zamjenu. Ovo je financirala Županija i stoga se zahvaljujemo županu i nadamo se da će sljedeće godine krenuti obnova još jednog dijela prometnica oko 4 kilometra. Malo pomalo, pa će se to završiti, rekao je načelnik Darko Knežić.

Predsjednik Mjesnog odbora Sasovac Josip Saraja rekao je da u Sasovcu živi 130 ljudi, a većinom su to mladi ljudi.
– Ova cesta značiti će puno za mjesto, ali i za mlade ljude, i općenito za naš kraj. Ljudi su nas zaobilazili u velikom krugu radi ceste i nema prireza i nema napretka ako selo nema ceste, nijedno selo, ne samo Sasovac, naglasio je predsjednik MO Josip Saraja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.